27 / 04 / 2024

Sıfırdan en tepeye yükselen Andrew Carnegie başarılı olmanın 7 sırrını verdi!

Sıfırdan en tepeye yükselen Andrew Carnegie başarılı olmanın 7 sırrını verdi!

Fakir bir ailenin çocuğu olan ve daha sonrasında adım adım zirveye tırmanan Andrew Carnegie, başarılı olmanın 7 sırrını paylaştı. İşte Andrew Carnegie'den başarının 7 sırrı...



Amerikalı bir fabrikatör ve büyük bir hayırsever olarak tanınan Andrew Carnegie, başarılı olmanın 7 sırrını açıkladı.

Andrew Carnegie, fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya merhaba dedi. İskoçya'da doğan Carnegie, el tezgahında çalışan bir dokunmacının çocuğuydu. Buharlı makinelerin icadı üzerine işi bozulan bu dokumacı baba, 1848′de, ailesiyle birlikte Amerika'ya, Pennsylvania eyaletinin bir şehrine göç etti. Bu esnada on üç yaşında olan Andrew Carnegie, bir pamuk dokuma fabrikasında 20 sent gündelikle çalışmaya başladı. Carnegie, iki sene sonra telgraf memuru oldu, babası öldüğünden annesiyle kardeşine bakmak zorunda kaldı.

Andrew Carnegie, yirmi beş yaşına basana kadar  demiryollarında çeşitli işlerde çalışmış ardından, 1861′de Amerika İç Savaşı başladığı zaman askeri demiryollarıyla telefonlarının idaresini üzerine aldı. 
1864′te demir işleri yapmaya başladı, bol petrolü olan bir çiftliği satın aldı. Bu esnada çelik endüstrisinin gelecekteki önemini fark eden Carnegie, Keystone Bridge şirketini kurarak Ohio Nehri üzerinde ilk demir köprüyü inşa ettirdi. 1868 yılında, Bessemer çelik ameliyesi ile çeliğin ucuz elde edildiğini görerek bu usulü Amerika'da ilk defa uygulamaya geçirdi. 1899 senesinde, sonradan Amerika'nın en büyük endüstri, teşebbüsü olan Carnegie Çelik Oraklığı'nı kurdu. 1901'de bu ortaklığı, Amerika Birleşik Devletleri Çelik Anonim Şirketi ile, birleştirerek iş hayatından çekildi.

Bundan sonra hayatını hayırsever olarak geçirdi. Eğitim, bilim, kütüphanecilik ve barış alanlarında çalışanlara önemli maddi destekler sağladı. 1889'da yayınlanan Servet başlıklı bir makalesinde, büyük servetin sosyal hayatın seviyesini yükseltmek için kullanılması konusundaki görüşlerini ortaya koydu. Carnegie'nin vakıflara yaptığı bağışların toplamı 350 milyon dolardır. İşte Andrew Carnegie'den başarının 7 sırrı...
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön