17 / 06 / 2024

İGDAŞ özelleşme

İGDAŞ özelleşme

Sermayesinin yüzde 94.5' lik kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi' ne ait İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.' nin (İGDAŞ) özelleştirilmesi için düğmeye basıldı...

Çeşme ve Güzelbahçe’deki hazine arazilerinin plan itirazlarına ret! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından özelleştirme kapsamına alınan Çeşme ve Güzelbahçe’deki hazine arazilerinin imar planlarına yapılan itirazlar reddedildi. Böylelikle Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan planlar kesinleşmiş oldu.

İBB belediye şirketlerini özelleştirmeye hazırlanıyor: Önce İGDAŞ, ardından Hamidiye ve Halk Ekmek! 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) belediye şirketlerini özelleştirmek için hazırlıklara başladı. İBB Finansman Şube Müdürü Neslihan Vural, İgdaş'ı 10 milyar dolar değerlemeyle halka arzını planladıklarına, sırada da Hamidiye ve Halk Ekmek'in olabileceğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Biva Yatırım’dan hem denize sıfır hem tarım alanındaki Çeşme Gücücek Koyu için açıklama geldi: Halka ait kalacak! 

İzmir Çeşme Gücücek Koyu’nda denize sıfır parselde hayata geçirilecek olan rezidans projesi ile ilgili bir açıklama yapan Biva Yatırım, haberlerde bahsedildiği gibi plajı özelleştirme, kapatma gibi bir niyetleri olmadığını belirtti.

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Maliye Hazinesi'nin Çeşme arsasına 5.8 milyon TL teklif!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Maliye Hazinesi'nin İzmir Çeşme arsasını özelleştiriyor. İhaleye en yüksek teklif 5 milyon 860 bin TL bedelle Körükmez İnşaat Turizm Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.nden geldi.

İGDAŞ halka arz yoluyla özelleştiriliyor!

Türkiye'nin en büyük gaz dağıtım şirketi İGDAŞ, halka arz yoluyla özelleştiriliyor. İBB hisselerinin yüzde 51'inin satışı için Belediye Meclisi'nden onay çıktı.

İGDAŞ özelleştirilme düzenlemesi torba kanundan çıkarıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmelerine devam edilen torba kanun teklifinde İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (İGDAŞ) özelleştirilmesine ilişkin düzenlemeler teklif metninden çıkartıldı.

İGDAŞ’ın özelleştirilmesi tekliften çıkarıldı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, internet suçları, Sağlık Bilimleri Üniversitesi kurulması, Kızılay ve Yeşilay ile ilgili düzenlemeleri içeren “Torba Kanun” teklifinden İGDAŞ’ın özelleştirilmesini öngören düzenleme çıkarıldı.

Çeşme Dalyan'ın imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 'nın belediyeleri devre dışı bırakarak yaptığı imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme idaresi Başkanlığı da Çeşme 'de bir arazinin imar planını değiştirdi.

Çeşme Dalyan'a yeni imar planı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı' nın belediyeleri devre dışı bırakarak yaptığı imar planı değişikliklerinden sonra Özelleştirme idaresi Başkanlığı da İzmir Çeşme'de bir arazinin imar planını değiştirdi.

İGDAŞ özelleştirmesi ile gelecek para metroya gidecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da özelleştirilecek kurumlar arasında İGDAŞ’tan bahsettiğini hatırlatarak, İGDAŞ'ın satışından gelecek paranın İstanbul metrosuna harcanacağını söyledi. İşte o açıklama...

İGDAŞ özelleşme Haberi

İGDAŞ özelleşme

Sermayesinin yüzde 94.5'lik kısmı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İstanbul Gaz Dağıtım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (İGDAŞ) özelleştirilmesi için düğmeye basıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İGDAŞ hisselerinin tamamının özelleştirme sürecini kasım ayında yayımlanacak ihale ilanı ile başlatacaklarını söyledi. Topbaş, İGDAŞ'ın yaklaşık 5 milyar metreküp doğalgaz satış hacmi karşılığında 4.6 milyar lira satış geliri ve 279 milyon lira da net kâr elde ettiğini söyledi. Topbaş ayrıca İGDAŞ'ın aktif büyüklüğünün ise 4.2 milyara ulaştığını açıkladı. 


5 MİLYONDAN FAZLA ABONE 

Sahip olduğu iş hacmi ile doğalgaz dağıtım sektöründe Türkiye'nin en büyük dünyanın ise önde gelen şirketlerinden biri olan İGDAŞ'ın 31 Aralık 2013 tarihli faaliyet dönemi sonu itibarıyla 5 milyondan fazla abonesi bulunuyor. İGDAŞ'ın özelleştirme çalışmalarını danışman kuruluşlar Citigroup ve Burgan Yatırım sürdürüyor. Türkiye'de...