06 / 06 / 2024

İdris Yamantürk özgeçmiş

İdris Yamantürk özgeçmiş

1957 yılında İdris Yamantürk adıyla şahsi firmasını kuran ve 1958 yılında Güriş firmasının kuruluşunu gerçekleştiren İdris Yamantürk kimdir? İşte İdris Yamantürk, başka hangi işlere imza attı?

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

Tevfik Yamantürk Kimdir?

Tevfik Yamantürk kimdir? Tevfik Yamantürk’ün mesleği nedir? Tevfik Yamantürk hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? Türk-İş'ten flaş açıklama!

Son günlerde asgari ücrete ikinci bir zammın yapılması konusu gündeme geldi. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay da asgari ücrete zam hakkında değerlendirmelerde bulundu. Peki, Asgari ücrete yeni zam gelecek mi? İşte tüm detaylar...

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyeleri seçildi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Mehmet Turgut Yılmaz, Akgün Türer, Hakan Yılmaz'ın ve (D) grubu pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Eyup Murat Gezgin'in özgeçmişleri yayınlandı.

Türk müteahhitlerinden yurt dışı atağı!

Yurt dışında projeye sahip olan Türk müteahhitlik firmalarının sayısının yaklaşık 2 bin 200 olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “2020’de yurtdışında üstlenilen projelerin ortalama proje bedeli 47 milyon dolar gerçekleşmiştir” diye konuştu. 

İdris Yamantürk vefat etti!

GÜRİŞ Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk, 96 yaşında yaşamını yitirdi.

Atatürk Havalimanı arazisi TOKİ'ye mi verildi?

Yeni bir millet bahçesi hayata geçirilmesi planlanan Atatürk Havalimanı arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na verildiği iddia edildi. Bakanlıktan konuyla ilgili flaş açıklama geldi. İşte o açıklama...

Özge Özpirinçci ile Burak Yamantürk Bodrum'a yerleşti!

Bir süredir Bodrum'daki yazlık evlerinde yaşayan oyuncu Özge Özpirinçci ve sevgilisi Burak Yamantürk, Bodrum Bitez'e yerleşme kararı aldı. 

Türk yatırımcılardan Haiti'ye inşaat ve enerji yatırımı!

Haiti Dışişleri Bakanı Claude Joseph yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gelişmiş ve cömert bir ülke olduğuna değinerek, ülkesine inşaat ve enerji gibi birçok sektörde Türk yatırımcıların geldiğini söyledi.

Ayasofya'nın müze olması için hazırlanan kararnamedeki Atatürk imzası sahte mi?

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya’nın müze haline getirilmesi için hazırlanan kararnamenin ve Atatürk imzasının sahte olduğunu ileri sürüyor, diğer uzmanlar ise böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirtiyor. Danıştay 2 Temmuz’da konuya ilişkin nihai karar verecek. 

Atatürk Havalimanı arazisinde yapılaşmaya izin verilecek mi?

Atatürk Havalimanı arazisine imar planı yapılaşma koşullarına göre, yeni bina ve tesislerin hızla inşa edileceği düşünülmekte. Eğer alanda yapılaşmaya izin verilirse, çevredeki birçok bölgedek mülk sahipleri kazançlı çıkacak...

Atatürk Havalimanı'ndaki hastane inşaatı uçuş trafiğini etkileyecek mi?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Atatürk Havalimanı’na, yeni iniş-kalkış izni verilmeyeceği hakkında açıklama yaptı. DHMİ'den gelen bu açıklamayı uzmanlar, "Meydan kapanmayacak ama yeni uçuş planlarına da izin verilmeyecek" şeklinde yorumladı...

Atatürk Havalimanı'na yapılan hastane hava trafiğini etkileyecek mi?

Emekli Hava Pilot Tümgeneral İrfan Sarp, "İstanbul Atatürk Havalimanı yok edilmemelidir" dedi. Sarp, Atatürk Havalimanı pistleri üzerine hastane yaptırılmasını yanlış bulduğunu belirtti...

İdris Yamantürk özgeçmiş Haberi

İdris Yamantürk özgeçmiş

İdris Yamantürk kimdir?

İdris Yamantürk, 1925 yılında Rize; Çamlıhemşin-Ortan köyünde doğdu. Yörenin şartları sebebiyle ilk okula geç başlayabildi. 10 yaşında iken babası vefat etti. İlk okuldan sonra tahsiline okul bulamadığı için bir yıl ara vermek zorunda kaldı. 


Daha sonra Hopa Orta Okuluna devam etti. 2.ci sınıftan sonra devlet imtihanını kazanarak, parasız yatılı olarak Erzurum Lisesine gitti. 1945/1946 yılında Erzurum Lisesi’nden mezun oldu ve İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi’ne girdi. Fakültedeki öğrenimini, bir sanayi holdingi olarak çalışan sümerbank’tan burs alarak tamamladı.

Üniversite son sınıftan itibaren iş hayatına atıldı. 1952-1953 arasında etibank’a bağlı Çatalağazı (Zonguldak) Temik Santralının muhtelif sahalarında işletme mühendisi olarak hizmet verdi. 1953 sonbaharından itibaren 18 ay süren Yedek subaylık hizmetini tamamladı. 


Askerlik sonrasında devletten izin alarak, yine özel sektörde çalıştı. 1955 yılında,...