18 / 05 / 2024

İçinde Kim Var

İçinde Kim Var

İstanbul Modern, İnci Eviner’in 1980’li yıllardan günümüze uzanan yaratım sürecini “İçinde Kim Var?” başlıklı retrospektifi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Ev alıp 5 sene içinde satanlara vergi şoku! Rakam rakam hesaplandı! Değer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul alıp 5 sene içinde satanlar, değer artış kazancı olarak elde ettikleri bu gelirler kapsamında vergi ödüyor. Peki değer artışı kazancı nasıl hesaplanır? İstisnalar var mı? İşte ayrıntılar...

Ölen kişinin ev kredisi borcunu kim öder?

Konut kredisi çekerek ev alan kişi hayatını kaybettiğinde kalan ödemelerin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Peki, Ölen kişinin ev kredisi borcunu kim öder? İşte detaylar...

Benzin, peynir, süt ve yağdan sonra ona da zam geldi.. Eve geldiğinde fazla para ödeyeceksiniz

Türkiye'de başta benzin olmak üzere süt ve yağ gibi temel gıda ürünlerine zam geldi. Ancak zam gelen çok önemli bir ürkün daha var. Eve geldiğinde şaşırmamanız için bakmanız gerekiyor.

Memurlar ve SSK, BağKur emeklileri şimdi bakın! 4 soruda maaş zamları tek tek açıklandı! Kim kaç lira alacak?

SSK, BağKur emeklileri ve memurlar maaş hesaplamalarını sık sık araştırıyor. Peki kim kaç lira alacak? Kime zam var?

TOGG kaportası içinde ne var ne yok belli oldu! Sonunda ekspertize girdi!

Geçtiğimiz günlerde TOGG araçların ilk teslimatları gerçekleştirilmişti. TOGG aracı satın alan vatandaşlardan biri aracı oto ekspertize soktu. Aracın incelenmesi  sonucu şaşkına çeviren detaylar ortaya çıktı.

2023 torba yasada neler var? Hangi yasa maddeleri torba yasada yer alıyor!

Torba yasası ile ilgili milyonlarca vatandaşın merak ettiği sorulara yanıt geldi. 18 maddelik torba yasa teklifi içreğinde hangi maddelerinin yer aldığı düzenleme tek tek kamuoyuna duyuruldu. Peki torba yasasıda neler var?

 Kim Market’te 8 kg Tursil 129 liraya, 4 litre ayçiçek yağı 139 liraya düştü! 15 Şubat 2023 Fiyat Listesi

Kim Market’in şubat ayı indirimlerinde peynir, çay, yağ, tuvalet kağıdı dahil çeşitli ürün grupları cazip indirimlerle satışa sunuluyor. Peki indirime giren ürünler arasında hangileri var? Hangi ürün kaç TL indirime girdi?  Kim Market’te peynir, çay, yağ, tuvalet kağıdı kaç TL?

Kim Market’te yılbaşı atıştırmalıklarında büyük indirim! 31 Aralık 2022 Fiyat Listesi

Kim Market  yılbaşı gecesi  için alınabilecek atıştırmalık ürünlerde indirim yaptı. 2 Ocak Pazartesi gününe kadar geçerli olacak indirim kampanyasında hangi ürünler var? Fiyatları kaç TL oldu? İşte detaylar…

Kasko ve trafik sigortası yaptıracak araç sahipleri dikkat! 2023’te sizin için hem iyi hem de kötü haber var!

Birkaç gün içinde gireceğimiz 2023’te araç sahipleri için hem iyi hem de kötü haber geldi. Çünkü her şeyde olduğu gibi trafik sigortası ve kasko ücretlerine de zam var. Ancak o şartı yerine getirenler için bu iyi haber. Nasıl mı?..

Türkiye, 20 yıl vadeli borcu kimden alacak?

Merkez Bankası Başkanı Kocatopçu'nun "Hazine 20 yıllık tahvil çıkarmayı düşünmeli" sözlerinin üzerinden başlayan tartışma büyüyor. Türkiye uzun vadeli borcu dışardan bulabilir mi? İçerde bu tahvilleri alabilecek kim var? Bankalar buna zorlanırsa finans krizi yaşanır mı? İşte kulislerde konuşulanlar.

Ev alıp satarken tapu harcını kim öder?

Bir gayrimenkul almak istiyorsunuz ya da var olan bir gayrimenkulünüzü satmak istiyorsanız bu noktada tapu dairesinde ödemeniz gereken bazı masraflar bulunuyor. Peki, alıp satarken tapu harcını kim öder? İşte tüm merak edilenler...

LC Waikiki'den binlerce üründe Anneler Günü'ne özel yüzde 30 indirim! Anneler Günü kampanyasında hangi ürünler var?

Hazır giyim perakendeciliğinde Türkiye'nin önde gelen markaları arasında yer alan LC Waikiki'de Anneler Günü kampanyası başladı. Peki LC Waikiki Anneler Günü kampanyası'nda hangi ürünler var? İşte detaylar....

Dogecoin zirveye çıkıyor, yanında da bakın kim var? Kurucudan flaş açıklama geldi

Litecoin (LTC) altcoininin kurucusu Chalie Lee'den flaş zirve açıklaması geldi. Kurucu, Dogecoin'in kendisi ile birlikte zirveye çıktığını açıkladı.

İçinde Kim Var Haberi

İçinde Kim Var

İnci Eviner Retrospektifi, sanatçının desenden resme, videodan yerleştirmeye, fotoğraftan heykele uzanan zengin ifade arayışının gelişim ve dönüşümünü yansıtıyor. Ferko’nun sponsorluğunda gerçekleştirilen sergi 23 Ekim 2016 tarihine kadar İstanbul Modern’de görülebilir.


Türkiye’de çağdaş sanatın güncel dönüşümünde etkin rol üstlenen öncü sanatçı İnci Eviner 40 yıla yakın sürede ortaya koyduğu sanatsal birikimini “İçinde Kim Var?” sergisine yansıttı.Yapıtların üretildiği dönemlerin toplumsal ve siyasi durumuna bir bakış atmayı da sağlayan sergi, kronolojik bir akış yerine, geçmiş ile şimdiyi birbiri içerisine konumlandıran ve sergi mekânını da sergilemenin içerisine dahil eden bir kurguyla izleyiciye sunuluyor. Serginin açılışı sanat ve iş dünyasından çok sayıda konuğun katılımıyla gerçekleşti.


Oya Eczacıbaşı: Kadın sanatçıları merkez alan sergiler düzenliyoruz


Modern ve çağdaş sanatta kadın sanatçıların öncü ve eleştirel pozisyonlarını merkez alan sergiler düzenlemeyi...