05 / 05 / 2024

ihracat yapan müteahhitler

ihracat yapan müteahhitler

Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 30’unu gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri “İMMİB” bu başarıya imza atan yıldız şirketlerini ödüllendirdi...

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

Müteahhitler çimento fiyatlarının düşmesini bekliyor!

Müteahhitler, son zamanların gündem konuları arasında yer alan çimento fiyatlarındaki yükselişten sonra bu alanda getirilen bazı ihracat kısıtlamalarının fiyatlara düşüş şeklinde yansımasını bekliyor.

Erdal Eren Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı oldu!

Türkiye’nin en köklü sivil toplum örgütleri arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği 33’üncü Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda yönetim kurulu seçimlerini yapan Türkiye Müteahhitler Birliği’nin yeni başkanı 2004- 2011 yıllarında da aynı görevi üstlenen Erdal Eren oldu.

Müteahhitler ihracatçı sayılmak istiyor!

Yabancıya satışını artıran ve sık sık yurt dışı fuarlara katılan müteahhitler artık ‘ihracatçı’ sayılmak istiyor. Hükümetin konu üzerinde çalıştığını belirten müteahhitler, yabancıya yapılan satışla cari açığı kapatacak güce erişeceklerini belirtiyorlar.

Kamuya iş yapan müteahhitler korunmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, kamuya iş yapan müteahhitlerin mali açıdan korunmasını talep etti. 

Türkiye'nin en önemli ihracat kalemi müteahhitlik!

Yurtdışında iş yapan müteahhitler 10 yılda 230 milyar dolar gelir kazandırdılar. TMB Başkanı Mithat Yenigün, “Türkiye’nin en önemli ihracat kalemi müteahhitlik sektörüdür” diye konuştu. 

Uluslararası iş yapan müteahhitler TBMM gündeminde!

Ulusal ve uluslararası alanda iş yapan müteahhitlere ve yaptıkları işler TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Türkiye, Libya’ya yatırım yapan müteahhitler için devreye girdi!

Türkiye, Libya’da birçok kamu yatırımını yapan, ancak paralarını alamayan müteahhitler için yeniden devreye girdi. Müteahhitlerin alacağı olan 250 milyon dolarlık ilk bölümün ödenmesi istenecek.

Türkiye Müteahhitler Birliği: Konut piyasası 2015'te canlı

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) 2015 yılı ikinci çeyrek analizini açıkladı. Raporda, inşaat sektöründe üretimin 2014 ikinci yarısından itibaren önemli ölçüde hız kestiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Türkiye mobilya ihracatı yapan ülkeler arasında 12. sıraya yükseldi!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından açıklanan 2015 yılının ilk yarı ihracat rakamlarına göre dünyada mobilya ihracatı yapan ülkeler sıralamasında Türkiye, 15. sıradan 12. sıraya yükseldi.

Selahattin Keten: Ehil olmayan müteahhitler sektöre zarar veriyor!

İnşaatta ehil olmayan müteahhitler sektörü olumsuz etkiliyor. Yeterli bilgi, donanım ve deneyime sahip olmayan kendilerine özgün bir tasarımları bulunmayan taklit ederek iş yapan müteahhitler sektörde haksız rekabet yaratıyor ve sektöre zarar veriyor.

Türk müteahhitler rotayı yurtdışına çevirdi!

Türk müteahhitler, Türkiye’de ihalelerde adil rekabet ortamı olmadığı görüşüyle rotayı yurtdışına çevirdi. Planların yüzde 83’ü yurtdışına yöneldi.

Müteahhitler istikrar ve güven istiyor!

Türkiye'nin 13 yıllık kalkınmasında önemli rol oynayan müteahhitler, 7 Haziran gen seçimleri sonrasında oluşan tabloyu yorumladı: "İstikrar ve güven ortamı istiyoruz. "

ihracat yapan müteahhitler Haberi

ihracat yapan müteahhitler


Türkiye’nin toplam ihracatının yaklaşık yüzde 30’unu gerçekleştiren altı birliği bünyesinde barındıran İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri “İMMİB” bu başarıya imza atan yıldız şirketlerini ödüllendirdi.


İMMİB’in geleneksel hale getirdiği ve bu yıl yedincisi düzenlenen ödül gecesinde; Türkiye’nin 2013 yılında gerçekleştirdiği ihracatta en çok paya sahip şirketlere toplam 168 ödül verildi.


İşte ödül verilen şirketler:


İMMİB Geneli


1.    Vestel Ticaret A.Ş.

2.    Arçelik A.Ş.

3.    Habaş Sınai Ve Tıbbi Gazlar İstihsal Endüstrisi A.Ş.



ELEKTRİK, ELEKTRONİK, HİZMET İHRACATÇILARI BİRLİĞİ


Türkiye Geneli Elektrik-Elektronik

1.    Vestel Ticaret A.Ş.

2.    Arçelik A.Ş.

3.    BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.


Beyaz Eşya

1.    Arçelik A.Ş.

2.    Vestel Ticaret A.Ş.

3.    BSH Ev Aletleri San. ve Tic. A.Ş.


TV Alıcıları

1.    Vestel Ticaret A.Ş.

2.    Arçelik A.Ş.

3.    Atmaca Elektronik San. ve...