14 / 05 / 2024

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

Elektrik-elektronik sektöründe ihracat rakamları yükselişe geçerek yüzde 13 oranında artış gerçekleştirdi. Peki en çok ihracat hangi ülkelere yapıldı? Elektrik – elekronik sektöründe hangi il ihracat şampiyonu? İşte detaylar…



EN FAZLA İHRACAT HANGİ ÜLKELERE YAPILDI?

Geçen yıl kasımda,  AB ülkelerine 541,4 milyon dolarlık ihracat yapılırken, bu yılın aynı döneminde yüzde 4,5 artış gerçekleşti ve bölgeye 565,6 milyon dolarlık ihracat yapıldı.

AB ülkelerinin ardından, yüzde 108,8 artış ve 214,1 milyon dolarlık ihracatla Bağımsız Devletler Topluluğu geldi. Afrika ülkelerine yapılan elektrik-elektronik ihracatı ise kasım ayında yüzde 19,2 artış göstererek 129,6 milyon dolara yükseldi.

Elektrik-elektronik ihracatında hangi il şampiyon oldu? İhracat kasım ayında %13 arttı!

İHRACAT ŞAMPİYONU İSTANBUL OLDU

Yine sektörün ihracat rakamları değerlendirildiğinde, iller bazında bakıldığında İstanbul 759,6 milyon dolarla kasım ayında en fazla ihracata imza atan il oldu. Elektrik-elektronik sektöründe en fazla ihracat yapan diğer iller ise sırasıyla 195,1 milyon dolarla Manisa, 89,1 milyon dolarla  Ankara  ve 85,1 milyon dolarla Kocaeli oldu.

İLK ALTI AY RAKAMLARI AŞILDI

Sektör, bu yılın ilk 6 ayında ise yüzde 6 artışla 9 milyar 620 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmişti.  

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, 2021 yılı ağustos ayında 1 milyar 204 milyon dolarlık ihracat yapan elektrik-elektronik sektörü, bu yılın aynı döneminde yüzde 4,3 artışla 1 milyar 256 milyon dolarlık ihracat yapmıştı. Sektör, Ocak-Ağustos 2022 dönemini kapsayan ilk 6 ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6 artışla 9 milyar 620 milyon dolarlık ihracat rakamına ulaşmıştı.

ABD'de dayanıklı mal siparişlerinde keskin gerileme!

Milyonlarca çalışanın cebini rahatlatacak haber! 2.500 lira cebinizde kalabilir!

Bakan Varank’tan özel sektöre müjde! Destek 10 milyar TL’yi geçecek!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön