12 / 05 / 2024

ihale ve imar kanunu

ihale ve imar kanunu

Belediyecilerin gündeminde “ihale ve imar kanunu” vardı. Türkiye Belediyeler Birliği ve Ege Belediyeler Birliği işbirliğiyle düzenlenen “ihale ve imar kanunu” ile ilgili toplantı Çeşme’de yapıldı.

Cristiano Ronaldo'nun Manchester'daki otel projesi finansman ve imar sorunu nedeniyle askıya alındı!

Cristiano Ronaldo'nun Manchester merkezinde hayata geçireceği lüks CR7 otel projesinin, finansman sorunları ve imar izinleri askıya alındığı belirlendi. 

Türkiye’deki hangi gayrimenkuller ihale ile satıldı, nerelerde imar planı değişti?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki bazı taşınmazlara ilişkin satış ve imar planı değişiklikleri kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı. Peki bu karara göre ülke genelinde hangi taşınmazlar kimlere satılıyor?..

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazlara ilişkin satışlar ve imar planı değişiklikleri onaylandı!

Sümer Holding AŞ adına kayıtlı 2 taşınmazın satışı ve Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ve Maliye Hazinesine kayıtlı bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişikliklerine yönelik olan ÖİB tarafından verilen kararlar onaylandı.

Kepez Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından gecekondu yapılaşmasından modern bir şehre dönüştürdüğü Ünsal Mahallesi'nde mülkiyet ve imar sorunu çözüldü.

Finike Belediye Meclisi'nin gündemi imar değişikliği!

Finike Belediyesi Ağustos ayı olağan meclis toplantısı düzenlendi. Toplantıda kentsel dönüşüm projeleri, mülkiyet ve imar sorunu gündeme getirildi.

Beykoz’un mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü!

İstanbul'un gözde ilçeleri arasında yer alan Beykoz’da mülkiyet ve imar sorunu yılan hikayesine döndü...

TMMOB Diyarbakır: İhale yönlendirmeleri ve imar rantları ile kamu zarara uğratılıyor!

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, son dönemlerde şehirde kaçak yapılaşmanın arttığına dikkat çekti. Diyarbakır Mimarlar Odası Eşbaşkanı Ferit Kahraman, “İhaleler, pazarlık usulüyle belirli firma ve kişilere verilerek kamu zarara uğratılıyor” diye konuştu.

Fuat Pamukçu: İmar müdürlükleri işleri uzaktan yürütülmeli!

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu yaptığı açıklamada, "Bu dönemde kamu, belediye ve imar müdürlükleri işlerinin uzaktan yürütülmeye devam etmesi gerekli" dedi.

Hazineden 3 yeni ihale ve kira sertifikası ihracı!

Hazine haftaya 3 yeni ihale ve kira sertifikası ihracı düzenlenecek. Tahvil ihalesi yapılacak salı günü, kira sertifikası ihracı da gerçekleşecek.

Hazine 3 ihale ve kira sertifikası ihracı gerçekleştirecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından haftaya 3 ihale ve kira sertifikası ihracı yapılacak.

COVID-19'un mülkiyet ve imar sorunlarına etkisi azaltılacak!

Koronavirüsün mülkiyet ve imar sorunlarına etkisini azaltmak için Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise sunuldu...

Mülkiyet ve İmar Sorunlarına Olası Etkilerinin Azaltılması İçin Kanun Teklifi!

COVID-19 Salgınının Mülkiyet ve İmar Sorunlarına Olası Etkilerinin Azaltılması İçin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gereğince Hazineye ait taşınmazları satın almak suretiyle başvurarak taksit ödemelerine başlayan kişilerin taksit ödemelerinin ertelenmesi amaçlanıyor.

ihale ve imar kanunu Haberi

ihale ve imar kanunu

60’ı belediye başkanı olmak üzere belediyelerde görev yapan 350 yönetici ve personelin katıldığı toplantıda, Sayıştay ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanların verdiği “İhale ve İmar mevzuatı” eğitimleri büyük ilgi gördü.


Türkiye Belediyeler Birliği ile Ege Belediyeler Birliği’nin düzenlediği “Belediye Mevzuatı Bilgilendirme” toplantısı Çeşme Altın Yunus Otel’de yapıldı. Toplantıya Ege Belediyeler Birliği’ne üye 60’ı belediye başkanı olmak üzere belediyelerde görev yapan 350 yönetici ve personel katıldı. Sayıştay Başkanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından görevlendirilen uzmanlarca verilen ve 3 gün süren eğitimlerde “İhale ve İmar” mevzuatı ve uygulamaları konusu ele alındı.


Toplantının açılış konuşmasını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, Türkiye Belediyeler Birliği’nin yasayla kurulması, güçlü bir kuruluş olarak yoluna devam etmesinin Türk belediyeciliğinin önünü açacağını söyledi. Aydoğan, “Bu...