05 / 05 / 2024

ifraz işleminde neler gerekli

ifraz işleminde neler gerekli

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre, belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. Peki, ifraz sözleşmesi nedir?

Kiraların makul seviyede olması için neler yapılabilir? 9 maddede tek tek açıklandı!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, kiraların makul seviyede olması için neler yapılabileceğini 9 maddede tek tek açıkladı. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yaptığı o açıklama ve gelen yorumlar...

İfraz işlemi nedir? İfrazlı arsa nedir?

İfraz işlemi gayrimenkul alanında önemli bir terim olup gayrimenkul sahiplerini ilgilendirmektedir.  İfraz işlemi için izin ve onay süreci oldukça önemlidir ve belli başvuru süreci gerektirir. Bu işlemler tamamlandığında arsa ifrazlı arsa olarak adlandırılmaktadır. Peki ifraz ve ifrazlı arsa nedir?

Yaz tatili yaklaşıyor! Peki tatili ekonomik hale getirmek için neler yapılmalı? İşte ekonomik tatil için 7 önemli ipucu

Tatilde daha az para harcamak için neler yapılmalı? İşte ucuz tatil yapmanın 7 pratik yolu...

İşte, EYT düzenlemesinde başvuru kriterleri! Kimler emekli olabilecek? Çalışanların ve işverenlerin hakları neler?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca kişiye yaş şartına takılmaksızın emekli olabilme hakkı doğdu. Peki, EYT düzenlemesi kapsamında emeklilik hakkından yararlanmak için neler yapılmalı? Çalışanın ve işverenin hakları neler? İşte bütün bu soruların yanıtları haberimizde…

Tasarruf etmek için ideal kombi ayarı kaç derece olmalı?

Havaların soğumasıyla birlikte evlerde kombiler de yavaş yavaş yanmaya başladı. Peki doğalgazdan tasarruf edebilmek için neler yapılmalı? İşte detaylar..

Halkbank'tan bir sözünüze anında 1000 TL! Kampanya şartları nelerdir? İşte son dakika!

Emekli promosyonu yarışında geride kalan Halkbank, herkese özel bir kampanya düzenlediklerini duyurdu! Peki, kampanyadan yararlanmak için neler yapılmalı? Kampanya ayrıntıları nelerdir? İşte kampanya ayrıntıları...

Tapu işlemleri için neler gerekli?

Tapu işlemleri için hangi belgeler isteniyor, Tapu işlemleri için neler gerekli? Bu tip sorular sık sık sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Tapu işlemleri için neler gerekli? Tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu nedir, tapu işlemleri için neler gereklidir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Yenilemek için zaman daralıyor! Para cezası ödemek zorunda kalmayın

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren ehliyet yenileme işleminde son tarih 31 Aralık 2022.Bu tarihe kadar yenilenmeyen ehliyet geçersiz sayılacak. Ayrıca bu tarihe kadar işlem yapmadığınızda idari para cezası uygulanacak. Yeni ehliyetinizi almak için acele edin.

Milyonlarca kişinin hesabına paraları yattı! Hemen herkes hesaplarını kontrol etsin! Para almak için ne yapmak gerek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sosyal ve Ekonomik Destek'ten yararlanan çocuklar için ailelerin hesaplarına 328 milyon TL yatırıldığını bildirdi. Peki, Sosyal ve Ekonomik Destek Paketi’nden yararlanmak için neler yapmak gerekir? İşte detaylar…

7 bin 200 TL destek için E-Devlet'ten şimdi başvurun! En yakın PTT'den hemen alın!

Aile Destek Programı ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar dikkat! Destek ödemeleri 29 Temmuz Cuma günü itibarıyla başladı. Peki bakanlık tarafından yapılan yardımdan yararlanmak için neler gerekiyor? İşte detaylar...

Devlet Su İşleri’nden iş arayan vatandaşlara müjde! Mülakatsız personel alınacak! Son fırsatı kaçırmayın!

Kamu kurumlarından Devler Su İşleri, personel alımlarına devam ediyor. Mülakatsız personel alınacağını duyurun Devlet Su İşleri personel alımı için neler yapmak gerek? İşte detaylar…

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir?

İfraz nedir? İfraz işlemi nedir? İfraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? soruları yanıtlanmayı bekleyen sorular arasında yer alıyor. İşte detaylı bilgiler!

ifraz işleminde neler gerekli Haberi

ifraz işleminde neler gerekli

İfraz sözleşmesi nedir?

Tapuda tek bir parselde kayıtlı bulunan  taşınmazın belirli usul ve esaslara bağlı teknik usullere göre,  belli parsellere bölünerek, her parselin tapu kütüğünde ayrı bir sayfaya tescil edilmesine ifraz deniyor. 


Ayrılacak taşınmaz malların üzerinde, rehin, irtifak hakkı veya şerh var ise bütün hak sahiplerinin muvaffaklarının alınması zorunlu oluyor. 


İfraz işleminde izlenecek yol... 

Serbest mühendislerce düzenlenmiş ifraz (ayırma) işlemini gösterir krokili beyannamenin Kadastro Müdürlüğü’ne ibrazı,

Kadastro Müdürlüğü’nce krokili beyannamenin uygunluğunun kontrolü ve onaması,


İşlemin Belediye Encümeni ve İl İdare Kurulu’nca tasdiki, Kadastro Müdürlüğü’nce evrakın Tapu Sicil Müdürlüğü’ne sevki,Tapu Sicil Müdürlüğü’nce hukuksal bir engelin bulunmaması halinde, tapu harçlarının tahsili suretiyle işlemin ikmal edilip,tescilinin yapılması gerekiyor. Ayrıca bir ifraz sözleşmesi imzalanmıyor. Peki, ifraz işleminde neler gerekli?


İstenilen belgeler... 

1. Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce...