10 / 05 / 2024

İGİAD Girişimcilik Ödül Töreni 2016

İGİAD Girişimcilik Ödül Töreni 2016

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Ayhan Karahan, İGİAD'ın düzenlediği 12. Girişimcilik Ödül Töreninde ticari hayata ilişkin değerlendirmeler yaptı. Karahan, faiz politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

GYODER PropTech HUB YTÜ Startup House Girişimcilik Merkezi açılıyor! 

Proptech pazarını desteklemek, sınır ötesi iş birlikleri ile büyütmek için GYODER ve YTÜ Yıldız Teknopark iş birliği ile kurulan “GYODER Proptech HUB YTÜ Startup House Girişimcilik Merkezi” Maslak’ta resmen açılıyor. 

Elon Musk'tan başarılı olmanın 6 gizli anahtarı!

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, daha 12 yaşında video oyunları geliştirmeye başladı. Erken yaşta bilgisayar ve girişimcilik dünyasına adım atan Elon Musk, başarılı olmanın 6 gizli anahtarını verdi. İşte ayrıntılar...

Başakşehir Ziya Gökalp’te kentsel dönüşüm başlıyor!

Modern şehirciliğin model ilçesi olan Başakşehir Ziya Gökalp’te kentsel dönüşüm başlıyor. İşte merakla beklenen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili detaylar...

Gıda fiyatları düşüyor mu? Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de ne oldu? 

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Peki gıda fiyatları düşüyor mu? Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de ne oldu?

Doların kaderini değiştiren adım! Önce düştü sonra yeniden yükseldi

Dolar kuru Bankacılık Düzenleme ve Denetlem Kurulu'nun açıkladığı finansal istikrar adımından sonra 6 Haziran'dan bu yana görülen en düşük seviyesine geldi. Kurdaki düşüş yüzde 3,5 düzeyinde oldu ancak ksıa bir süre içinde gelen alımlarla yeniden 17 lirayı aştı.

İmulife Sağlık Ürünleri Turizm Gıda İthalat İhracat Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

İmulife Sağlık Ürünleri Turizm Gıda İthalat İhracat Dış Ticaret Anonim Şirketi Beyoğlu'nda Aybek Uluçay ve Arar Turizm İnşaat A.Ş. tarafından kuruldu.

Gümüş fiyatlarındaki düşüş piyasaları salladı! Gümüş bugün ne kadar?

Gümüş fiyatları uzun bir aradan sonra ilk kez bugün çok büyük düşüş yaşadı. Gümüş fiyatları 2020 yılındaki seviyelere geriledi. Elinde gümüş olanlar ve gümüş yatırımcıları ise sözlerine inanamadı. Peki yatırımcılar şimdi ne yapacak? Gümüş fiyatları ne olacak?

Yılın gökdeleni ödülü Rönesans İnşaat'ın!

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki Lakhta Center, Emporis Yılın Gökdeleni Ödülü’ne layık görüldü.

İç Mimar Ahmet Güneş'e 'En İyi İç Mimar' ödülü!

Ünlü İç Mimar Ahmet Güneş, 1.Zirve ve Kariyer Ödül Töreni’nde Türkiye’nin En İyi İç Mimarı Ödülünü aldı.

TOKİ Ankara Güdül 2. Etap kura sonucu 22.07.2020!

TOKİ Ankara Güdül 2. Etap kura sonucu 22.07.2020 listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Ankara Güdül 2. Etap kura sonucu 22.07.2020 ve TOKİ Güdül 2. Etap kura sonuçları öğrenme detayları...

TOKİ Ankara Güdül 2. Etap kuraları bugün çekiliyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Güdül 2. Etap projesinde yer alan 200 adet konutun kura çekimi bugün yapılacak. Projede yer alan 200 adet konut hak sahipleri bugün belli olacak.

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

Ankara Güdül'deki bazı bölgeler kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Ankara İli, Güdül ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı bölgelerin kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 31106 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İGİAD Girişimcilik Ödül Töreni 2016 Haberi

İGİAD Girişimcilik Ödül Töreni 2016

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) Başkanı Ayhan Karahan, "Geçen yılın tamamında bir önceki yılla kıyaslandığında karşılıksız işlem yapılan çeklerin adedinde yüzde 19, tutarında ise yüzde 42 artış yaşanmıştır... İş ahlakındaki aşınmayı buradan da görebiliyoruz. Çek yasasında acilen yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var" dedi.


Karahan, İGİAD'ın düzenlediği 12. Girişimcilik Ödül Töreninde ticari hayata ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Türkiye ekonomisine ilişkin yorum yapan Karahan, faiz politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.


"Türkiye dünyada en yüksek faiz uygulayan üçüncü ülke konumunda" diyen Karahan, "Bu yüksek faizle yatırım yapabilmemiz, ekonomiyi büyütebilmemiz mümkün değildir. Dünyada bir sömürü aracı olan faiz sarmalından kurtulmalıyız. Merkez Bankasının enflasyon ve döviz artışını frenlemek için kullandığı faiz silahı dönüp reel ekonomiyi vuruyor" şeklinde konuştu.


Piyasaların iş ahlakı penceresinden değerlendirdiğinde, ticari hayatta bazı aksaklıklar...