19 / 05 / 2024

İETT istanbulkart alma koşulları

İETT istanbulkart alma koşulları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatı ile üniversiteli öğrencilere indirimli seyahat için büyük kolaylık sağlandı. Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrenciler evraklarla uğraşmadan, sıra beklemeden İstanbulkart sahibi olacak.

Enerji kimlik belgesi alma süresi 2017!

Binalara enerji kimlik belgesinin alınması gerekiyor. Peki, bu belgenin ne zamana kadar alınması gerekiyor? İşte enerji kimlik belgesi alma süresi 2017..

Konutta satın alma isteği tırmanışta!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Yıldıray Gökkaya bugünkü yazısında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerini değerlendirdi. Gökkaya, otomobil, konut satın alma ihtimalini gösteren endekslerdeki artışa dikkat çekti.

Konut alma iştahı arttı!

Tüketici güveni nisanda geçen yılın ekim ayından bu yana en yüksek değerine ulaşırken, bireylerin konut satın alma ihtimalini gösteren endeksler de artış gösterdi.

İnşaatta ruhsat alma sorunu çözülüyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yatırımlarla ve inşaat sektörüyle ilgili bilgi verdi. Şahin, inşaat sektöründe ruhsat alma ile ilgili sıkıntıların önüne geçileceğini belirtti.

İşte yabancıların KDV'siz konut alma şartları!

1 Nisan itibariyle yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'den KDV ödemeden konut alabilecek. Ancak bu süreçte bazı şartlar aranacak. İşte yabancıların KDV'siz konut alma şartları..

Faizsiz ev alma sektörü büyüyecek!

Birevim Yönetim Kurulu Başkanı Çiftçi, birkaç yıl içinde tasarrufa dayalı faizsiz ev alma sektörü, giderek daha büyüyeceğini dile getirdi.

Evi olmayanlar için konut alma dönemi!

Metrekare bazında satışla, satın alma gücü olmayan vatandaşın konut sahibi olmasının önünü açan gayrimenkul sertifikası, firmaların daha kolay satış yapmasını sağlayacak.

Efe Bezci: Kooperatifle konut alma eski cazibesini koruyor!

BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, kredi ile ev alma şartlarındaki zorluklar nedeniyle kooperatiflerin hala cazibesini koruduğunu söylüyor.

İş GYO'dan Kadıköy arsası satın alma bedeli hakkında açıklama!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı , Kadıköy İlçesi, İbrahimağa Mahallesi, Dinlenç Caddesi'nde bulunan arsanın yüzde 45 hissesinin satın alma değeri hakkında Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı.

Konut satın alma ihtimali yüzde 15.5 geriledi!

Tüketici güveni doların değer kazanmasına paralel önceki aya göre kasımda yüzde 6.9 geriledi. En ilginç veri konut satın alma ihtimalinin bile ekime göre yüzde 15.5 gerilemesi oldu. 1 yıl içinde otomobil alma ihtimali de yüzde 12 düştü.

Gayrimenkulde ev alma yurt al dönemi başladı!

ABD’nin en büyük öğrenci evi işletme ve yatırım firması Asset Campus Housing işbirliğiyle Sakarya’da hayata geçirdiği Univa Student Residence projesiyle gayrimenkulde “ev alma yurt al Dönemini” başlattı.

Konut kredisindeki değişikliler satın alma kararlarını etkileyecek!

Celal Koloğlu: "EKK'da konut kredisinde ilişkin alınan kararlar orta ve alt gelir grubundaki tüketicilerin konut satın alma kararlarını etkileyecek olan bu uygulama, birikimlerin bu yönde kullanılmasını teşvik edecek nitelik taşımaktadır." dedi.

BCG birleşme ve satın alma raporunu yayınladı!

BCG'nin 2016 yılı Birleşme ve Satın alma raporuna göre; daha çok şirket alım satımı yapan firmalar, bir kez yapanlara göre daha az riskle daha çok kazanma fırsatı yakalıyor.

İETT istanbulkart alma koşulları Haberi

İETT istanbulkart alma koşulları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilerin toplu taşıma araçlarını kullanımında kolaylık sağlamak için yeni bir çalışma başlattı.


İETT, Üniversiteye kayıt yaptıran 125 bin öğrenciye kayıt anında öğrenci indirimli ‘İstanbulkart’larını teslim edecek. Özellikle il dışından gelen öğrenciler, hiçbir zorluk yaşamadan indirimli kartları ile toplu ulaşıma hızlı bir şekilde katılacaklar.


İETT; İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi gibi toplam 43 Üniversite ile işbirliği içerisinde bu çalışmalar tamamlandı.


Öğrenciler, kayıt esnasında aldıkları kartlarına 10 TL yükledikten sonra biletmatiklere okutarak İstanbulkart’larını indirimli tarifeyle kullanabilecekler. İETT, Üniversitelere biletmatikler yerleştirerek kart dolumlarının okullarda da yapılmasını...