19 / 07 / 2024

ido tarifeleri

ido tarifeleri

Haziran ayından itbaren “Yaza Merhaba” sloganıyla uygulamaya koyduğu yeni tarife ve yenilenen satış sistemiyle bir anda eleştiri oklarının hedefi haline gelen İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) CEO’su Önder Sezgi, tepkilere yol açan tarife politikalarını

Resmi Gazete'de yayınlanan bir duyuru ile hakem ve gider avansı tarifeleri güncellendi 

Hukuk muhakemelerinde tanıklık, hakem ve gider avansı tarifeleri Resmi Gazete'de resmi olarak duyuruldu. Artık, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'na göre gerçekleştirilen yargılamalarda tanıklara 60 ile 100 lira arasında bir ücret ödenecek. Hakem ve gider avansı ücretlerinde son durum…

EPDK'den elektrik tarifeleri açıklaması!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik tarifeleri ile ilgili yaptığı açıklamada, devletin bütün nihai müşterileri bu sene de desteklemeye devam edeceğini bildirdi.

İşyeri çevre temizlik vergisi tarifeleri 2015!

Çevre temizlik vergisi, belediye tarafından sunulan temizlik hizmeti için ödeniyor. Vergi taşınmazın sahibi tarafından değil, kullanıcısı tarafından ödeniyor. İşte, işyeri çevre temizlik vergisi tarifeleri 2015!

Çöp vergisi 2015 tarifeleri!

Çöp vergisi, belediyenin sunduğu çevre ve temizlik hizmetlerinin karşılığı olarak mesken, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için tahsil ediliyor. İşte, çöp vergisi 2015 tarifeleri!

Akıllı sayaç tarifeleri ile ucuz elektrik kullanımı!

Eve akıllı sayaç taktırarak, elektrik tasarrufu yapmak mümkün olabiliyor. Akıllı sayaç tarifesi için ise Elektrik Dağıtım Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat edilebiliyor. Peki, Akıllı sayaç tarifeleri ile ucuz elektrik kullanımı nasıl olur?

İDO bazı seferleri iptal etti!

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 07.00 Yenikapı - Bandırma hızlı feribot ve 07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı deniz otobüsü seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayacak.

İDO'dan sefer iptalleri!

İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin bazı seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Seferler olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamadı.

İDO geçen yıl 47 milyon yolcu taşıdı!

İDO geçen yıl 47 milyon yolcu taşıdı. İDO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ, geçen yıl gerçekleştirdiği 190 bin seferle yaklaşık 47 milyon yolcu taşıdı.

İDO sefer iptali 6 Ocak 2015!

İstanbul Deniz Otobüsleri'nden yapılan açıklamaya göre, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy ve 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

BUDO ve İDO'da sefer iptalleri!

BUDO ve İDO'da sefer iptalleri meydana geldi. Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi ( BUDO ) ve İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ'nin ( İDO ) bazı seferleri hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacak

İDO-BUDO sefer iptali 2 Ocak!

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini olumsuz hava şartları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu...

İDO bazı seferlerini iptal etti!

İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 12.10 Kadıköy-Yenikapı-Bursa Deniz Otobüsü, 12.30 Yenikapı-Bandırma Hızlı Feribot, 12.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı Deniz Otobüsü, 12.45 Bursa-Yenikapı-Kadıköy Deniz Otobüsü seferi yapılamayacak.

İDO seferleri iptal edildi!

İDO seferleri iptal edildi. İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 08.00 Bursa-Armutlu-Yenikapı-Kadıköy ve 09.00 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılmayacak.

ido tarifeleri Haberi

ido tarifeleri

Yolculara kendilerini anlatamadıklarını söyleyen Önder Sezgi, yolcuların üzerinde oluşan ‘gizli zam yapan şirket’ imajından sıyrılmak için de uygulamaya koydukları ‘esnek fiyat politikası’nda değişikliğe gittiklerini açıkladı. Esnek fiyatlandırma sistemini haftasonu yoğunluğunu, hafta içine kaydırmak amacıyla devreye soktuklarını ileri süren Sezgi, “Ancak bu, zam gibi algılandı. Müşterilerden gelen yoğun şikayetlerin ardından uygulamada değişikliğe gittik. Otomobiller için hafta içinde yeniden sabit fiyat uygulamasına geçtik ve koltuk seçimini kaldırdık. Sabit fiyatı Bandırma gibi hatlarda arabasız yolcular için de uygulayabiliriz” dedi.


Uygulamada geri adım


İDO’nun yeni bilet satış sistemi tarifelerde esneklik getiriyordu. Özelleştirmeden önce Yenikapı-Bandırma feribot seferlerinde 125 TL olan sürücü dahil otomobil bilet ücreti bu yeni sistemle özelleştirmenin ardından önce 200 TL’ye, son tarife değişikliğiyle 228 TL’ye kadar yükselmişti. Bu bedel, otomobil ve sürücü dahil...