04 / 05 / 2024

Iğdır Tuzluca Köprüsü yıkımı

Iğdır Tuzluca Köprüsü yıkımı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde etkili olan yağışın ardından oluşan sel nedeniyle 3 köyün ulaşımını sağlayan köprü yıkıldı,Yıkılan köprünün bu hafta yapılarak yeniden kullanıma açılacağı öğrenildi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçecek tren için BAE ile kredi görüşmesi yapılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek demir yolu projesi için BAE ile kredi görüşmesinin yapıldığına dikkat çekerek, proje ile ilgili bilgi verdi. 

Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geliyor! İşte Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri

Seçimlerin ardından yaşanan zam rüzgarı devam ediyor. Şimdi de  köprü ve otoyollara zam gelmesi bekleniyor. Peki Osmangazi, Çanakkale Köprüsü, Ankara- Niğde Otoyolu geçiş ücretleri ne kadar olacak? İşte geçiş ücretleri...

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Yap İşlet Devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü 6 ayda araç geçiş rekoru kırdı

Osmangazi Köprüsü inşa edilip hizmete açıldığı 1 Temmuz 2016 yılından bu yana ilk kez taahhüt edilen araç geçiş sınırını aştı. 15 yıl 9 ay 24 gün boyunca özel sektör tarafından işletilecek köprü işletmesi için devlet araç geçiş taahhüdü vermişti.

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni adım!

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak köprü için yeni bir çalışma başlattı.

Depreme dayanıksız Iğdır Tuzluca Devlet Hastanesi tahliye edilmedi!

Iğdır Tuzluca Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıktı. Ancak bina henüz tahliye edilmedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde Seyit Onbaşı'nın mermisi tasvir edilecek!

Yapımı hızla devam eden ve dünyada eşi benzeri olmayacak 1915 Köprüsü için detaylar gelmeye devam ediyor. Aktarılan bilgilere göre köprüdeki kulelerin ucunda Çanakkale Savaşı kahramanlarından Seyit Onbaşı'nın mermisi tasvir edilecek. 

TOKİ Iğdır Tuzluca Projesi inşaatı ihalesi yarın!

Iğdır Tuzluca Projesi (DAP) (Ünlendi Barajı Sulaması) İnşaatı (E-İHALE)  ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Dünyanın en uzun asma köprüsü açıldı!

Mısır Kahire'de bulunan Rod al-Farag Axis Köprüsü hizmete açıldı. Köprü, 67.3 metre eniyle dünyanın en geniş asma köprüsü olma özelliği taşıyor.

Çanakkale Köprüsü'yle bölgedeki yatırımlar zirve yapacak!

Çanakkale trafiği çözüm için 1915 Çanakkale Köprüsü 18 Mart 1922'de açılıyor. Köprünün bölgedeki yatırımları artırması bekleniyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü girişine müze!

15 Temmuz darbe girişiminde 2 polis ile 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün Anadolu yakası ayağına geçen yıl açılan Şehitler Abidesi’nin hemen altına müze, mescit ve denetleme binası inşa edilecek. 

İşte Çanakkale 1915 Köprüsü'nün son hali!

Çalışmaların tam gaz devam ettiği Çanakkale 1915 Köprüsü, 2023 yılında açılacak.Projenin temeli 18 Mart'ta atılmıştı.

Iğdır Tuzluca Köprüsü yıkımı Haberi

Iğdır Tuzluca Köprüsü yıkımı

Tuzluca ilçesinin yüksek kesimlerinde etkili olan yağışın ardında 3 köye ulaşım sağlayan köprü yıkıldı. Yıkılan köprü nedeniyle İnce, Taşucan ve Alıköse köylerine ulaşım sağlanamazken, bölgede güvenlik önlemi alan Jandarma ekipleri ise vatandaşların yıkılan köprüyü kullanmaması için önlem aldı.


Ayrıca, sel suları bir çiftçinin arazisinde bulunan 70 kovan arıyı sürükleyerek götürürken, birçok meyve ağacıda kökünden söküldü. Sel esnasında dere kenarında otlayan 15 koyunda sulara kapılarak telef oldu.


Köy sakinlerinden Celal Taşkın, sel sularının köylerine büyük çapta hasar verdiğini söyledi. Yaklaşık iki saat süren yağmurun ardından köyden geçen derenin taştığını belirten Taşkın, "Köprü tıkandı, sular meraya taştı, arpa, buğday her şeyi önüne kattı. Bu seneki mahsulüm, 70 kovanda arım gitti" dedi.


Iğdır İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Nuri Turan ise, bölgeye gelerek...