30 / 04 / 2024

İcra İflas Kanununda ne değişiyor

İcra İflas Kanununda ne değişiyor

2018'de İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikten sonra 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoya ilişkin bazı maddelerde yeniden düzenleme yapıldı. Yasa teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilmesi planlanıyor.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile icra işlemlerinde değişiklik yapılması planlanıyor. 

Emlak vergisinde online takip dönemi!

Geçtiğimiz hafta Resmi Gazete’de yayımlanan “İcra İflas Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile vergi mevzuatı değişti. İşte Harçlar Kanunu, Emlâk Vergisi Kanunu ve Belediye Gelirleri Kanunu ile ilgili yapılan düzenlemeler...

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek!

İcra İflas Kanunu teklifi bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilecek. Peki teklifte neler düzenlendi? İşte ayrıntılar...

'Aile konutu' şerhi bulunan konutlar haczedilemeyecek!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 'aile konutu' şerhi bulunan konutların haczedilememesi amaçlanıyor.

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 'aile konutu' olarak kullanılan malların ihlallerinin önüne geçilmesi planlanıyor.

2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan 2004 Sayılı İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile şikayet hakkı olan kişilerin 'alacaklı, borçlu ve şikayet konusu işlemlerde hukuki yararı bulunan üçüncü kişiler' şeklinde düzenlenmesi planlanıyor.

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile asgari ücret karşılığında çalışan kişilerin ücretlerinin haczolunamaması öngörülüyor.

İcra ve iflas işlemlerinin durdurulması için teklif verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 2020 yılı sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Ödenmeyen kredi kartı borcu nedeniyle eve haciz gelir mi?

Kredi kartı borcu olanın her türlü mal ve hakkı haczedilebiliyor. İcra İflas Kanunu'nun, 6352 Sayılı Kanun'un 16. maddesindeki değişikliğe göre, borçlunun lüzumlu eşyaları haczedilemeyecek.

İcra ve İflas Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi!

TBMM Genel Kurulunda, yatırım ortamının iyileştirilmesini amaçlayan İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı kabul edilerek yasalaştı..

İcra ve İflas Kanunu Tasarısı!

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi..

Gayrimenkul bedeli rehinli alacaklardan sonra gelecek! 

İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Adalet Komisyonunda kabul edildi. Tasarıyla gayrimenkulün aynından doğan amme alacakları o eşya ve gayrimenkul bedelinden tahsilinde rehinli alacaklardan sonra gelecek..

İcra İflas Kanununda ne değişiyor Haberi

İcra İflas Kanununda ne değişiyor

2018'de İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikten sonra 3 senelik uygulama sürecinde meydana gelen problemlerin giderilmesi amacıyla konkordatoya ilişkin bazı maddelerde yeniden düzenleme yapıldı. Yasa teklifinin bu hafta Meclis Genel Kurulu’nda değerlendirilmesi planlanıyor.

Dünya Gazetesi'nden Canan Sakarya'nın haberine göre; teklifle konkordato sürecinde güç duruma düşen şirketlere destek sağlayan kredi kurumlarının alacaklarının öncelikli şekilde ödenmesinin öngörülmesi planlanıyor. 

Yasa teklifinin 7. maddesiyle kredi kuruluşlarına ilişkin gerçekleştirilen düzenlemeyle ilgili bilgileri paylaşan yasa teklifi sahibi AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, söz konusu düzenlemeyle konkordato sürecinde borçlunun krediyi bulma imkanının kolaylaştırılması amacıyla geçici mühlet kararının ardından komiserin izniyle akdedilmiş olan borçların adi konkordatoda konkordato koşullarına tabi tutulmayacağı ve temerrüdün oluşması halinde konkordato sürecinde dahi icra takibine konu olabileceğini dile getirdi. Kaya, bu alacakların rehinli alacakların hemen...