04 / 05 / 2024

iha üretilecek

iha üretilecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nce, Çanakkale ve İstanbul boğazları ile denize gemiler tarafından boşaltılan atıkların tespiti için havada 24 saat kesintisiz kalacak İHA üretecek...

Sadece 4 adet üretilecek; Fiyatı açıklandı 

Rolls-Royce ürettiği ultra lüks otomobillerle dikkat çekiyor. Bu kez sadece 4 adet üretilecek ilk Droptail modeli ile gündeme geldi.  Üstelik Rolls-Royce'un ürettiği bu model fiyatıyla da konuşulmayı başardı.

TOGG 1 yılda kaç tane üretilecek?

Türkiye'nin yerli otomobil TOGG artık hayal olmaktan çıkıyor. TOGG’un fabrikası 29 Ekim’de açılıyor. Bu aşamada da bazı sorular sıklıkla sorulmaya başlandı. İşte onlardan biri de “TOGG 1 yılda kaç tane üretilecek?” sorusunun yanıtı!

Sadece 300 adet üretilecek! Audi RS 3 Performance Edition 20 Ekim 2022 fiyat listesi

Audi’nin performans ailesi RS3 kompakt sınıftaki performans ailesi, yeni çıkan RS 3 Performance Edition’ın fiyatı da belli oldu. Yalnızca 300 adet üretilecek Performance Edition modelleri hem teknik hem de görsel olarak serinin tepesinde yer alıyor.

Sadece 62 adet üretilecek! Yeni Maserati tanıtıldı…

Lüks otomobil markası Maserati pistler için tasarladığı yeni otomobili Project24'ü sevenleriyle buluşturmaya hazırlanıyor. Sadece 62 adet üretilecek olan lüks otomobilde karbon seramik fren sistemi ve yarış lastiklerin yanında FIA onaylı güvenlik özellikleri de yer almakta.

Fiat Doblo’nun yerine 3 model geliyor! Hangi modeller üretilecek?

Fiat Doblo’nun yerine Türkiye’de üç yeni model üretilecek. Vatandaşlar bu haber sonrası hangi modellerin üretileceğini araştırmaya başladı. İşte detaylar!

Riskli alanlarda oturanlar için 15 bin konut üretilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karadeniz'de yaşanan sel ve heyelanlardan sonra kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Bu çerçevede riskli alanlarda oturan vatandaşlar için 15 bin konut TOKİ eliyle üretilecek...

Yılda 500 bin konut yeniden üretilecek!

2018 yılında bakanlık gündeminin kentsel dönüşüm olacağını söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “ Şunu açıkça ifade edeyim ki, kentsel dönüşüm çalışmalarında kaybedecek bir dakikamız bile yok. Yılda 500 bin konut yeniden üretilecek” dedi.

Malatya'daki atıl fabrikada afet konutları üretilecek!

Malatya'da 29 yıl önce hayata geçirilen ancak hiç kullanılmayan Vagon Onarım Fabrikası'nda Türk Kızılayı tarafından afet barınma sistemleri üretilecek.

Türk inşaat sektöründe 3D yazıcı ile konut üretilecek!

Dev projelerle dünya inşaat sektöründe söz sahibi olmayı başaran Türkiye, son dönemlerin en çok konuşulan yeniliklerinden biri olan 3D yazıcı ile konut üretilmesi konusunda da sektöre yön vermeye hazırlanıyor.

Resim İstanbul Orman’da çocuklara asansör eğitimi verilecek!

Ortadoğu Grup, Resim İstanbul Orman’da 23 Ağustos Pazar günü önemli bir etkinlik düzenliyor. Resim İstanbul Orman’ın Satış Ofisi’nde çocuklara asansör, yürüyen merdiven ve yürüyen yol kullanımı öğretilecek.

TOKİ Siirt Evren Mahallesi başvuruları ne zaman?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Siirt Merkez Evren Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamında üretilecek 191 adet konut satışa sunuluyor. Peki TOKİ Siirt Evren Mahallesi başvuruları ne zaman?

TOKİ Siirt Merkez Evren Mahallesi başvuru 2015!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Siirt Merkez Evren Mahallesi Toplu Konut Uygulaması kapsamında üretilecek 191 adet konut satışa sunuluyor. TOKİ Siirt Merkez Evren Mahallesi başvuru 2015...

Etlik Entegre Sağlık Kampüsü için saatte 900 ton beton üretilecek!

Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsünde kullanılacak beton için, proje alanına yaklaşık 6 milyon liralık yatırımla mobil beton üretim tesisi kurulacak. Saatte 900 ton beton üretimi gerçekleştirilecek.

iha üretilecek Haberi

iha üretilecek

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Bölümü'nce, Çanakkale ve İstanbul boğazları ile denize gemiler tarafından boşaltılan atıkların tespiti, denizlerde kaçak avcılığın, arazilerde uyuşturucu madde ekiminin belirlenmesi gibi birçok stratejik alanda kullanılması amacıyla havada 24 saat bir noktada kalabilecek insansız hava aracı (İHA) üretmek için çalışma başlatıldı.


OMÜ Elektrik Elektronik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İlyas Eminoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tasarladıkları İHA'nın 150 beygir gücünde olacağını ve havadayken kendi enerjisini üreteceğini söyledi.


Yürüttükleri çalışmanın tamamlanmasıyla üretilecek İHA'ların birçok alanda kullanılabileceğini ve stratejik önem taşıdığını anlatan Eminoğlu, ''Projenin konseptini hazırladık. Daha da geliştirmek için çalışma yürütüyoruz. İnsansız hava aracımız merkez güç paketli olacak. İçten yanmalı radyal motorla mekanik enerji üretecek. Uzaktan kumanda edilebilecek. Yaklaşık 200 kilometrelik alanda arama ve...