29 / 04 / 2024

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

Elektrik-elektronik sektöründe ihracat rakamları yükselişe geçerek yüzde 13 oranında artış gerçekleştirdi. Peki en çok ihracat hangi ülkelere yapıldı? Elektrik – elekronik sektöründe hangi il ihracat şampiyonu? İşte detaylar…



Elektrik-elektronik sektörü, gelen Kasım ayı verilerine göre yükseliş ivmesine girdi. Buna göre, 2021 yılı  kasım ayında 1 milyar 267 milyon dolar olan elektrik-elektronik sektörünün ihracat rakamları bu yılın aynı döneminde yüzde 12,6 artış gösterdi.

1 MİLYAR 267 MİLYON DOLARLIK İHRACAT YAPILDI

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nce (TİM) açıklanan verilere göre, 2021 yılının kasım ayında 1 milyar 267 milyon dolar olarak gerçekleşen elektrik-elektronik sektörünün ihracatı, 2022 yılı Kasım ayında ise yüzde 12,6 artışla 1 milyar 428 milyon doları buldu.

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

EN FAZLA İHRACAT BİRLEŞİK KRALLIĞA YAPILDI

Sektörün ülkeler bazında ihracat dağılımı incelendiğinde, kasımda en fazla ihracat 144,9 milyon dolarla Birleşik Krallık’a yapıldı. Sektörün Birleşik Krallık’a ihracatı  2021 yılının aynı dönemine göre yüzde 24,1 azaldı.

Birleşik Krallık’ı yüzde 20,3 artış ve 125,5 milyon dolarla Almanya, yüzde 191,2 artış ve 78,3 milyon dolarla Rusya, yüzde 14,5 artış ve 72,8 milyon dolarla Fransa izledi.  Elektrik-elektronik sektörünün, ülke grupları baz alındığında en fazla ihracat yaptığı bölgenin ise Avrupa Birliği (AB) ülkeleri olduğu bildirildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön