10 / 05 / 2024

ihale usul ve esasları

ihale usul ve esasları

İhale nedir ve nasıl yapılır? İhale esasları nelerdir? İhale duyurusu nasıl yapılır? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız ve ihale konusu hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız haberimizin devamını inceleyebilirsiniz..

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla'da 22 adet arsayı satıyor!

Emlak Konut GYO, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla'da 22 adet arsayı e-ihale usulü ile satıyor. İşte o satışla ilgili merak edilenler...

4 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor! 'Öğrenci affı'na ilişkin usul ve esaslar belirlendi! İşte detaylar…

TBMM'de kabul edilen ve 4 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affına ilişkin usul ve esaslar neler? Ayrıntılar haberimizde...

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Tebliğinde değişiklik!

Yapı Sahipleri ile Yapı Denetimi Hizmet Sözleşmesi İmzalayacak Yapı Denetim Kuruluşlarının Elektronik Ortamda Belirlenmesine İlişkin Usul ve Esaslara Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31581 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik!

Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Usul ve Esaslar belirlendi!

Türkiye Çevre Ajansı tarafından 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 3 Üncü Maddesi'nin (J) Bendi Kapsamında Depozito Yönetim Sistemi'nin Kurulması ve İşletilmesi Faaliyetlerine İlişkin Olarak Yapılacak Mal ve Hizmet Alımlarına Daire Usul ve Esaslar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

TOKİ'den Aksaray'da 73 adet konut ve 12 dükkan yapım işi ihalesi!

TOKİ, Aksaray İli, Ağaçören İlçesi'nde bulunan 73 adet konutu ve 12 dükkanı ihale ediyor. İhale 6 Kasım 2020 günü açık ihale usulü ile gerçekleşecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 1.9 milyar TL'lik lojman satışı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yıl sonuna kadar açık ihale usulüyle satışı gerçekleştirilecek 10 bin lojmandan bedeli toplam 1 milyar 99 milyon 424 bin 39 TL olan 4 bin 413'ünün satışı yapıldı...

Kapadokya Alan Başkanlığı Satın Alma ve İhale Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Satın Alma ve İhale Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31187 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik!

Kapadokya Alan Planları Yapımı ve Yürürlüğüne İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik bugünkü 31182 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yüksek Fen Kurulu Başkanlığının Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik bugünkü 31153 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar!

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31070 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

ihale usul ve esasları Haberi

ihale usul ve esasları

İhale nedir?


İhale; bir işi veya bir malı birçok istekli arasından en uygun koşullarda kabul edene bırakma, eksiltme veya arttırma işlemine deniyor. İhaleye kimler katılabilir? Kanuni ikametgâh sahibi olan, Türkiye'de tebligat için adres gösterebilen, gerekli nitelik ve yeterliliği haiz bulunan, yeterli teminat ve belgeleri verebilecek kişiler, ihalelere katılabiliyor.



İhale duyurusu nasıl yapılır?


İhale konusu olan bütün işler, ilan yoluyla duyuruluyorlar



İhale ilanı nereye verilir?


-Günlük gazete çıkan yerlerde: İhalenin yapılacağı yerde çıkan gazetelerden biri ile ihale gününden en az 7 gün önce olmak üzere en az bir defa duyurulur (İlânın ilk günü ile ihale günü hariç).


-Günlük gazete çıkmayan yerlerde: İlân, belirtilen süre içinde belediye yayın araçları ile yapılıyor ve bu işlemler bir tutanakla belgeleniyor.


Peki ihale esasları nelerdir?


Kalkınma ajansları mal, hizmet ve yapım işi satınalma...