06 / 05 / 2024

ifraz işlemleri nelerdir

ifraz işlemleri nelerdir

Birden fazla taşınmaz malın tapusu nasıl birleştirilebiliyorsa, aynı şekilde tek bir taşınmaz malın tapusu da birden fazla tapuya bölünebiliyor. Peki, ifraz işlemleri 2016 nelerdir? İfraz işlemi nasıl yapılır?

İfraz neden yapılır?

Bir taşınmaz malın, birden fazla parsele bölünmesi ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydedilmesi işlemi, ifraz işlemi olarak ifade ediliyor. İfraz neden yapılır? Peki ifraz neden yapılır? İfraz işlemleri nelerdir?

İfraz işlemleri nasıl yapılır?

Ayırma anlamına gelen ifraz işlemleri nasıl yapılır ve bir ifraz işlemi için gerekli belgeler nelerdir? Bunun için haberimizi okuyun...

Tapu intikal işlemleri nelerdir?

Tapu intikal işlemleri, miras hukukunda önem arz eden terimlerden biridir. Dolayısıyla bazı hukuki süreçlerde pek çok kişinin araştırdığı ve öğrenmek istediği kavramlardan biridir. Peki tapu intikal işlemleri nedir, nasıl yapılır ve kimler bu işleme dahil olur? İşte tüm ayrıntılar...

Web tapu işlemleri nelerdir?

Tapu işlemleri pek çok insanın uğraşmak zorunda kaldığı işlemlerden biridir. Bu işlemi daha kolay yapabilirsiniz. O da web tapu aracılığıyla. Peki Web tapu işlemleri nelerdir? İşte detaylar!

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir?

Satış işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? Ev satışında ya da başka bir taşınmazın satışında hangi belgeler gerekmektedir? İşte detaylar!

Tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur?

İfrazın kelime anlamı ayırmak olarak biliniyor. Tapu kütüğünde büyük boyutlardaki parsellerin başvuru üzerine tek tapu altındayken bölünmesi işlemidir. Peki, tapuda ifraz işlemleri nasıl yapılır? İfraz işlemi için nereye başvurulur? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Tapu işlemleri için gerekli belgeler nelerdir? 

Tapu devir işlemi yapması gerekenlerin en çok merak ettiği konular arasında Tapu işlemleri için gerekli belgeler nelerdir sorusu yer alıyor. İşte Tapu işlemlerinde gereken evrakların tam listesi…

İmar barışı sonrası tapu işlemleri!

İmar barışına 31 Ekim 2018 tarihine kadar e-devlet üzerinden müracaat edilebiliyor. Peki, imar barışı sonrası tapu işlemleri nelerdir?

6 maddede yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemleri!

Yabancıların vatandaşlık limitinde yapılan indirim, konut satışlarını arttırdığı gibi, tapu dairelerinde de yoğunluk yarattı. Peki, konut alan yabancıların tapu ve vatandaşlık işlemleri nelerdir?

Web tapuda yetki işlemleri nelerdir?

Gayrimenkullerin internet ortamında takip edilebildiği sistem olan Web tapuda hangi yetki işlemleri yapılabiliyor?

Kat irtifakı işlemleri 2016!

İnşaat çalışmaları henüz başlamayan ya da bitmemiş yapılar üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için ne kadar harç ödemesi yapılır?

Kiracı abonelik işlemleri 2016!

Kiracının taşınmaz maldaki elektrik, su ve doğalgaz gibi hizmetlerden yararlanılabilmesi için kiracının bunlara abone olması gerekiyor. Peki, kiracı abonelik işlemleri 2016 nelerdir? Kiracı nasıl abone olur?

İfraz işlemleri 2016!

Birden fazla taşınmaz malın tapusu nasıl birleştirilebiliyorsa, aynı şekilde tek bir taşınmaz malın tapusu da birden fazla tapuya bölünebiliyor. Peki, ifraz işlemleri 2016 nelerdir? İfraz işlemi nasıl yapılır?

Tapu trampa işlemleri 2016!

Taşınmaz malların tapuları, tapu dairesinde trampa edilebiliyor. Peki, trampa nasıl yapılır? Tapu trampa işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için neler gerekir? Tapu trampa için ne kadar harç ödenir?

Şirket tapu işlemleri 2016!

Taşınmaz malların mülkiyet hakkı nasıl gerçek kimse üzerinde oluyorsa tüzel kişi olan şirketler üzerine de olabiliyor. Peki, şirket tapu işlemleri nelerdir? İşte şirket tapu işlemleri 2016..

ifraz işlemleri nelerdir Haberi

ifraz işlemleri nelerdir

İfraz işlemleri 2016!

Birden fazla taşınmaz malın tapusu nasıl birleştirilebiliyorsa, aynı şekilde tek bir taşınmaz malın tapusu da birden fazla tapuya bölünebiliyor.


Bu işlem, tapu dairesinde yapılacak ifraz işlemi ile mümkün oluyor. Böylece ifraz işlemi yapılarak tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller, birden fazla parsel şeklinde ayrılıyor ve tapu kütüğüne bu şekilde kaydediliyor.


Peki, ifraz işlemleri 2016 nelerdir? İfraz işlemi nasıl yapılır?


Bir tapunun ifraz edilebilmesi için gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu ifraz harcının ödenmesi gerekiyor.


İfraz için gerekenler:

Ayırma için serbest mühendislerce düzenlenmiş ve uygunluğu kadastro müdürlüğünce kontrol edilerek onaylanmış ve bir üst yazıya bağlanmış üç takım dosya içinde değişiklik beyannamesi, kontrol raporu ve eki belgeler,


Ayrılması istenen taşınmaz malın sahibine ait veya yetkili temsilcilerinin nüfus cüzdanı veya pasaportu ve temsil belgesi,


İstendiği...