30 / 04 / 2024

Taşerona kadro gelecek mi? Bakan Bilgin’den peş peşe flaş açıklamalar!

Taşerona kadro gelecek mi? Bakan Bilgin’den peş peşe flaş açıklamalar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro düzenlemesine ilişkin konuştu. Peki, taşerona kadro verilecek mi? İşte merak edilenler...



"Ankara Ticaret Odası Başkanı Ergün Atalay görüştü ve Başkanı Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptıkları görüşmeye ilişkin, "Türkiye, 14 Mayıs’ta seçim havasında. Ancak bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi" şeklinde konuştu.

TAŞERONA KADRO

Taşeron düzenlemesi çerçevesinde kalan ve kadroya geçmeyi bekleyen işçilerin durumuna ilişkin açıklama yapan Bakan Bilgin, "Çözüme kavuşmayan bir dosya kaldı, o da taşeron işçi meselesi. Asıl işte taşeron olmaz. Bu önümüzde. Önümüzdeki dönemde onu çözüme kavuşturacağız” dedi.

 Taşerona kadro gelecek mi? Bakan Bilgin’den peş peşe flaş açıklamalar!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE TÜRK-İŞ GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ile görüştü ve Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin, "Türkiye, 14 Mayıs’taki seçim havasına girdi. Ama bizim konumuz 700 bin işçinin kamu sözleşmesi ve ana başlık buydu ve cumhurbaşkanının yaklaşımı pozitif olduğu için Çalışma Bakanlığına talimatını iletti. Bakan Vedat Bilgin ile bir görüşme gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

"700 BİN İŞÇİNİN KAMU SÖZLEŞMESİNİN BİTMESİNİ İSTİYORUZ"

Başkan Ergün Atalay, "14 Mayıs’tan önce 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini umuyoruz Gündemimizde, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi bulunuyor" ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Geri Dön