08 / 05 / 2024

icra takibi yapılan oteller

icra takibi yapılan oteller

Kovid-19 algını sebebiyle bankalar kredi alacaklarını takibe alıp icra işlemi yapmamasına rağmen 271 otel icradan satışa sunuldu. 2019'da 90 adet otel icralık olurken, 2020 yılında sayı 96'ya yükseldi. 2021'de de 83 adet otelin icralık olduğu belirlendi.

Nükleer silahlara yapılan harcama 3 kat arttı!

Nükleer Silahların Yasaklanması Takibi ve Kaldırma Girişimi’nin (ICAN) kamuoyuyla paylaştığı raporuna göre, nükleer silahlara yapılan küresel harcamalar 2022 yılında bir önceki yıla göre yüzde 3 artışla beraber 82.9 milyar dolara çıktı.

Tarım Kredi'den çiftçilere müjde! İcra takibi kalkıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor!

Tarım Kredi Kooperatifleri'nin çiftçi desteklerini artırmak için kolları sıvadı. Bu kapsamda bazı yeni düzenlemeler yapıldı. Milyonlarca çiftçi için icra takibi kaldırılıyor, geçmiş borç faizleri siliniyor ve kredi limitleri güncelleniyor. İşte ayrıntılar...

Doğa Koleji'nin sahiplerine 240 milyon liralık icra takibi!

Doğa Koleji'ni 2016'da Metal Yapı Konut'un sahibi Ömer Saçaklıoğlu almıştı. Türkiye'de 123 kampüsü olan Doğa Koleji'nin sahipleriyle ilgili Temmuz 'da icra takibi başlatıldı. Üç ayrı icra takibinin tutarı 240 milyon lira seviyesine ulaştı.

Kocaeli'de icra takibi dosya sayısı ile haciz dosyası sayısı mecliste!

Son 3 yılda Kocaeli'de icra takibi yapılan dosya sayısı ile haciz dosyası sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tarhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mehmet Koçarslan'dan İBB’ye 930 milyon TL’lik icra takibi!

Hisselerinin büyük çoğunluğu, ünlü işletmeci Mehmet Koçarslan'daki Ün-Yapı A.Ş., Etiler'de 7 bin 272 metrekarelik arazi için İBB’den kazandığı kamulaştırmasız el atma tazminatının tahsili için 930 milyon TL'lik icra takibi başlattı.

İcra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları mecliste!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanları meclis gündemine taşıdı..

Batman Emekli TOKİ'de icra takibi iddiası!

Batman Emekliler Derneği ve Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle yapılan Batman Emekli TOKİ Evleri'nde bin 472 daire sahibi hakkında icra takibi başlatıldığı iddia edildi.

Site yönetimi icra takibi yargıtay kararı!

Site yönetiminde yükümlülüklerini yerine getirmeyen malikler adına yapılan takip hakkında Yargıtay Kararı alındı. İşte site yönetimi icra takibi yargıtay kararı..

Kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Kira borcunu ödemeyen kiracıya mal sahibi icra takibi başlatabiliyor. İcra İflas Kanunu 269. maddesine göre kiracı aleyhine tahliye talepli icra takibi yapılıyor. Peki, kiracıya icra takibi nasıl yapılır?

Sözlü kira sözleşmesi icra takibi!

Kiranın ödenmemesi, mal sahibine tahliye etme hakkını doğuruyor. Bu tahliye icra takibi ile de yapılabiliyor. Peki, sözlü kira sözleşmelerinde durum değişir mi? Sözlü kira sözleşmesi icra takibi nasıl olur?

Tahliye taahhütnamesi icra takibi nasıl yapılır?

Tahliye taahhütnamesi ile kiracı kiraladığı taşınmazı tahliye edeceği tarihi bildirmiş oluyor. Peki, tahliye taahhütnamesi icra takibi nasıl yapılır? Tahliye taahhütnamesi ile kiracı nasıl tahliye edilir?

Kirasını ödemeyen kiracıya icra takibi!

Kiracılarla ev sahipleri arasında ülkemizde en sık rastlanan sorunlardan biri kiraların ödenmemesi olarak biliniyor. Peki, kirasını ödemeyen kiracıya ne yapılır? Kirasını ödemeyen kiracıya icra takibi nasıl başlatılır?

Kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

Kiracı kira parasını veya apartman aidat borcunu ödemediği zaman, ev sahibi bu konu hakkında bir icra takibinde bulunuyor. Peki, kiracı hakkında icra takibi nasıl yapılır?

icra takibi yapılan oteller Haberi

icra takibi yapılan oteller

Kovid-19 algını sebebiyle bankalar kredi alacaklarını takibe alıp icra işlemi yapmamasına rağmen 271 otel icradan satışa sunuldu. Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre; 2019'da 90 adet otel icralık olurken, 2020 yılında sayı 96'ya yükseldi. 2021'de de 83 adet otelin icralık olduğu belirlendi. Bu durumda ise toplam 3 yılda icralık olan otel sayısı 271 olarak açıklandı.

Borcunu ödeyememesi sebebiyle icralık olan otel sayısı 2021 yılında 2020'ye göre geriledi. Fakat Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu'nun (BDDK) bankalara verdiği, bu dönemde kredi burcunu ödeyemeyenler için icra takibi işlemi yapılmaması talimatı ve 2021 yılında Türkiye'nin aldığı ziyaretçi sayısı itibariyle Akdeniz bölgesinde lider olduğu dönemde bu sayıda otelin icralık olduğu belirtildi. 

Muğla ilk sırada 

İcralık olan 83 adet otelin şehirlere göre dağılıma bakıldığında 16 tesisi...