09 / 05 / 2024

İDDMİB pakistan

İDDMİB pakistan

İDDMİB, bu yıl 7’nci sanal ticaret heyetini Hindistan ve Pakistan pazarlarına gerçekleştiriyor. Her iki ülkenin Demir ve Demir Dışı Metaller ithalatı toplam 19,3 milyar dolar olarak kaydedildi. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “Öncelikli hedefimiz bu ülkelerdeki büyük altyapı projelerinde yer almak”

Akaryakıt fiyatları 3 haneli mi olacak? Benzin ve motorine büyük zam gelecek mi? DDM'den son dakika açıklaması!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM) akaryakıt fiyatları 3 haneli olacak iddialarına yanıt verdi. Peki Akaryakıt fiyatları 3 haneli mi olacak? Benzin ve motorine büyük zam gelecek mi?

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2020 yılını 21,8 milyar dolar ihracatla tamamlayan yapı malzemeleri sektörü bu sene global ölçekte bir basamağı daha çıkmayı ve dünyada ilk 10’da olmayı planlıyor. İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komite Başkanı Serdar Urfalılar, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

İnşaat malzemelerinde ihracat sevinci!

Mart ayında 995 milyon dolarlık ihracat ile rekor kıran demir ve demir dışı metal sektörü, gelecek yıldan umutlu. İDDMİB Başkanı Öztiryaki, "1-12 Nisan'da 375 milyon dolarlık ihracatımız var. Nisanda yeni rekorları açıklamak kısmet olacak" diye konuştu.

Türk yapı malzemeleri sektörü ihracatta dünyada ilk 10'a girecek!

İDDMİB Türk Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, "Türk yapı malzemelerinin ihracatının bu sene rakam olarak çok az düşse bile tonajında ciddi artış olduğunu görüyoruz. Türk yapı malzemelerinin ihracatı hızlı bir şekilde büyüyecektir'' diye konuştu.

İDDMİB'den Hindistan-Pakistan pazarına sanal çıkarma!

İDDMİB, bu yıl 7’nci sanal ticaret heyetini Hindistan ve Pakistan pazarlarına gerçekleştiriyor. Her iki ülkenin Demir ve Demir Dışı Metaller ithalatı toplam 19,3 milyar dolar olarak kaydedildi. İDDMİB Başkanı Tahsin Öztiryaki, “Öncelikli hedefimiz bu ülkelerdeki büyük altyapı projelerinde yer almak”

İdlib’in Sarmada Deyr Hassan bölgesindeki konutlar teslim edildi!

Türkiye Diyanet Vakfı ve Pakistan Baitussalam Derneği işbirliğiyle İdlib’in Sarmada Deyr Hassan bölgesinde savaş mağduru aileler için inşa ettirilen kalıcı konutlar gerçekleştirilen törenle teslim edildi

TOKİ'den Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'ye konut!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Pakistan, Endonezya, Sri Lanka ve Somali'deki afetlerin ardından bölgelerde yardım amaçlı konut, eğitim ve sağlık tesisleri inşa etti.

Türk müteahhitler Pakistan'da 68 proje üstlendi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Serena Hotel'de gerçekleştirilen Türkiye-Pakistan İş Forumu'nda gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan; "Müteahhitlik firmalarımız, Pakistan'daki büyük çaplı enerji ve altyapı projelerine taliptir" dedi...

Türk müteahhitler Pakistan'da ciddi projelere imza atıyor!

Ticaret Bakanı Pekcan, "Müteahhitlerimiz, Pakistan’da da ciddi projelere imza atıyorlar. Ülkenizde çoğunlukla enerji, altyapı, inşaat ve danışmanlık sektörlerinde olmak üzere 62 projemiz bulunuyor. Söz konusu büyük çaplı projelerde karayolu projeleri başı çekmektedir" dedi...

Türk inşaat firmalarının Pakistan'daki faaliyetleri artıyor!

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul yaptığı açıklamada Türk inşaat firmalarının Pakistan'daki faaliyetlerinin arttığını söyledi.

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara yöneldi!

İDDMİB Başkanı Mertöz, “Türk yapı malzemeleri sektörünün ihracat pazarlarını artırması için sadece ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerdeki Türk müteahhitlerine değil, o ülkelerdeki yerel firmalara da satış yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Arçelik, Pakistan'daki Dawlance’ı 258 milyon dolara satın aldı!

Arçelik, Pakistan’ın en büyük beyaz eşya ve ev aletleri üreticisi Dawlance’ı 258 milyon dolara satın aldı. Üç üretim tesisi de olan firmanın satın alınmasıyla Arçelik yedi ülkede 18 tesise ulaşacak

Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı resim yarışması düzenledi!

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül ve eserlerin sergi töreni Konya İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşti.

İDDMİB pakistan Haberi

İDDMİB pakistan

Bu yılın ilk 8 ayında 5,21 milyar dolar ihracat yapan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), Türkiye’nin toplam ihracatına verdiği katkıyı sürdürülebilir kılmak amacıyla katma değeri yüksek projeleri hayata geçiriyor. İDDMİB, 5-8 Ekim 2020 tarihleri arasında Hindistan’a, 12-15 Ekim tarihleri arasında ise Pakistan’a sanal ticaret heyeti gerçekleştirecek. Birliğin bu yıl 7’nci sanal ticaret heyeti olacak etkinlik 14 üye firma ile düzenlenecek.

Dünya Demir ve Demir Dışı Metaller ithalatında Hindistan yüzde 1,70 ve Pakistan ise yüzde 0,12 paya sahip. Türkiye’nin Hindistan’a DDŞ Metaller ihracatı 24 milyon dolar olup, ihracatımızdaki pazar payı yüzde 0,14’tür. Hindistan’ın  DDŞ Metaller ithalatı 18 milyar dolar olup, pazar payımız yüzde 0,30’dur. Türkiye’nin Pakistan’a DDŞ ihracatı 10 milyon dolar, ihracatımızdaki pazar payı yüzde 0,78'dir. Pakistan’ın...