15 / 05 / 2024

İflas isteyen şirketler

İflas isteyen şirketler

Prof. Dr. Oğuz Atalay, Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay, bu kapsamda iflas isteyen şirketlerin toparlanabileceğini belirtti.

Yurt dışına açılmak isteyen Türk şirketler bu 3 alanda destek bekliyor!

Sintek Group iştiraki Sintek Heavy Industries'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özkan yaptığı açıklamada yurtdışına açılmak isteyen Türk şirketleri 3 alanda destek beklediğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

İflas isteyen şirketler yeni anlaşmayla toparlanacak!

Prof. Dr. Oğuz Atalay, Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Atalay, bu kapsamda iflas isteyen şirketlerin toparlanabileceğini belirtti.

3. havalimanında metrekare fiyatları belli oldu!

İstanbul Yeni Havalimanı inşaatı tüm hızıyla sürerken, havalimanında yer almak isteyen şirketler için alan kiralama süreci başladı. İGA, havayolu şirketleri ile havayollarına hizmet sunan firmaların talep formlarını 18 Kasım 2016’ya kadar kabul edecek.

İflas erteleme isteyen şirket sayısı arttı!

İflas erteleme isteyen şirketlerin sayısı her geçen gün artıyor. Özellikle yüksek istihdama sahip, ilk 500 firma içindeki şirketlerin son dönemde iflas erteleme istemesi, 2016’da özel sektöre yönelik endişeleri artırıyor.

Konut kredisi eşya ile paketlenecek!

Sektöre yeni oyuncular girmeye hazırlanırken, mevcut finansman şirketleri de ürün çeşitliliğini artırmak için kolları sıvamış durumda. Konut kredilerinden pay almak isteyen şirketler, beyaz ve kahverengi eşyası içinde finansman paketleri çıkartacak.

Güral Şirketler Grubu turizm yatırımlarına devam edecek!

Güral Şirketler Grubu, 3 milyon dolar yatırım yaparak Güral G+Plus markasını yarattı. Yeni markayla lüks segmentteki ürünlerin ulaşılabilir fiyatlarla tüketiciye ulaştırılması hedefleniyor.

Eminevim ile isteyen ev sahibi olacak!

Eminevim ile Tüm Türkiye'de ev sahibi olmak isteyenler için faizsiz sistem sunuluyor. Böylece isteyen herkes tek kuruş faiz ödemeden, aylık taksitleri kendisi belirleyerek, ara ödeme yapmadan, istediği herhangi evin sahibi olacak.

Ankara Regnum Sky Tower'da şirketler kademe atlayacak!

Ankara'da "mutlu ofis" konseptinin ilk örneği olan Regnum Sky Tower, başkentin hızlı büyüyen şirketlerini ofis kulesine taşıyor. Şirketler bu projeyle kademe atlayacak.

Ercan Şirketler Topluluğu 2 yeni projeye başlayacak!

Türkiye'nin 80'li yılların sonlarında 1.2 milyon yabancı misafiri ağırlarken, günümüzde 40 milyon sınırını aştığını dile getiren Ercan Şirketler Topluluğu Operasyon Grup Başkanı Mehmet Soyarıcı, Antalya ve İzmir'de 2 yeni projeye başlayacaklarını söyledi.

Fuzul Grubu'ndan yeni Fuzulev sistemi!

Fuzul Şirketler Grubu, konut sahibi olmak isteyenler için 'Fuzulev' sistemini geliştirdi. Sisteme göre, isteyen kendi bütçesine göre, Türkiye'nin dilediği yerinden, faizsiz, vade farksız ev sahibi olabiliyor.

Evrim Engin, Limak Şirketler Grubu'nun basın danışmanı oldu!

Deneyimli gazeteci Evrim Ergin, Yönetim Kurulu Basın Danışmanı olarak Limak Şirketler Grubu’na katıldı. Ergin, Akşam ve Sabah gazetelerinin ardından 2010 – 2014 yılları arasında Thomson Reuters Haber Ajansı’nda çalıştı.

Turizm acenteleri kayak kampı isteyen okullara Erciyes'i öneriyor!

Öğrencileri için kayak kampı planlayan İstanbul'daki pek çok okul kamp yeri olarak Erciyes'i tercih etmeye başladı. İstanbul'daki turizm acenteleri, kayak kampı isteyen tüm okullara Erciyes'i öneriyor.

Turanlar Şirketler Grubu Islak parke ile AB'ye açılacak!

Parkede Peli Parquet markasıyla tanınan Turanlar Şirketler Grubu, parkeyi banyo ve mutfak gibi ıslak alanlara taşımayı başardı. Firma ürünü bu aydan itibaren pazara sunmaya başladı...

İflas isteyen şirketler Haberi

İflas isteyen şirketler

Prof. Dr. Oğuz Atalay, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması yönetmeliği ile ilgili konuştu. Atalay, bu kapsamda iflas isteyen şirketlerin toparlanabileceğine işaret etti. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Atalay, borçlu şirket ile alacaklı bankalar arasındaki anlaşmanın yargısal bir koruma altında olmamasının riskli olabileceğini belirtti. Oğuz Atalay, programın 50 milyon liradan fazla borçlu olan şirketleri ilgilendirdiğini belirtti. 

YÜZDE 15’İ TOPARLANDI

Konkordato için düzenlemeler yapıldığını belirten Atalay, “Eski bir takım alışkanlıkların sürdüğünü görüyoruz” diye konuştu. Rapora göre, iflas ertelemeye başvuran şirketlerden yüzde 15’inin toplandığını belirten Atalay, “İflas erteleme 15 yıl boyunca sonuna kadar kullanıldı. Kötüye de kullanıldı çokça. Kötüye dair kullanım göz ardı edildi. Kuşkusuz, layık olan hak eden şirketler vardı. İflas ertelemeden hakkı ile çıkan, erke çıkan firmalar...