05 / 05 / 2024

ihracat rakamları yıllara göre

ihracat rakamları yıllara göre

Türkiye'nin ihracatı ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artışla 141 milyar 409 milyon dolar oldu.

Borsa İstanbul’da ihracat oranı yüzde 70’in üzerinde olan şirketler! İşte Şubat 2024 listesi

Borsa İstanbul’da işlem gören ve ihracat oranlarıyla öne çıkan şirketler karlılıklarıyla da dikkat çekiyor. Borsa İzinde X Sosyal medya hesabından ihracat oranı yüzde 70’in üzeride olan şirketlerin listesini paylaştı.

Çimento ihracatı 5 yılda yüzde 78 arttı!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) tarafından düzenlenen 5. İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde, 2022 yılında ‘en fazla ihracat yapan firmalar açıklandı. Çimento ihracatı 2028'den 2022'ye kadar yüzde 78 artış kaydetti. 

Otomotiv ihracatı yılın ilk yarısında yüzde 20 arttı!

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine otomotiv ihracatı, 2023 yılının 6 aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artış gösterdi.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Çelik sektörünün ihracat kaybı yüzde 50’yi bulabilir! Sektörden son dakika talebi geldi! 

Çelik sektörünün ihracat kaybında artış yaşanıyor. Yüzde 50 ihracat kaybıyla yılı kapatmaya hazırlanan sektör, enerjide fiyatların rekabet edilebilir seviyelere gelmesi talebinde bulundu. 

Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 60 arttı!

Rusya'ya yaş meyve ve sebze ihracatı, 2023 yılının ilk çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 60 artışla 258,4 milyon dolara çıktı.

Narenciye ihracatı 900 milyon doları buldu!

Türkiye’nin en kıymetli tarım ürünlerinden narenciyede ihracat rakamları açıklandı. Narenciye ihracatı geçen yıl 904 milyon dolara ulaştı.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

Elektrik-elektronik sektöründe ihracat rakamları yükselişe geçerek yüzde 13 oranında artış gerçekleştirdi. Peki en çok ihracat hangi ülkelere yapıldı? Elektrik – elekronik sektöründe hangi il ihracat şampiyonu? İşte detaylar…

Almanya ihracatı seneye yüzde 2 düşecek! 

Alman Ticaret Odaları Birliği (DIHK), Alman ihracatçıların neredeyse yarısının 2023'te ekonomik durgunluk beklediğini ve ihracatın yüzde 2 düşeceğini bildirdi.

İnşaat malzemeleri ihracatında rekor artış: 32 milyon doları geçti!

İnşaat sektörünün gündeminden düşmeyen inşaat malzemelerinin şubat ayı ihracat rakamlarında büyük artış görüldü. Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak açıklanan Dış Ticaret Endeksi şubat ayı sonuçları açıklandı. İşte ayrıntılar...

Şubat 2021 ihracat rakamları açıklandı!

Türkiye'nin ihracatı şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9,6 artarak 16 milyar 9 milyon dolar, ithalatı da yüzde 9,4 yükselerek 19 milyar 308 milyon dolar odu.

İnşaat malzemeleri ihracatı yüzde 16.2 arttı!

Türkiye, 2020'de inşaat malzemeleri ihracatında yüzde 16.2 büyüme kaydetti. İtalya ve İspanya’nın pazar kaybettiği sektörde Türkiye, ABD ve Avrupa’dan pay aldı. 

ihracat rakamları yıllara göre Haberi

ihracat rakamları yıllara göre

Türkiye'nin ihracatı ekim ayında, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,1 azalış göstererek 15 milyar 664 milyon dolar olurken, 10 aylık dönemde 2018'in aynı dönemine göre yüzde 2 artışla 141 milyar 409 milyon dolara ulaştı. İthalat ise geçen ay yüzde 8 artarak 17 milyar 472 milyon dolar oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan ekim ayına ve ocak-ekim dönemine ilişkin geçici dış ticaret istatistikleri açıklandı. Buna göre, ihracat, ekimde geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 0,1 azalarak 15 milyar 664 milyon dolara geriledi, ithalat ise yüzde 8 artışla 17 milyar 472 milyon dolara çıktı.

Bu dönemde dış ticaret açığı 1 milyar 808 milyon dolar oldu. İhracatın ithalatı karşılama oranı, geçen yılın ekim ayında yüzde 96,9 iken, bu yılın aynı...