02 / 05 / 2024

ICOM Uluslararası Müzecilik Workshop

ICOM Uluslararası Müzecilik Workshop

Temmuz ayında Baksı Müzesi’nde gerçekleşecek ICOM Uluslararası Müzecilik Workshop’ı için geri sayım başladı. Dünyanın en saygın müze temsilcileri, Baksı’da “Kalkınmanın İtici Gücü Olarak Bölgesel Müzeler”i konuşmaya hazırlanıyor.

Onay Uluslararası Mühendislik Ve Müşavirlik Anonim Şirketi kuruldu!

Onay Uluslararası Mühendislik Ve Müşavirlik Anonim Şirketi bugün Şişli'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Samettin Murat Ayan ve Deniz Önder ortaklığında kuruldu.

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Erya Uluslararası Mühendislik Ve Müşavirlik Limited Şirketi kuruldu!

Erya Uluslararası Mühendislik Ve Müşavirlik Limited Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Yavuz Er tarafından kuruldu.

Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı kara tabloyu çıkardı: Türkiye’nin inşaat sorunu nasıl çözülür?

Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem nedeniyle, yıkılan ve hasar gören yapıların müteahhitleriyle ilgili soruşturmalar devam ederken, Uluslararası Mühendis Erhan Mataracı Türkiye’nin inşaat sorununu ve çözümlerini tek tek anlattı...

Türk müteahhitler dünya ikinciliğini geri aldı! İki Türk firması ilk 50'de!

Türkiye, "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde 1 yıllık aranın ardından 42 firmayla yeniden ikinci sıraya yükseldi.

Limak İnşaat, 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde 50'nci sıraya yükseldi!

Limak İnşaat, uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” 2022 listesinde 2021'e göre 6 basamak birden yükseldi ve 50. sırada oldu. İşte ayrıntılar...

İnşaat Mühendisi Hasan Mert vefat etti!

Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş. çalışanlarından, DSİ Asana ve Isparta eski Bölge Müdürü inşaat mühendisi Hasan Mert hayatını kaybetti.

7 Pıramıt Uluslararası Mühendislik Ve Dekorasyon Limited Şirketi kuruldu!

7 Pıramıt Uluslararası Mühendislik Ve Dekorasyon Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile A.Rahman A.A.A. tarafından kuruldu.

Rönesans İnşaat Avrupa'nın en büyük 9'uncu müteahhitlik şirketi oldu!

Dünya genelinde çok sayıda konut projelerini üstlenen Rönesans İnşaat  ENR’ın ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri’ listesinde, dünyanın en büyük 28'inci, Avrupa'nın ise en büyük 9'uncu müteahhitlik şirketi olarak yer aldı.

İnşaat Mühendisi Keramettin Ümit Akyüz vefat etti!

İnşaat Mühendisi Keramettin Ümit Akyüz vefat etti. Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş. taziye ilanı yayınladı.

Archıcon Uluslararası Mühendislik Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Archıcon Uluslararası Mühendislik Ve Danışmanlık Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sanan Shıralıyev tarafından kuruldu.

Sencro Uluslararası Mühendislik Müşavirlik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sencro Uluslararası Mühendislik Müşavirlik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Akkar tarafından kuruldu.

ICOM Uluslararası Müzecilik Workshop Haberi

ICOM Uluslararası Müzecilik Workshop

Avrupa Parlamenterler Meclisi tarafından verilen “Avrupa Konseyi 2014 Yılın Müzesi Ödülü”nün sahibi Baksı Müzesi, kuruluşunun 10. yılında “Uluslararası Müzecilik Workshop”ına ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşıyor. ICOM (Uluslararası Müzeler Konseyi) ve Baksı Müzesi işbirliğiyle düzenlenen workshop, 23-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında Baksı Müzesi’nde gerçekleştirilecek. “Kalkınmanın İtici Gücü Olarak Bölgesel Müzeler” ana başlığıyla hazırlanan workshopa uluslararası alanda 20 üye katılacak. Ayrıca 50 dolayında yerli müze temsilcisi de bu özel etkinlikte yer alacak. Ana fikri, “müzelerin bulundukları ortama sağladıkları sosyo-kültürel ve ekonomik katkılar” olan workshopta öne çıkan başlıklar arasında; “Bölgesel müzelerin yaşayan kültür ve bölgeyle kurabilecekleri bağlantılar”, “Somut ve somut olmayan kültürel değerler ve müze bağlamı”, “Bölgesel müzelerin yörelerindeki potansiyeli üretime yönlendirmede katkıları” ve “Bölgesel müzeler ve üretim/istihdam ilişkisi” yer alıyor.



Workshopın kapsamlı...