26 / 06 / 2024

İhale mevzuatı yenileme

İhale mevzuatı yenileme

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, mevcut Kamu İhale Mevzuatı ile mega projelerin ihalesini sağlıklı bir şekilde yürütmenin mümkün olmadığını söyledi.

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden veya kullanılmayacak hale gelen kişiler yeni tapuyu nasıl çıkaracakları ve ne kadar yenileme ücreti ödeyeceklerini merak ediyorlar. Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar? İşte tüm bu soruları sizler için yanıtladık...

TOKİ Yozgat Cephe Yenileme İnşaatı ihalesi yarın!

Yozgat İli, Merkez İlçesi, Büyük Cami Etrafı Kentsel Tasarım İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ve Sarraflar Caddesi Cephe Yenileme İnşaatı İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Burdur Gölhisar Sulaması Yenileme 2 Kısım İnşaatı ihalesi yarın!

Burdur Gölhisar Sulaması Yenileme 2. Kısım İnşaatı (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

İhale mevzuatı inşaat sektörü açısından yeniden düzenlenmeli!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, mevcut Kamu İhale Mevzuatı ile mega projelerin ihalesini sağlıklı bir şekilde yürütmenin mümkün olmadığını söyledi.

Tarihi Uzunçarşı Yenileme projesinin ilk etabında sona gelindi!

'Tarihi Uzunçarşı Yenileme Projesi' kapsamında başlatılan çalışmalarda ilk etapta sona gelindi. Binaların üst katları projeye uygun hale getirilirken, işletmelerin katları projeye göre düzenlenecek.

Eski AVM’lerde yenileme yarışı başladı!

Rekabetin giderek arttığı perakende sektöründe AVM’ler ‘yenileme’ projeleriyle fark yaratmaya çalışıyor. Bu çalışmalar sayesinde AVM’ler yeniden popüler hale gelirken ziyaretçi sayısında artış sağlanıyor.

Bursa Ataveler Mahallesi'nde kentsel yenileme çalışması başlayacak!

Bursa- Nilüfer Belediyesi tarafından Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması ile ilgili tanıtım toplantısı yapıldı.Projede 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıyor.

Bursa Nilüfer'de kentsel yenileme dönemi başlıyor!

Nilüfer Belediyesi, Ataevler Mahallesi'nin kentsel yenileme çalışması ile ilgili tanıtım toplantısı yaptı. Gerçekleşen projede, 575 bin metrekare alandaki 337 binanın yüksek gerilim hatlarından uzaklaştırılıp depreme dayanıklı hale getirilmesi planlanıy

İmar mevzuatı yeniden gözden geçirilecek!

İdris Güllüce, "Dünya çok hızlı gelişti ama mevzuatta problemlerimiz, eksikliklerimiz var. Planlı alanların imar yönetmeliği başta olmak üzere, imar mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

İdris Güllüce: İmar mevzuatı yeniden gözden geçirilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Dünya çok hızlı gelişti ama mevzuatta problemlerimiz, eksikliklerimiz var. Planlı alanların imar yönetmeliği başta olmak üzere, imar mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

İmar mevzuatı değişiyor!

İmar mevzuatında yapılacak değişikliklerle imar planlarının yapımındaki süreç daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilecek, imar uygulamaları daha adil ve hızlı yapılacak ve imar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay

İmar mevzuatı sil baştan!

İmar mevzuatında bir dizi düzenlemeye gidilecek. İmar planlarının yapımındaki süreç daha şeffaf ve hesap verilebilir hale getirilecek.İmar planı değişiklikleri sonucunda oluşan değer artışından belediyeler pay alacak.

Kadastro yola cephe mevzuatı!

Kadastro yola cephe mevzuatına göre kadastro parsellerinde yapılan uygulamalarda yeni oluşan imar parsellerinin yola cephesinin bulunması gerekiyor. Aksi halde parsellere yapısız iken yapılı hale gelmeye yönelik olarak ruhsat düzenlenmemesi gerekiyor...

İhale mevzuatı yenileme Haberi

İhale mevzuatı yenileme

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu, mevcut Kamu İhale Mevzuatı ile mega projelerin ihalesini sağlıklı bir şekilde yürütmenin mümkün olmadığını söyledi.


İNTES olarak bu konuyu her fırsatta dile getirdiklerini belirten Koloğlu “Geciken iş, en pahalı iştir” dedi. Kanundaki değişikliklerin sistemin daha etkin ve rekabetçi bir sistem olarak inşa edilmesine katkı sağladığını ancak mevzuatta uygulamalardan kaynaklı problemlerin devam ettiğine işaret eden Koloğlu, ihale mevzuatının inşaat sektörünün daha rekabetçi, daha fazla katma değer sunacak şekilde yeniden ele alınması gerektiğini dile getirdi. İhalelerde isteklilerin tekliflerini verirken bir hesaplama yaptığına değinen Koloğlu “Ancak ihale üzerinde kalan yüklenici için öngörülemeyecek fiyat artışları yıkıcı bir etkiye neden oluyor ve yükleniciler zarara uğruyor. Gerekli mevzuat değişikliğinin ivedilikle hayata geçirilmesi lazım” diye konuştu.


Türkiye...