29 / 04 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.



Ticaret Bakanlığı görevini devralan MÜSİAD eski Başkanı Ömer Bolat, yeni döneme ilişkin hedeflerini paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dün akşam açıklanan Bakanlar Kurulu’nun yeni üyelerinden Bolat, temel hedeflerinin üretim ve ticareti artırmak olduğunun altını çizerken, mal ve hizmet ihracatını artırarak cari açığı iyileştirmeyi ve ülkenin döviz rezervlerini artırmayı planladıklarını dile getirdi.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar çok başarılı hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Ömer Bolat, bugüne kadar görev alan bütün bakanların ihracatın 20 yılda 36 milyar dolardan 255 milyar dolara yükselmesinde önemli katkıları olduğunu vurguladı. Çalışmalarında Bakanlığın tüm yönetici ve çalışanlarının fikir ile katkılarından yararlanacağını belirten Bolat, iş dünyasının temsilcilerinin yanı sıra esnaf odaları ve gönüllü kuruluşlar ile de birlikte çalışmaktan memnuniyet duyacağını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön