05 / 05 / 2024

ihracat birincisi firma hangisi

ihracat birincisi firma hangisi

Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 30’unu gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri “İMMİB” bu başarıya imza atan yıldız şirketlerini ödüllendirdi...

Türkiye zeytin ve zeytinyağı üretiminde son 11 yılın rekorunu kırdı! Hedef dünya birincisi olmak!

Zeytincilik sektörü son 20 yılda gerçekleştirdiği yatırımların meyvelerini topluyor. Sektör özellikle zeytinyağı üretiminde 2012 yılının ihracat rekorunu, bu yılın ilk yarısında kırdı. Sektörün hedefi ise zeytin üretiminde dünya birincisi, zeytinyağı üretiminde ise dünya ikincisi olmak.

Adıyaman’dan çıkan ürünler 30 ülkeye ihracat hedefine koşuyor!

Polietilen köpük üretimi yapan firma olan Mega Polietilen halihazırda ihracat yaptığı ülke sayısını 30 ülkeye çıkarmayı hedefliyor. 400 personel istihdam eden firma, personel sayısını da 1.000 kişiye çıkaramayı hedefliyor.

Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı!

Türk Lirası ile ihracat yapılan ülke sayısı 164, ihracat yapan firma sayısı ise 6 bin 439 oldu. Türk lirasıyla ihracat ağustosta geçen seneye göre yüzde 109 arttı. İşte haberin devamı..

İzocam ihracat şampiyonu oldu!

İzocam 2019'da gerçekleştirdiği yalıtım malzemesi ihracatı ile En Çok Yalıtım Malzemesi ihracatı Yapan Firma kategorisinde bu yıl da birinci oldu.

Yapı malzemelerinde ihracat hedefi 20 milyar dolar!

Türk yapı malzemeleri sektöründen 71 firma 6-10 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşen Batimat Paris 2017 Fuarı’na katıldı. Yapı malzemelerinde ihracat hedefinin 20 milyar dolar olduğu açıklandı..

Mobilyada trendi Türkiye belirliyor!

202 gümrük noktasına ulaşan Türk mobilya sektöründe 1 milyar dolar üzerinde ihracat yapan firma sayısı 571’e çıktı. '2023'te 10 milyar dolar ihracat' hedefiyle çalışan sektörün gözü; dünyada ilk 5'te olmak.

Sanofi Grubu'ndan Türkiye'ye yatırım planı!

100'den fazla ülkede faaliyet gösteren ilaç firması Sanofi, Türkiye'deki yatırımlarını genişletecek. Lüleburgaz tesislerinden 46 ülkeye ihracat yapan firma üretimini Türkiye'ye taşımayı planlıyor.

Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na Egeli ihracatçılardan yoğun ilgi!

Egeli ihracatçılar, dünyanın en önemli organizasyonlarından olan Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'nda 79 firma ile şov yaptı. Bu yıl 16. kez düzenlenen fuar yoğun ilgi gördü.

Akel Ev Aletleri Libya pazarında yoğun ilgi görüyor!

Akel Elektrikli Ev Aletleri, ramazana özel çift tepsili davul fırın üretti. 50 ülkeye ihracat yapan firma Türkiye dışındaki en fazla çift tepsili davul fırın satışını Libya’ya gerçekleştirdi.

Çelik İhracatçıları Birliği’nin projesine 62 firma katılıyor!

Çelik İhracatçıları Birliği, Ekonomi Bakanlığının ‘Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi’ (URGE) projelerine bir yenisini daha ekliyor. Çelik sektöründe sürdürülebilir ihracat artışını hedefleyen birliğin, yeni projesine 62 firma katılıyor..

Türk doğaltaş sektörü, Çin'e 139 firma ile gitti!

Türk doğaltaş sektörü, en büyük ihracat pazarı olan Çin'de düzenlenen, dünyanın en büyük doğaltaş fuarı Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na 139 firma ile çıkarma yaptı.

Graniser en fazla ihracat yapan firma ödülünü aldı!

SERAMİK sektörünün öncü isimlerinden Graniser, Ege İhracatçı Birlikleri’nin en fazla ihracat yapan firma ödülüne bu yıl 3. kez sahip oldu. Ödül töreninde, Genel Müdür Yardımcısı Baybars Genç açıklamalarda bulundu.

Graniser Ege'de 3 yıldır ihracat şampiyonu oluyor!

Seramik sektörünün öncü ismi Graniser, Ege İhracatçı Birlikleri’nin düzenlediği "İhracatın Yükselen Yıldızları Ödül Töreninde” kategorisinde en fazla ihracat yapan firma ödülüne bu yıl 3. kez sahip oldu.

ihracat birincisi firma hangisi Haberi

ihracat birincisi firma hangisi


Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 30’unu gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri “İMMİB” bu başarıya imza atan yıldız şirketlerini ödüllendirdi.


İMMİB’in geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yedincisi düzenlenen ödül gecesinde; Türkiye’nin 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracatta en çok paya sahip şirketlere toplam 168 ödül verildi.


İşte ödül verilen şirketler:


İMMİB Geneli


1.    Vestel Ticaret A.Ş.

2.    Arçelik A.Ş.

3.    Habaş Sınai Ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş.



ELEKTRİK, ELEKTRONİK, HİZMET İHRACATÇILARI BİRLİĞİ


Türkiye Geneli Elektrik-Elektronik

1.    Vestel Ticaret A.Ş.

2.    Arçelik A.Ş.

3.    BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.


Beyaz Eşya

1.    Arçelik A.Ş.

2.    Vestel Ticaret A.Ş.

3.    BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.


TV Alıcıları

1.    Vestel Ticaret A.Ş.

2.    Arçelik A.Ş.

3.    Atmaca Elektronik San. ve...