30 / 04 / 2024

Elon Musk'tan başarılı olmanın 6 gizli anahtarı!

Elon Musk'tan başarılı olmanın 6 gizli anahtarı!

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk, daha 12 yaşında video oyunları geliştirmeye başladı. Erken yaşta bilgisayar ve girişimcilik dünyasına adım atan Elon Musk, başarılı olmanın 6 gizli anahtarını verdi. İşte ayrıntılar...



Elon Musk, dünyanın en zengin kişileri listenin en tepesinde yer alıyor. 6 şirketin kurucusu olan Elon Musk, son dönemde Twitter'ı da satın alarak daha da öne çıktı. Elon Musk, her gün kendinden bahsettirmeyi başarırken servetini de katlıyor. Elon Musk'ın şu anki net değeri 219 milyar dolar.

Elon Musk tan başarılı olmanın 6 gizli anahtarı!

ELON MUSK NASIL ZENGİN OLDU?

Milyarder girişimci Elon Musk, 28 Haziran 1971'de Güney Afrika'nın başkenti Pretoria'da doğdu. Güney Afrikalı bir baba ve Kanadalı bir annenin üç çocuğundan biri olan Musk, 12 yaşında video oyunları geliştirdi ve erken yaşta bilgisayar ve girişimcilik dünyasına girdi. Geliştirdiği oyunları bilgisayar dergilerine sattı.

Elon Musk tan başarılı olmanın 6 gizli anahtarı!

Elektronik ödeme şirketi PayPal'ın kurucu ortağı ve uzay şirketi SpaceX'in kurucusu Elon Musk'ın kökleri Güney Afrika ve Kanada'dadır. O sadece elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su değil, aynı zamanda ilk büyük yatırımcılarından biriydi. Aynı zamanda Boring Company, SolarCity, Neuralink gibi pek çok girişimi ve yatırımı da var.

Elon Musk tan başarılı olmanın 6 gizli anahtarı!

Elon Musk, 2004 yılında Martin Eberhard ve Marc Tarpenning tarafından kurulan bir elektrikli araç şirketi olan Tesla Motors'un (şimdi Tesla) en büyük yatırımcılarından biriydi. 

2006 yılında Tesla, tek bir şarjla 394 km yol kat edebilen ilk otomobil olan Roadster'ı tanıttı. 2010 yılında şirket halka arzında yaklaşık 226 milyon dolar topladı. Elon Musk'ın servetinin büyük bir kısmı Tesla'dan kaynaklanıyor. 

Peki, Elon Musk'ın bu başarısının sırrı ne? BBC, bundan bir kaç sene önce kendisiyle bir saat kadar bu konuyu konuşmuştu. Bakalım Elon Musk'ın iş hayatındaki başarısının ardında yatan gizli başarı sırları neler? İşte o ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön