01 / 05 / 2024

iğneada limanı Traçim Çimento

iğneada limanı Traçim Çimento

Vize'de kurulu Traçim Çimento'nun İğneada'da kurmayı planladığı liman hem turizm hem de balıkçılık sektörüne darbe vuracak. Traçim 2012 yılında İğneada Liman’ına çimento yükleme boşaltma limanı için müracaat etmişti.

İğneada'da 6 kişiye mezar olan bungalov evin sahibi konuştu: İmara aykırılığından yıkım kararı alındığını şimdi öğrendim

İğneada'da meydana gelen selde 'Sisli Vadi' bungalov evlerinde tatil yapan 6 kişinin ölümüne ilişkin tesisin sahibi Bülent Bayrak'ın ifadesi ortaya çıktı.

İğneada Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!

Arsago güvencesi ile Demirköy İğneada’da hayata geçirilen Yaşam Bahçeleri 500 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta! İşte İğneada Yaşam Bahçeleri ile ilgili ayrıntılar...

Seçimlere kadar borsa nasıl hareket edecek? Düşüş sürer mi? Yükseliş ne zaman başlar? İşte, borsada seçim senaryoları!

Geçen yıl yüzde 200 civarında getiri sağlayan borsa bu yıl yatırımcılarını üzdü. Küresel risklerin yanı sıra yurt içinde seçimlere ilişkin belirsizlikler nedeniyle borsada satış ağırlıklı seyir sürüyor. Borsanın seçimlere kadar ve seçim sonrası nasıl hareket edeceği ise en büyük merak konusu.

İnsani geçim ücreti şimdiden asgariyi solladı! Vatandaş kara kara düşünüyor

İGİAD tarafından yapılan araştırma sonucunda İstanbul’da ortalama büyüklükte bir ailenin, insani şartlarda aylık geçimini sağlayabilmesi için insani geçim ücreti 2023 yılı için 10 bin 606 TL olarak açıklandı.

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Filyos Limanı’nda, Karadeniz’de 2020 yılında keşfi yapılan doğal gazın sisteme verileceği net tarihi açıkladı.

TOKİ müşteri hizmetleri numarası kaç? TOKİ’nin telefon numarası kaç? İşte TOKİ iletişim numaraları!

TOKİ sosyal konut başvuruları devam ediyor. Bu süreçte vatandaşlar bilgi almak için TOKİ müşteri hizmetleri numaralarını öğrenmek istiyor. İşte detaylar!

Tatilin uygun fiyatlı yolu: Sprite Cruzer 480 SR Karavan! İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Yaz aylarının da gelişi ile beraber karavanlara olan ilgi katlanarak arttı! Tatil için ideal seçim olarak görülen karavanlar, uygun fiyatları ile dikkat çekiyor. Peki, en uygun fiyat karavan fiyatları ne kadar? İşte 25 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Bu yazın trendi karavan tatili! Sprite Cruzer 480 SR karavan fiyatları ne kadar? İşte 18 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Yaz mevsiminin gelişiyle karavanlara olan merak katlanarak arttı. Tatil için ideal seçim olan karavanlar, hem uygun fiyatları hem de bağımsızlıkları ile pek çok kişinin kalbini çalıyor. Peki, Sprite Cruzer 480 SR karavan fiyatları ne kadar? İşte 18 Temmuz 2022 fiyat listesi...

Mehmet Topuz: Evimin satışı için vekalet verdiğim kişi beni dolandırdı!

Eski milli futbolcu Mehmet Topuz yaptığı açıklamada, "Evimin satışı için vekalet verdiğim kişi beni dolandırdı" dedi.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Yusufeli 7. kez taşınıyor: Yeni yerleşim yerinde binalar yükseldi!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı sebebiyle ilçe merkezi, sulara gömülecek. 150 yıllık tarihinde 6 kez yeri değiştirilen ilçe merkezinin 7. kez yeri değiştiriliyor. Yeni yerleşim yerinde binalar yükselirken, cadde ve sokaklar da düzenleniyor.

Ekrem İmamoğlu: Kanal İstanbul için beni bir kişi ikna edemez!

Kanal İstanbul'un 2011'de seçim vaadi olarak ortaya atıldığını ifade eden İBB Başkanı İmamoğlu, "İstanbul'un coğrafyası böyle bir değişimi kaldıramaz. Bakın bu bir dayatmadır. 1 milyon 150 bin nüfus oluşturuluyor kanalın etrafında. Beni bir kişi ikna edemez kardeşim" dedi...

Ant Yapı’nın sponsor olduğu Fenerbahçe Gelişim Takımı, kupa kazandı!

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok önemli proje hayata geçiren Ant Yapı’nın desteklediği Fenerbahçe Gelişim Takımı, Kadınlar Federasyon Kupası'nda şampiyonluk kazandı.

iğneada limanı Traçim Çimento Haberi

iğneada limanı Traçim Çimento

Traçim Limanı 2012’de Limanköy Balıkçılık Kooparatifi’nin açtığı davayla Danıştay’dan geçememişti. Liman projesi 3 yıl sonra yeniden gündeme getirildi.  Traçim-Ada Liman A.Ş. ortaklığı Limanköy Balıkçı Barınağı ve limanına bitişik dev bir liman projesi için ÇED raporu hazırlattı. 18 Mart’ta ÇED ön görüşmesi Ankara ’da yapıldı. İğneada Belediyesi’nin de desteklediği liman için köy muhtarı ve balıkçılar kooperatifi davet edilmedi.  Kırklareli Belediyesi, Demirköy Belediye ’si limana karşı çıkarak olumsuz görüş bildirdi.

İğneada Trakya’nın en önemli turistik bölgesi.  Yaz aylarında İğneada yerli yabancı turistle dolup taşıyor. İğneada’da çimento limanı gerçekleşirse günde 300 ağır yük kamyonu Vize-İğneada arasında gidip gelecek. Virajlı bir güzergaha sahip Demirköy-İğneada hattı turistlere cehennem azabı yaşatacak. Limanın İğneada Körfez’inde yaratacağı kirlilik ise ayrı bir ekolojik felaket.  Limanköy, Demirköy, Kırklareli Belediyelerinin karşı...