30 / 04 / 2024

Iğdır'da kentsel dönüşüm projelerine ilgi devam ediyor!

Iğdır'da kentsel dönüşüm projelerine ilgi devam ediyor!

Görkem Gençtürk, 'Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında 2014 yılı içinde 119 adet konut ve 110 işyeri olmak üzere toplam 229 adet binanın risk tespiti tamamlandı' dedi.



Çevre ve Şehircilik Î1 Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, " Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında 2014 yılı içinde 119 adet konut ve 110 işyeri olmak üzere toplam 229 adet binanın risk tespiti tamamlandı. Riskli bulunan binaların yıkımı ve yeniden yapım faaliyetleri sürekli devam etmekte ve II Müdürlüğümüzce takip edilmektedir"dedi. 

II Müdürü Hamdi Görkem Gençtürk, 2014 yılı içinde riskli binasını yıkarak yenisini yaptırmaya başlayan vatandaşlarımıza kira yardımının devam ettiğini belirterek, yıkılan her bir bağımsız bölüm için aylık 425,00 TL olan kira yardımının 18 ay boyunca sürdüğünü ilk 5 ayı ise peşin olarak verildiğini hatırlattı. Kentsel Dönüşüme giren vatandaşlara bugüne kadar 70 bin 600,00 TL kira yardımı yapıldığını anlatan Gençtürk, şu bilgileri verdi: "Bu yardım tamamen hibe olup sonradan geriye ödemesi yoktur. Kentsel Dönüşüm Kanunu gereğince, vatandaşlarımızın talep etmeleri ve bankalarca uygun bulunmaları durumunda kredi desteği de bulunmaktadır. Her bir bağımsız bölüm için azami 100.000,00 TL olarak sağlanan kredilere çıkacak faizin konutlarda 0,40 puanı, işyerlerinde ise 0,30 puanı Bakanlığımızca sağlanmaktadır. 


Kentsel dönüşümün sağladığı imkanlardan birisi olan ruhsat harcı muafiyeti vatandaşlarımızı en çok memnun eden hususlardan biri olmaktadır. örnek olarak 10 daireden oluşan bir bina için ilgili belediyeye ödenmesi gereken ortalama 30.000,00 TL harç bedeli kentsel dönüşüm yasasınca ödenmemektedir. Ayrıca noter ve tapu harcı muafiyetleri de yine vatandaşlarımıza sağlanan Kentsel Dönüşüm yasası kapsamında Bakanlığımız tarafından yapılan destekler 2015 yılında da aralıksız devam edecektir. Kentsel dönüşüm ile ilgili detaylı bilgi almak üzere vatandaşlarımızın II Müdürlüğümüze yapacakları ziyaretler bizleri mutlu edecektir. Riskli binalardan kurtarmayı hedefleyen projelerimize vatandaşlarımızın vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ederiz." 


Erzurum Pusula


Geri Dön