02 / 05 / 2024

Tepekent Villaları'nda 7.7 milyon TL'ye icradan satılık daire!

Tepekent Villaları'nda 7.7 milyon TL'ye icradan satılık daire!

Büyükçekmece 3. İcra Dairesi Müdürlüğü, Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi, 105 ada, 4 parsel numaralı dubleks daire ve arsasını 7 milyon 750 bin TL'ye icradan satıyor...



Büyükçekmece 3. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi, 105 ada, 4 parsel numaralı, 203 bin 659 metrekare yüzölçümlü dubleks mesken ve arsası'nitelikli ana taşınmaz 7 milyon 750 bin TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 8 Ağustos 2019 tarihinde saat 11:45'te yapılacak.

İhale ilanı: 
T.C. BÜYÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ
2018/4101 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
TAŞINMAZIN:
Özellikleri : Satışa konu 'dubleks mesken' nitelikli taşınmaz, tapunun Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesi, 105 ada, 4 parsel numaralı, 203.659,02 m2 yüzölçümlü, 'dubleks mesken ve arsası'nitelikli ana taşınmazı üzerinde yer almakta olup kat mülkiyetli, 3918/183680 arsa paylı ve 69 bağımsız bölüm numaralıdır. Ana taşınmaz adres olarak Büyükçekmece İlçesi, Türkoba Mahallesinde, Tepekent Villaları yerleşim alanında, Çilek 3 Sokak ile Şeftali Sokak arasında yer almaktadır. Taşınmaz köşebaşı konumludur.Tepekent Villaları yerleşim alanı Tepecik ' Çatalca yolunun batısında ve TEM Avrupa Otobanının güneyinde yer almaktadır. Yerleşim alanı takriben 6.000.000,00 m2 alan üzerine kurulu olup toplam alanın takriben % 40'ı sosyal donatı alanı ve yeşil alan olarak ayrılmıştır. Bu anlamda yerleşim alanında her türlü sosyal donatılar, yeşil alanlar, okul ve üniversite (AREL Üniversitesi) mevcuttur. Yerleşim alanındaki iskan/doluluk oranı halihazırda tam olmayıp bazı villaların yapımının halen devam ettiği, yerleşim alanında halen boş durumda arsaların bulunduğu tespit edilmiştir. Yerleşim alanı belediye ve kamu hizmetlerinden yararlanmakta olup yerleşim alanında teknik alt yapı imalatları büyük oranda tamamlanmıştır. Yerleşim alanının girişlerinde güvenlik noktaları bulunmaktadır. Bu anlamda giriş çıkışlar güvenlik kontrollüdür. Tepekent villalarına ulaşım gerek toplu taşım araçlarıyla gerekse özel araçlarla imkanlıdır.Yerinde yapılan incelemede, bağımsız bölüme tekabül eden 4.344,16 m2 (bu miktara 105 ada 4 parsel içerisinde oluşturulan yollardan gelen miktarda dahildir. Yol payı düşürüldükten sonra hali hazırda etrafı duvarlarla çevrili kısmın alanı 3.918,00 m2 dir.) arsanın olduğu, bu alan üzerinde bir adet tek katlı (kış bahçesi) yapı, bir adet zemin+ 1 adet normal katlı yapı ile açık ve kapalı havuz bulunmaktadır. Kat mülkiyetli kıymet takdirine konu 69 numaralı bağımsız bölüme tahsis edilen arsanın sınırlarını belirgin hale getirmek için üzerinde demir parmaklık olan istinat duvarı ile çevrildiği ve araç girişine uygun büyüklükte 1 adet demir kapı ile taşınmaz köşe parsel olduğundan her iki sokaktan yaya girişine uygun 1'er adet kapının bulunduğu, açık otopark imkanlı olduğu (birden fazla araç için), bahçe düzenlemesinin yapılmış olduğu, bahçe içinde ağaçların ve değişik bitkilerin bulunduğu belirlenmiştir.İnceleme günü taşınmazın iç mekan özellikleri içerisine girilmek suretiyle belirlenmiştir. Ayrıca İlgili İlçe Belediyesi ile İlçe Tapu Müdürlüğünde mimari projeleri de incelenmiştir. Taşınmazın hali hazırda kullanılmadığı, boş olduğu, araç giriş kapısının açık olduğu, bağımsız bölümde kimsenin olmadığı belirlenmiştir.
İnceleme günü 69 numaralı bağımsız bölümün plan itibariyle zemin katta; antre, salon, mutfak+ yemek odası, 1 adet oda, 1 adet teras, üst katta ise koridor, 4 adet oda, 3 adet banyo+ wc, 3 adet balkon bölümlerinden oluştuğu, taşınmazda ıslak zeminler seramik/fayans, kuru zeminler ise lamine parke kaplı olduğu belirlenmiştir.Taşınmazın iç kapıları ahşap pres kapıdır. Pencereler ahşap görünümlü pvc den mamul olup çift camlıdır. Tavan ve duvar yüzeyleri boyalıdır. Salonda şömine bulunduğu belirlenmiştir. Katlar arasındaki irtibatı sağlayan merpenler ahşap kaplı olup korkulukları mevcuttur. Taşınmaz net 299,00 m2dir.
İnceleme günü tek katlı yapının (kış bahçesi) plan itibariyle; antre+ koridor, salon, mutfak, birisi ebeveyn banyolu 3 adet yatak odası, 1 adet banyo+ wc bölümlerinden oluştuğu, ıslak zeminlerin seramik/ fayans, kuru zeminlerin lamine parke, dış cephe doğramaların ahşap görünümlü pvc olduğu belirlenmiştir. İç kapılar ahşap prestir. Taşınmazın tavan ve duvarlarının boya ve badanasının yapıldığı belirlenmiştir. Salonda şömine bulunduğu belirlenmiştir. Net alanı 14,91m2 teras dahil 169,52 m2dir.
İnceleme günü kapalı havuzun plan itibariyle; kapalı havuz, antre, mutfak, tesisat odası, hamam, sauna, birisi ebeveyn banyolu 2 adet oda bölümlerinden oluştuğu belirlenmiştir.Islak ve kuru zeminler seramik/mermer ve fayans kaplıdır. Tavan ve duvarlarının boya ve badanasının yapıldığı belirlenmiştir. Projesine göre brüt alanı 234,40 m2 ise de yerinde yapılan incelemede kapalı havuz yapısının 2 yan cepheden büyütüldüğü belirlenmiştir. Buna göre fiili durumdaki alanı 304,40 m2 dir.
Adresi : Türkoba Mahallesi, Tepekent Villaları, Çilek 3 Sokak İle Şeftali Sokak Arasında, 69 Nolu Bağımsız Bölüm Büyükçekmece / İSTANBUL
Yüzölçümü : 203.659,02 m2
Arsa Payı : 3918/183680
İmar Durumu : 1/1000 ölçekli Türkoba Köyü (Tepekent) Uygulama İmar Planında konut alanı, ayrık nizam, E:0.10, H:6.50m olarak ayrıldığı öğrenilmiştir.
Kıymeti : 7.750.000,00 TL
KDV Oranı : %8 (843 SAYILI CUMHURBAŞKANI KARARI GEREĞİ KDV ORANI %8'DİR.)
1. Satış Günü : 08/08/2019 günü 11:45 - 11:50 arası
2. Satış Günü : 09/09/2019 günü 11:45 - 11:50 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Ekinoba Mah. Londra Asfaltı Yan Yol, No:107 (Çanakkale Sok. Aymerkez Karşısı) BÜYÜKÇEKMECE / İSTANBUL
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/4101 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.26/06/2019


Geri Dön