25 / 05 / 2024

icradan daire almak

icradan daire almak

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu icralık daire hususu ile ilgili soruyu yanıtladı.

1940 yılında TBMM'nin hemen yanında 19 bin 700 liraya icradan satılık daire!

1940 yılında Ankara'dan konut almak isteyenler için icradan satılık daire paylaşıldı. TBMM'nin hemen yanında yer alan 3 katlı binanın bir katı 19 bin 700 liraya icradan satılmış.

Ev almak isteyenler sahte tapuya dikkat! Üç yabancıya hayali daire satıldı!

İstanbul’da konut almak isteyen Bosna Hersek ve Fransa vatandaşı pek çok kişinin dolandırıldığı öğrenildi. Dolandırıcılar, hayali daire sattıkları kişilere, düzenledikleri sahte tapuları verdi. Yapılan şikâyetin ardından savcılık harekete geçti. Gözaltına alınan üç emlakçıdan biri tutuklandı.

Hisseli yere ev yaparsam ne olur? Hisseli tapulu daire almak sorun olur mu?

Hisseli tapu pek çok kişinin gözünü korkutmaktadır. Bu yüzden bu konuya dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte bu konuda merak edilen konular!

Daire almak için 100 bin lira peşin verdiler ama dolandırıldıklarını 3 yıl sonra anladılar

Gaziantep'in Beylerbeyi ve Yeditepe mahallelerinde konut inşa eden bir firma vatandaşların peşinatlarını almasına rağmen aradan geçen sürede hak sahiplerine dairelerini teslim etmedi. Vatandaş dolandırıcılığı 3 yıl sonra anladı.

Evi olmayanlara müjde! Devlet 20 bin TL peşinat, 988 TL taksitle 3+1 sıfır daire satıyor…

Dar gelirli vatandaşlara müjde. Devlet, TOKİ aracılığıyla dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. 998 TL taksit ve 20 bin TL peşinat ile 3+1 sıfır daire almak mümkün! İşte detaylar…

Sur Yapı Vitrin'de 17 daire icradan satılacak!

Sur Yapı Vitrin'de 17 daire icradan satışa sunuldu. Peki satışa çıkarılan dairelerin fiyatları ne kadar? İşte satılık ev arayanları cezbeden ihalenin tüm detayları...

Krediyle icradan ev alınır mı?

Piyasanın altında fiyatlarla satışa çıkarılan icralık evlere talep artıyor. Peki krediyle icradan ev alınır mı? icradan konut almak mantıklı mı?

İcradan konut almak mantıklı mı?

Basın İlan Kurumu icra ilanlarını düzenli şekilde yayınlıyor. Piyasa fiyatından daha düşük bedelle gayrimenkul sahibi olmak isteyenler icralık evlere talebi artırdı. Peki icradan ev almak mantıklı mı? Nelere dikkat edilmeli?

Emlakçı ücreti hangi durumlarda ödenir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Daire almak için, emlakçı ile bir daireyi gezdim. Birkaç daire gezdikten sonra yakınım, daire önerdi, beğendim, aldım. Evleri gezdiren emlakçı, dairenin kendi alanı içinde bulunduğu iddiası ile ücret talep ediyor. Ücret talebi hukuki mi?' sorusunu cevapladı.

İcradan ev almak riskli mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'İcradan satılık bir daire almak istiyorum. Alacağım dairenin özelliklerini, varsa borcunu falan bilmek istedim. Bunu nasıl bilebilirim? Bunu almamda bir risk var mıdır?' sorusunu yanıtladı.

İcradan ev almak mantıklı mı?

Ederinden daha uyguna ev almak isteyen binlerce kişi, icradan satışa sunulan evleri almak için ihale takvimini takip ediyor. Peki icradan ev almak mantıklı mı? Satın alınan ev ne zaman satılabilir? İşte tüm merak edilenler...

Tepekent Villaları'nda 7.7 milyon TL'ye icradan satılık daire!

Büyükçekmece 3. İcra Dairesi Müdürlüğü, Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi, 105 ada, 4 parsel numaralı dubleks daire ve arsasını 7 milyon 750 bin TL'ye icradan satıyor...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi nedir?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Müteahhitten daire almak için peşinat verdik. Aramızda adi kağıda yazılmış, daire numarası ve verilen peşinat olmak üzere maddeleri yazdık. Daireyi sıkıntılarımızdan dolayı alamadık. Dava açarak daireye tedbir koyulmasını isteyebilir miyiz?' sorusunu yanıtladı

icradan daire almak Haberi

icradan daire almak

İcradan bir daire aldım. Üstelik bana da çok ucuza gelmedi. Bunun üzerine bir de yönetici benden eski malik dönemindeki birikmiş aidat borçlarını istiyor. Beni icraya verecekmiş. Bu mümkün mü? Bir de benden tebligat adresi istedi ama ben yurt dışında yaşıyorum. Benden yurt içinde adres istiyor. Bu doğru mu? ● S.S. 


Bir daire el değiştirdiğinde eski borçlar yeni malikten istenmez. Eski malikin borcu eski malikte kalır. Yeni malik ise tapuda tescil tarihi itibarıyla daireye ait borçlardan sorumludur. Bu nedenle yönetici yeni malikten eski malik dönemine ait aidat veya ortak gider borcunu isteyemez. Böyle bir iş yapılır da yeni malik aleyhine icra takibi yapılırsa takibe itiraz edilerek takip durdurulur. Borçlu gösterilen yeni malik “Ben zaten haklıyım” diyerek takibe yedi gün içinde itiraz...