15 / 05 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.



CARİ AÇIĞI İYİLEŞTİRECEĞİZ

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Zorlu seçim sürecinin ve seçim gerginliğinin artık geride kaldığını kaydeden Bolat, artık Türkiye Yüzyılı’nın başladığını vurguladı. Bolat, 41 yıllık iş hayatı sürecinde ekonominin birçok kuruluşunda ve reel sektörde görevler yaptığına değinerek iş dünyasını, sanayi ve ticaret kuruluşlarını ve organize sanayi bölgelerini çok iyi tanıdığını vurgulayarak, “Problemleri hep birlikte çözeceğiz” diye konuştu.

Temel hedeflerinin, üretim ve ticareti artırmak olduğunun altını çizen Bakan Bolat, ticaretin artmasına bağlı olarak toplumdaki genel refah seviyesinin de artacağını dile getirdi. Bolat, ülkemizin mal ve hizmetler ihracatını büyüterek cari açığımızı iyileştirmeyi ve döviz rezervimizi artırmayı hedeflediklerini aktardı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön