28 / 04 / 2024

ifraz mali yönü

ifraz mali yönü

İfraz işleminde, tapu kütüğünün müstakil bir sayfasında kayıtlı taşınmaz, ilgilisinin talebi üzerine iki ya da daha fazla parçaya ayrılıyor. İşte, ifraz işleminin mali yönü!

Altın ithalatına yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, altından, pırlantalı altından, kıymetli metallerle kaplama adi metallerden olan ürünlerin Avrupa Birliği (AB) ve Serbest Ticaret Anlaşması imzalanan ülkeler haricinde olan yerlerden ithalatında yüzde 20 ek mali yükümlülük uygulanacak

ABD 2023 mali yılına 88 milyar dolarlık bütçe açığıyla başladı!

Yeni mali yılın ilk ayında bütçe açığına ilişkin piyasa beklentileri 90 milyar dolar olması yönündeydi.

ABD'nin bütçe açığı 2020 mali yılında 3.1 trilyon dolarla rekor seviyeye ulaştı!

ABD federal hükümetinin bütçe açığı, 2020 mali yılında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle toplam 3.1 trilyon dolarlık rekor seviyeye ulaştı.

Demir-çelik ithalatına ek mali yükümlülük getirilmesine ilişkin karar!

Cumhurbaşkanlığı'nın Demir-Çelik Ürünleri İthalatında Geçici Korunma Önlemi Uygulanmasına İlişkin Kararın Yürürlüğe Konulması Hakkında Karar ile demir-çelik ithalatına ek mali yükümlülük getirildi..

Demir-çelik ithalatına yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi!

Demir - çelik ithalatına geçici korunma önlemi alındı. Resmi Gazete'de yayınlanan kararla 200 gün süreyle yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi...

Selin Böke: Bizim 100 günlük mali yükümüzle Kanal İstanbul'un bedeli aynı!

Selin Sayek Böke “ CHP olarak siyasi tercihimiz parayı vatandaş için kullanmak. İlk 100 gün içerisindeki mali yük 24 milyar lira. 24 milyar lira Türkiye’de Kanal İstanbul Projesi için zikredilmiş miktarla aynı.” dedi.

İfraz işleminin mali yönü!

İfraz işleminde, tapu kütüğünün müstakil bir sayfasında kayıtlı taşınmaz, ilgilisinin talebi üzerine iki ya da daha fazla parçaya ayrılıyor. İşte, ifraz işleminin mali yönü!

Mimarlık öğrencileri Köyünü Yaşat projesi için buluştu!

Mimar Sinan Üniversitesi tarafından başlatılan “Köyünü Yaşat Projesi” Gölpazarı'nı ihya etti. İlçeye gelen mimarlık öğrencileri, yıpranmış pencere, kapı ve sıvaları sökerek, kullanılabilecek hale dönüştürüyor.

Gölbaşı'nda Köyünü Yaşat projesi için mimarlık öğrencileri çalışıyor!

Mimar Sinan Üniversitesi tarafından başlatılan “Köyünü Yaşat Projesi” Gölpazarı'nı ihya etti. İlçeye gelen mimarlık öğrencileri, yıpranmış pencere, kapı ve sıvaları sökerek, kullanılabilecek hale dönüştürüyor.

Reyhanlı Minik Kalpler Yetim Köyü'nün temeli atıldı!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Katar RAF ROTA Hayır Kurumu iş birliğiyle bin 560 Suriyeli yetim çocuğun barınacağı Minik Kalpler Yetim köyünün temeli atıldı.

Samsun Tekkeköy'ün çehresi değişecek!

Tekkeköy’ün çehresini değiştirecek ana cadde yol ve çevre düzenleme projesi çalışmaları başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalarda ilk olarak caddenin kanalizasyon ve içme suyu gibi alt yapı çalışmaları yapılıyor.

Balıkesir Çocuk Köyü'nün temeli atıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklar için hayata geçirilecek olan ve yetişkinlerin de istifade edebileceği Çocuk Köyü'nün temeli törenle atıldı.

Hilton Worldwide İstanbul'daki portföyünü genişletiyor!

İstanbul Anadolu yakasındaki Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ekonomi sınıfında hizmet veren Hampton by Hilton markasına ait bir otelin açılmasına ilişkin franchise sözleşmesiyle Türkiye’deki portföyünü genişletmeye hazırlanıyor.

ifraz mali yönü Haberi

ifraz mali yönü

İfraz işleminin mali yönü!

İfraz işlemi 1994/5 sayılı Genelgede; “İlgilisinin talebi üzerine bir parselin İmar Kanunu’nun 15 ve 16. maddeleri uyarınca iki ya da daha fazla parçalara bölünmesi işlemidir.” şeklinde tanımlanıyor.


Ayırma işleminde, tapu kütüğünün müstakil bir sayfasında kayıtlı taşınmaz, ilgilisinin talebi üzerine iki ya da daha fazla parçaya ayrılıyor.


Yapılan işlemin imar mevzuatına uygunluğu, işleme tabi parselin konumuna göre belediye ya da il özel idaresi kurulu kararına bağlanıyor.  Daha sonra yeni oluşan her bir parça ayrı bir parsel numarası altında ayrı bir kütük sayfasına kaydediliyor. 


İmar planlarına uygun şekilde parselasyon haritaları hazırlanıyor ve imar kanunun 15 maddesine göre kamuya terk edilen alanlar bu haritalarda belirleniyor. 


İfrazı yapılan taşınmaz belediye ve mücavir alan içinde kalıyorsa belediye encümeni, belediye ve mücavir alan dışında kalıyorsa il...