19 / 05 / 2024

içmeler plajı ruhsat

içmeler plajı ruhsat

Muğla'nın büyükşehir olmasınını ardından İçmeler Belediyesi'nin kapatılıp, yetkilerinin Marmaris Belediyesi'ne geçmesiyle, İçmeler sahilinde 20 yıldır faaliyet gösteren 5 büfenin işletme ruhsatları iptal edildi.

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Tuzla İçmeler Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, İçmeler Mahallesi 6059 ada 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 parseller ile 6060 ada 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 11 parseller ile bir kısım terkinli alana ilişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Vakıf GYO Sancaktepe projesinin ruhsatı alındı! Samandıra'ya 323 konutluk yeni proje geliyor!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Sancaktepe'de inşa edeceği yeni projesinin ruhsatını aldı. Samandıra'da hayata geçirilecek projede 323 konut yer alacak.

Bodrum Belediyesi, Cengiz İnşaat'a verdiği 60 yapı ruhsatını iptal etti

Cengiz İnşaat'ın Bodrum Belediyesi'nden aldığı yapı ruhsatları iptal edildi. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum'un Gökburun mevkiinde yapılması planlanan turistik tesis inşaatı için verilen 60 yapı ruhsatının iptal edildiğini açıkladı. Cengiz İnşaata verilen ruhsatın Bodrum Belediye Meclisi

9 ayda ruhsat verilen konut sayısı 415 bine ulaştı!

2022 yılının 3. çeyreğinde yaklaşık 144 bin konutun inşası için yapı ruhsatı verildi ve yılın 9 ayında ruhsat verilen konut sayısı 415 bine ulaştı. Yıllık konut ihtiyacı 750-800 bin bandında olduğu için üretim, ihtiyacın gerisinde kalmış oldu.

Tuzla Belediyesi, İçmeler'de konut satıyor! Ev alacaklar dikkat! 

Tuzla Belediyesi, İstanbul ili, Tuzla ilçesi, İçmeler Mahallesi'nde yer alan 1 adet konutu satıyor. İşte fiyatı ve merak edilen ayrıntılar...

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesi için ruhsat alınmadı iddiası!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ'ın bugüne kadar Pendik'te hayata geçirdiği tüm projeler için kendilerinden ruhsat aldığını bildirerek, son proje proje için de herhangi bir başvuruda bulunmadığını belirtti.

Tuzla Aydınlı ve İçmeler 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Aydınlı ve İçmeler Mahallesi 1/5000 ve UİP-34790197 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı.

Tuzla İçmeler’deki askeri alanın plan değişikliğine itirazlar kabul edildi!

Tuzla ilçesi İçmeler Mahallesi'nde imara açılan 168 bin metrekare büyüklüğündeki askeri alanın planları, itirazlar üzerine yeniden değiştirildi. AVM, otel ve konut imarına açılan askeri alana itirazlardan sonra “park” ve “devlet ormanı” fonksiyonları ilave edildi. 

2021'in ilk 3 ayında 32 bin 832 ev için yapı ruhsatı verildi!

2017'den sonra gerilemeye başlayan yapı ruhsatlarında 2020'de başlayan hareketlenme 2021'in ilk 3 ayında da devam etti. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yapı ruhsatı rakamlarındaki yükselişleri değerlendirdi.

AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri!

Yeni AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri getirildi. Bu kapsamda alışveriş merkezlerinde en az bir müze, sanat galerisi veya tiyatronun bulunması şartı getirildi...

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile alışveriş merkezi projesi için yapı ruhsatı verilirken bu alanların projede açıkça gösterilmesi şartının getirilmesi amaçlanıyor.

içmeler plajı ruhsat Haberi

içmeler plajı ruhsat

Muğla'nın büyükşehir olmasınını ardından İçmeler Belediyesi'nin kapatılıp, yetkilerinin Marmaris Belediyesi'ne geçmesiyle, İçmeler sahilinde 20 yıldır faaliyet gösteren 5 büfenin işletme ruhsatları iptal edildi. 

Ruhsatları iptal olan işletme sahiplerinin yürütmenin durdurulması kararı almasının ardından bu kez de 'Kıyı kenar çizgisine' uyulmadığı gerekçesiyle yerlerin yeniden mühürlenmesi tepkilere neden oldu. 


İKİNCİ KEZ MÜHÜRLENDİ

Plajdaki 5 işletmenin şu anda mühürlü olduğunu belirten Nirvana Beach adlı işletme sahibi İlyas Tülü, “Geçtiğimiz sezon sonunda Marmaris Belediyesi, büfelerin bulunduğu alanın milli parklar içinde kaldığından boşaltılması gerektiğini belirten bir yazı gönderdi. Biz de mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldık. 2016 yılına kadar ihale sonucunda İçmeler Belediyesiyle sözleşme imzaladım. Yürütmeyi durdurmayı aldıktan yaklaşık 1,5 ay sonra tekrar mühürlediler. Bu sefer de Kıyı Kenar Kanunu'na aykırılık olduğunu söyleyip yerlerimizi yeniden mühürlediler” dedi. 


'KAPATILMASINI MİLLİ...