17 / 05 / 2024

Taşerona kadro gelecek mi? Bakan Bilgin’den peş peşe flaş açıklamalar!

Taşerona kadro gelecek mi? Bakan Bilgin’den peş peşe flaş açıklamalar!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro düzenlemesine ilişkin konuştu. Peki, taşerona kadro verilecek mi? İşte merak edilenler...



GEÇİCİ İŞÇİ KADRODA

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin 2 bin liraya yükseltilmesiyle beraber geçici işçilere kadro düzenlemesinin yer aldığı yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstiklal Madalyası Verilmiş Bulunanlara Vatani Hizmet Tertibinden Şeref Aylığı Bağlanması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la, muharip gazilerin maaşları arasındaki makas giderilecek. Böylece sgari ücretin net tutarında maaş ödenecek.

 Taşerona kadro gelecek mi? Bakan Bilgin’den peş peşe flaş açıklamalar!

'TALEPLERİMİZİN TAMAMINA YAKINI HALLOLDU’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, taşerona kadro düzenlemesini yeniden gündeme getirdi. Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro probleminin sürdüğünü belirten Atalay, "Çalışma hayatına ilişkin isteklerimizin tamamına yakını gerçekleşti. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro isteği sürüyor” dedi.

TYP VE BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ?

Şu an için TYP ve belediye şirket işçisi için kadro söz konusu değil. Resmi açıklamalar geldiği zaman haberimize yer alacaktır.

A101 beklenen dev indirimlerle geliyor! Kızartma tenceresi 90 TL, filtreli sürahi 200 TL, tava ve sahan seti 280 TL...

BİM’de indirimler alev alev! Kâğıt havlu 54 TL’ye, nemlendirici krem 59 TL’ye, makine temizleyici 28 TL’ye düştü!

Ziraat Bankası’ndan müşterilerine büyük jest! Herkese geri ödemesiz 3 bin TL verilecek!


Geri Dön