08 / 05 / 2024

İçtaş-Astaldi Grubu

İçtaş-Astaldi Grubu

Elektrik dağıtım ihalelerine kredi vermeyen bankalar, 3. köprü ihalesini kazanan İçtaş-Astaldi Grubu’nun peşine düştü. İçtaş-Astaldi’nin kapısını şimdiden 5 ayrı finans konsorsiyumu çaldı

Migros’ta et ürünlerinde yüzde 20’ye varan indirim! Izgara kanatın kilosu 58 TL, kasap hamburger 124 TL! 5 Ocak 2023 Fiy

Migros’ta et grubu ürünleri yüzde 20’ye varan indirimlerle satılıyor. İndirimli et ürünlerini fiyatı kaç TL, ne kadar? Hangi ürün kaç TL’ye düştü? İndirimde olan ürünler neler? İşte detaylar…

Demirören Medya Grubu yüksek kira sebebiyle Söğütözü'ndeki binadan taşınıyor!

Demirören Medya Grubu, Ankara'da Hürriyet, Milliyet, CNN Türk, Kanal D, Demirören Haber Ajansı ve Posta Gazetesi’nin yer aldığı binadan taşınmaya karar verdi.

Hilton Grubu Frankie'yi Susona LXR Otel'e taşıdı!

İlk kez Türkiye'de Türk sermayesiyle kurulmuş bir restoran markası, uluslararası bir otel zincirine franchise vererek ismini ve markasını kullandırmış. Hilton Ülke Müdürü Armin Zerunyan, Demirer'in markası Frankie'yi, Hilton Grubu'nun lüks otel sınıfında olan Susona LXR Otel'e taşımasını istemiş.

Doğtaş, Londra’da mağaza açtı!

28 ülkede 400’e yakın mağazayla tüketicilerinin hizmetine açan Doğtaş Kelebek Grubu’nun lokomotif markası Doğtaş, İngiltere’nin başkenti Londra’da yeni mağazasını faaliyete geçirdi. 

Ica Astaldi-Ic İçtaş Whsd İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Ica Astaldi-Ic İçtaş Whsd İnşaat Anonim Şirketi bugün Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Fırat Çeçen, Halil İbrahim Dönmez, Yusuf Baykan, Mehmet Murat Kurtuluş, İlkhan Gökçe ve Mehmet Gönenç ortaklığında kuruldu.

Astaldi, 3. köprüdeki hisselerini İçtaş'a devrediyor!

İtalyan Astaldi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Yatırım hissesinin IC İçtaş'a devri için Rekabet Kurulu'na başvurdu...

Türk IC İçtaş İnşaat ile İtalyan Astaldi, Rusya'da tramvay yolu yapacak!

IC İçtaş İnşaat ve İtalyan Astaldi konsorsiyumu ile St. Petersburg arasında tramvay yolu inşaatı için protokol imzalaması yapıldı. 

Menemen-Aliağa-Çandarlı için görevlendirme yapıldı!

Menemen-Aliağa-Çandarlı otoyol ihalesinde en iyi teklifi 9 yıl 10 ay 11 gün ile IC İçtaş-Astaldi-Kalyon Ortak Girişim Grubu vermişti. Menemen-Aliağa-Çandarlı için görevlendirme yapıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesine 4 teklif!

Çanakkale köprüsü ve otoyolu ihalesinde 4 ortak girişim teklifi verdi. İhaleye, Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi; İhi-Itochu-Join-Makyol-Nurol-Japan Expressway; Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-CRBC; İC İçtaş-Astaldi teklif verdi.

Taşyapı Grubu'ndan Kadıköy Belediyesi'ne tepki!

İşadamı Emrullah Turanlı, 130 milyon TL kazandığı Kadıköy Belediyesi’nin kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki göstererek “Belediye Başkanı boş ve kanıtsız konuşuyor. İşte belgelerle ispatlıyorum” dedi.

Emrullah Turanlı'dan Trump'a övgü!

10 yıl önce tanıdığı Donald Trump'ın çok akıllı ve zeki bir insan olduğunu belirten Taşyapı Grubu Başkanı Emrullah Turanlı, "ABD'nin yeni Başkanı akan kanın durmasına ve dünya ticaretine büyük katkı sağlayacak" dedi.

TOKİ Trabzon Sarıtaş Alt Gelir Grubu başvurusu bugün başlıyor!

182 konutluk TOKİ Trabzon Akçaabat Sarıtaş Alt Gelir Grubu başvurusu bugün başlıyor.

TOKİ Ayvacık Emekli projesi son başvuru tarihi!

TOKİ'nin Çanakkale Ayvacık’ta “Emekli Grubu Konut Projesi” kapsamında hayata geçirdiği 160 konut kuralı olarak satılıyor. İşte, TOKİ Ayvacık Emekli projesi son başvuru tarihi...

İçtaş-Astaldi Grubu Haberi

İçtaş-Astaldi Grubu

Elektrik dağıtım ihalelerini kazanan firmalara kredi vermeyen bankalar, 3. köprü için ise kesenin ağzını açtı. 3. köprü ihalesini kazanan İçtaş-Astaldi Grubu’na, yerli ve yabancı bankalardan kredi  kullandırma konusunda teklif geldi. Ortaklık ise teklifleri değerlendiriyor. İstanbul Boğazı’na köprüyü inşa edecek olan İçtaş-Astaldi Ortaklığı’nın kredi görüşmeleri devam ediyor. Gruplar bununla ilgili bir çalışma birimi oluşturdu. Ekipler ise yurt içinden ve yurt dışından kredi imkanlarını araştırdı. Bu süreçte bankaların 3. köprünün finansmanına beklenin üzerinde ilgi göstermesi herkesi şaşırttı.Özellikle yurt dışından da finansman konusunda tekliflerin geldiği öğrenildi. Yetkililer, nakit akışının fazla olması nedeniyle bankaların köprü inşaatını finanse etmek istediğini kaydettiler. Bankaların bu yöntemle köprüden elde edilen tüm gelirleri kendi bünyelerinde tutmak istediği belirtildi. İçtaş-Astaldi Grubu’nun, köprü için yaklaşık beş ayrı banka konsorsiyumu ile...