21 / 05 / 2024

Iğdırda kentsel yenileme

Iğdırda kentsel yenileme

Görkem Gençtürk, 'Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında 2014 yılı içinde 119 adet konut ve 110 işyeri olmak üzere toplam 229 adet binanın risk tespiti tamamlandı' dedi.

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Kentsel dönüşümde yol haritası belli oldu! İstanbul'da her 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının yol haritası kapsamında her yıl 350 bine yakın yeni yapının inşa edilmesi, 5 sene içerisinde de 1.5 milyon riskli bağımsız bölümün tamamının güvenli hale getirilmesi planlanıyor. Böylelikle İstanbul'da 5 yapıdan 1'i dönüştürülmüş olacak

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir'de afetlere karşı kurulan İzmir Afet Platformu'nun ilk toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmalarının kısa sürede başlayacağını dile getirdi. 

Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmaları hızlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, Ankara Keçiören'de kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlanacağının müjdesini verdi...

Antalya Balbey Kentsel Yenileme Projesi'ne start veriliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarihi Balbey Mahallesi'nde uygulanacak Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Projeye bu yıl içerisinde başlanacağı açıklandı.

Konya Mevlana Türbesi'nin yakınındaki bölge kentsel yenileme alanı ilan edildi!

Konya'nın Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi sınırları içerisinde yer alan Mevlana Türbesi'nin arkasında yer alan bölge "kentsel yenileme alanı" olarak belirlendi.

Kartal E-5 Kuzeyi Kentsel Yenileme Alanı imar planı tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, E-5 Kuzeyi Planı'nda Kentsel Yenileme Proje Alanı B. Bölgesi Sınır Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık!

3 oda 1 salon konutların yer aldığı Uşak Kentsel Yenileme Projesi için son başvuru tarihi 31 Aralık olarak belirlendi.

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde başvurular sona eriyor!

TOKİ Uşak Kentsel Yenileme Projesi'nde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor...

TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi başvuruları başladı!

Açık Satış Yöntemi ile satışa sunulan TOKİ Ankara Saraycık Kentsel Yenileme Projesi'ndeki 47 konut için başvuru dönemi bugün başladı..

TOKİ Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi için başvurular başladı!

TOKİ Uşak Merkez Kentsel Yenileme Projesi 1. Etap kapsamında yer alan konutlar için en düşük taksit tutarı bin 469 TL olarak belirlendi.

Bağdat Caddesi'nde kentsel yenileme projeleri arttı!

Kentsel yenileme projeleri, yarım kalmış binalar ve boş mağaza sayılarındaki artış, geçen yıl Bağdat Caddesi'nde ziyaretçi sayısının yüzde 27 azalmasına sebep oldu.

Uşak Kentsel Yenileme kura çekilişi ne zaman?

Uşak Kentsel Yenileme kura çekilişi 18 Temmuz tarihinde gerçekleştirilecek. Projede 325 adet konut yer alıyor.

Iğdırda kentsel yenileme Haberi

Iğdırda kentsel yenileme

Çevre ve Şehircilik Î1 Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, " Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında 2014 yılı içinde 119 adet konut ve 110 işyeri olmak üzere toplam 229 adet binanın risk tespiti tamamlandı. Riskli bulunan binaların yıkımı ve yeniden yapım faaliyetleri sürekli devam etmekte ve II Müdürlüğümüzce takip edilmektedir"dedi. 

II Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, 2014 yılı içinde riskli binasını yıkarak yenisini yaptırmaya başlayan vatandaşlarımıza kira yardımının devam ettiğini belirterek, yıkılan her bir bağımsız bölüm için aylık 425,00 TL olan kira yardımının 18 ay boyunca sürdüğünü ilk 5 ayı ise peşin olarak verildiğini hatırlattı. Kentsel Dönüşüme giren vatandaşlara bugüne kadar 70 bin 600,00 TL kira yardımı yapıldığını anlatan Gençtürk, şu bilgileri verdi: "Bu yardım tamamen...