03 / 05 / 2024

icra davaları

icra davaları

Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan adliyeler yeniden açıldı. Bu süreç içerisinde kirada anlaşamayan taraflar adliyeleri doldurdu. Kira anlaşmazlıklarının yanı sıra iş dünyası icra için de mahkemelerin kapısını çaldı.

Ölen tekstilcinin eşine 20 milyon liralık icra şoku!

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde kalp krizi sonucu hayatını kaybeden tekstil firması sahibi Cahit Ecesoy'un, boşandığı ilk eşi N.B., bir yıl sonra evlendiği ikinci eşi Pervin Ecesoy için 24 yıl boyunca nafakasını alamadığı nedeniyle 20 milyon liralık icra takibi başlattı.

İcra ve alacak davaları rekor kırdı!

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, “İcra davalarındaki artış, fiilen bir ekonomik kriz yaşanmakta olduğunun göstergesi. İcra takip davaları ile alacak davaları, başka bütün davaların toplamını geçti" açıklamasında bulundu.

Kamulaştırılma davalarına yönelik icra düzenlemesi!

Meclis'ten geçen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren Torba Yasa'da kamulaştırma davalarına yönelik önemli bir düzenleme yapıldı.

İcra davalarında avukatlık ücreti 2016!

İcra ve İflas Müdürlüklerindeki hukuki yardımlara ilişkin avukatlık ücreti, takip sonuçlanıncaya kadar yapılan bütün işlemlerin karşılığı oluyor. Peki, icra davalarında avukatlık ücreti 2016 ne kadar?

Yapı Kredi Koray GYO tüketici davaları güncel bilgileri!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara-Ankara projesiyle ilgili tüketici davalarının son durumu hakkında bildirimini yayınladı.

Ankara - Ankara Projesi tüketici davalarında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara - Ankara Projesi tüketici davaları ile ilgili güncelleme bilgisini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

Tenkis davalarında zamanaşımı!

Tenkis davası, saklı payına tecavüz edilen mirasçıların, miras bırakanın ölüme bağlı tasarrufu ile saklı payı aşacak kadar miras bıraktığı kişilere karşı açılan bir dava olarak biliniyor. İşte, tenkis davalarında zamanaşımı!

Sözlü kira sözleşmesi icra takibi!

Kiranın ödenmemesi, mal sahibine tahliye etme hakkını doğuruyor. Bu tahliye icra takibi ile de yapılabiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmelerinde durum değişir mi? Sözlü kira sözleşmesi icra takibi nasıl olur?

ATO borcunu ödemeyen 28 bin üyesine icra takibi başlattı!

Ankara Ticaret Odası (ATO), Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın genelge ve yazıları uyarınca zaman aşımına uğrayacak olan ve aidatlarını ödemeyerek askıya alınan yaklaşık 28 bin üyesine icra takibi başlattı.

Yapı Kredi Koray GYO'nun Ankara projesi tüketici davaları sonuçlandı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncelleme maddeleri yayınlamıştır.

Ankara - Ankara Projesi tüketici davalarında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara - Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncelleme bilgilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davalarında son durum!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Ankara-Ankara Projesi Tüketici Davaları ile ilgili güncel bilgileri Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Boşanma davalarında mal rejimi!

Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanması asıl oluyor. Peki, eşler boşanırsa mal rejimi ne olur? Boşanma davalarında mal rejimi nasıl tasfiye edilir?

Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?

Projede olmayan dairelerin satışını yaptığı gerekçesiyle birçok dava açılan Osmanlı İnşaat’ın sahibi Osman Nuri Bakırcı yaptığı açıklamada projelerin ruhsat çalışmalarının devam ettiğini belirtmişti. Peki Osman Nuri Bakırcı hakkında hangi davalar açıldı?

icra davaları Haberi

icra davaları

Koronavirüsün yükselişe geçmesinden sonra 16 Mart tarihinde kapatılan adliyeler yeniden açıldı. İş dünyası da özellikle kira anlaşmazlıkları ve icralar başta olmak üzere pek çok sorunun çözümü için adliyelere akın etti.

Dünya'dan Leyla İlhan'ın haberine göre; İstanbul’un dört büyük adliyesi de tıklım tıklım doldu. Meydana gelen uzun kuyruklar nedeniyle kapılarda 30 ila 40 dakika arasında bekleyen avukatlar duruşmaları kaçırma sorunu yaşadı. En yakın dava tarihi Kasım ayına verilirken, hem avukatlar hem de iş dünyası 20 Temmuz’da başlayan eylülün ilk çalışma günü biten Adli Tatil’in bu yıl yapılmamasını talep etti. Ancak salgın riski sebebiyle bu önerinin kabul edilmediği iddia ediyor. Bu nedenle dün görülen davalar için en yakın yeni duruşma tarihi olarak kasım ayının verildiği söylüyor.

Diğer taraftan Ulusal Yargı Ağı Projesi (UYAP) bilişim sisteminden yapılan e-...