02 / 05 / 2024

İhsan Bilgin biyografi

İhsan Bilgin biyografi

Mimar İhsan Bilgin kimdir? Mimar İhsan Bilgin, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar İhsan Bilgin, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte İhsan Bilgin...

Çalışma Bakanı Bilgin’den Bağ-Kur’luların emeklilik şartlarına ilişkin çok tartışılacak açıklama!

Ankara Ticaret Odasının (ATO) 29. Dönem 6. Olağan Meclis Toplantısı'na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu yurttaşların emeklilik koşullarına ilişkin konuştu.r Bilgin, "Mikro işletmelerde prim gününü tekrar düzenlemek gerekiyor ve bunu ilk fırsatta yapacağız” dedi.

Taşerona kadro gelecek mi? Bakan Bilgin’den peş peşe flaş açıklamalar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro düzenlemesine ilişkin konuştu. Peki, taşerona kadro verilecek mi? İşte merak edilenler...

Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesinde Bakan Bilgin devreye girdi! İşte peş peşe yaşanan son gelişmeler!

Bağ-Kur’lular, emekli olabilmek için prim gün sayısının düşürülmesini bekliyor. Bu kapsamda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin yaptığı açıklamada Bağ-Kurlular için prim eşitleme düzenlemesinin gelebileceğini belirtmişti.

Milyonlarca Bağ-Kur'lunun beklediği düzenleme geliyor! Bakan Bilgin esnafa ve tüccara müjdeyi verdi

Bağ-Kur'lu işçilerin emeklilik şartları ve prim sisteminde değişiklik olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin gündemde olduğunu ilan etti.

700 bin kamu işçi için flaş gelişme! Taban ücrette yeni teklif geldi mi? Bakan Bilgin devreye girdi!

Kamudaki 700 binden fazla işçinin Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında alacağı zam oranının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce açıklanarak imzalanması öngörülüyor. Taban ücrette yeni teklif içinse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in devreye girdiği belirtiliyor

Belediye işçilerine kadro müjdesi! Bakan Bilgin son dakika açıklamasıyla duyurdu!

Geçici işçilere kadro düzenlemesinin Resmi Gazete'de açıklanmasının ardından belediye şirket işçilerine kadro için ayrıntılar sorgulanıyor. Konuya ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den flaş bir açıklama geldi.

2 milyona yakın Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2 milyona yakın Bağ-Kur’luyu yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, tüccar, esnafa işverenin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısını indireceklerini ifade etti.

Kamu çalışanlarının beklediği haber sonunda geldi! Bakan Bilgin peş peşe açıkladı! 4 defa ikramiye alacaksınız!

Kamuda çalışan 700 bin işçinin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde artık sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin binlerce kamu çalışanını mutlu edecek haberi açıkladı. Ayrıntılar haberimizde...

Yüzbinlerce Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin madde madde açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu çalışan çok sayıda tüccar, esnafa işverenin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısını düşürecekleri söyledi. Buna göre, küçük esnafın, tüccarın emekliliği kapsamında gerekli prim gün sayısı SGK'lılarla eşitlenmiş olacak.

90 bin işçiye kadro geliyor! Bakan Bilgin az önce tek tek açıkladı!

Geçici işçiye kadro düzenlemesinin TBMM’de onaylanmasının ardından tüm dikkatler 90 bin işçi için kadro düzenlemesine yoğunlaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Dosya önümüzde duruyor” dedi.

EYT’lilerin en çok merak ettiği sorunun cevabı belli oldu! Bakan Bilgin canlı yayında tek tek açıklandı!

Katıldığı bir televizyon programında önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT'lilerin ilk maaşını ne zaman alacağı sorusuna cevap vererek"Mart ayında EYT için başvuranlar nisanda maaşlarını alacak. En geç mayısta tamamlanacak” dedi.

90 bin taşeron işçiye kadro düzenlemesinde son dakika! Bakan Bilgin resmen açıkladı! Taşerona kadroda son durum ne?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den 90 bin taşerona kadro düzenlemesine ilişkin açıklama geldi. İşte 90 bin taşerona kadroda son durum gelişmesi..

Binlerce çalışanı ilgilendiriyor! O ücretler tam iki katına çıkarıldı! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT işlemlerinin hızlandırılması amacıyla SGK çalışanlarına 3 ay fazla mesai ücreti ödeneceğini açıkladı. Bu kapsamda, SGK çalışanları aylık 3 bin lira fazla mesai alırken bu rakam 6 bin liraya yükseltilecek.

İhsan Bilgin biyografi Haberi

İhsan Bilgin biyografi

İhsan Bilgin kimdir?

İhsan Bilgin, 1953'de doğdu. 1980'de Y.Mimar (İTÜ), 1990'da Doktor (İTÜ), 1994'te Doçent (YTü), 2000'de Profesör (YTü) oldu. 1982'de Yıldız Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde başladığı öğretim üyeliği görevini 2004'e kadar sürdürdü. Modern dönem konut, yerleşme ve imar tarihleri ile 20.yy. mimarlığı üzerine çalışmanın ve dersler vermenin yanı sıra 6. Proje Atölyesini yönetti. 


İstanbul Bilgi üniversitesi İletişim Fakültesi''nde Gündelik Hayat ve Şehir Kültürü üzerine dersler verdi. Eylül 2004'te İstanbul Bilgi üniversitesi'nde Mimari Tasarım Yüksek Lisans Programını kurdu ve koordinatörlüğünü üstlendi. 


Aynı üniversitede Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı olarak da görev yapıyor. 1985'ten bu yana kendi atölyesinde ve YTü bünyesinde yapmış olduğu çok sayıda mimari projesi ve uygulanmış işleri bulunmaktadır.


Mimar İhsan Bilgin projeleri..

Santralistanbul Kültür ve Eğitim Merkezi Yerleşkesi (2007)

Ataköy Konutları (2006)

Evidea Konutları (2005)

Tatarcık...