15 / 05 / 2024

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.



FİYAT İSTİKRARI ÖNCELİĞİMİZ

Hizmetler ihracatının da mal ihracatı kadar önemli olduğuna işaret eden Ömer Bolat, dünyayı yaklaşık 2,5 yıl etkisi altına alan covid-19 salgını nedeniyle ticaret piyasasında yaşanan olumsuz etkileri ve aşırı fiyat artışlarını kaldırmaya odaklanacaklarının altını çizdi.

Bolat, halkın satın alma gücünün korunması için enflasyon oranında son 6-7 aydır yaşanan düşüşü hükümet olarak daha da hızlandırıp fiyat istikrarını sağlamanın öncelikleri olacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan görevi Bolat’a devreden Mehmet Muş da yaptığı konuşmada, görev süresi boyunca önemli yapısal değişiklikler yapıldığını belirterek Bolat’ın kendilerinden aldığı bayrağı daha iyi seviyelere çıkaracağından emin olduğunu ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön