15 / 05 / 2024

ihsan bilgin Mimarın Soluğu kitabı yayımlandı mı

ihsan bilgin Mimarın Soluğu kitabı yayımlandı mı

Taraf Gazetesi'nin yazarlarından Kahraman Çayırlı bugünkü yazısında İhsan Bilgin'in yeni çıkan “Mimarın Soluğu” isimli kitabını ele aldı. İşte Kahraman Çayırlı'nın o yazısı..

Bakan Vedat Bilgin’den emeklilere temmuz ayında ek düzenleme müjdesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Vatandaşın pazardaki alım gücünü ölçüyoruz. Temmuz’da emekçileri koruyacak bir asgari ücret belirleyip, emekliler için de düzenleme yapacağız” dedi.

Bakan Bilgin, EYT’lilerin maaşı ve asgari ücret konusunda son noktayı koydu!İşte Bilgin’den gündem yaratacak açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün akşam katıldığı bir TV programında EYT'de meydana gelen belirsizliklere ve asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilgin, EYT'de maaş gecikmesi yaşayan yurttaşlara toplu ödeme yapılacağını ifade etti.

90 bin işçiye kadro geliyor! Bakan Bilgin az önce tek tek açıkladı!

Geçici işçiye kadro düzenlemesinin TBMM’de onaylanmasının ardından tüm dikkatler 90 bin işçi için kadro düzenlemesine yoğunlaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Dosya önümüzde duruyor” dedi.

Asgari ücrette gözler yarına çevrildi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yarın TÜRK-İŞ ve TİSK başkanlarıyla bir araya geliyor. Asgari ücret zammına ilişkin çalışma takviminin bu toplantıda netleşmesi bekleniyor.

Asgari ücrette son dakika! Bakan Bilgin canlı yayında açıkladı! 1 Ocak 2023’te asgari ücret ne kadar olacak?

Türkiye’de hemen hemen her vatandaşın gözü kulağı aralık ayında açıklanacak olan asgari ücrette. Konu ile ilgili son açıklamayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptı. Bakan Bilgin, dün akşam canlı yayında konuştu. İşte detaylar…

Yüzbinlerce memur bu haberi bekliyor! İşte Bakan Bilgin'in önündeki teklif

Yüzbinlerce memurun yeni haklar elde etmek üzere beklediği teklif bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'e sunulacak. Memurlar için hayatı öneme sahip teklifte neler var? İşte memurlara yeni haklar kazandıracak teklifteki maddeler...

Asgari ücrete ek zam çalışmasında son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin o adımı atacak

Asgari ücrete yapılacak ek zam öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den peşe peşe sıcak adımlar gelmeye devam ediyor. Bakan Bilgin, dün yaptığı konuşmada ek zammın miktarının açıklanacağı tarihi duyurmuştu. Bilgin açıklama öncesi diplomasi trafiğini sıklaştırdı.

Bakan Bilgin milyonların beklediği müjdeyi verdi! 3600 ek gösterge ay sonunda çözülecek!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, milyonlarca kişi tarafından merak edilen 3600 ek göstergeyle ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bilgin, 3600 ek göstergede müjdeyi verdi. İşte o açıklamalar...

Bakan Bilgin yarın açıklıyor. 1 Mayıs emekli maaş zammı sürpriz detayı ortaya çıktı! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in sürpriz zam açıklamasının ardından milyonlarca emeklinin gözü kulağı 1 Mayıs'a çevrildi. Peki en düşük emekli maaşı kaç lira olacak? İşte emekli maaşlarıyla ilgili olası senaryolar...

Emeklilere zam müjdesi herkesi sevindirdi! İşte Bakan Bilgin'in odasının çekmecesindeki zam oranı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli maaşına zam yapacaklarını duyurdu. Bilgin, zammın Temmuz'da yapılacağını belirtirken, detayları Mayıs'ta açıklayacağını belirtti. Masadaki zam oranının ise 500 TL olduğu konuşuluyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den flaş asgari ücret açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, milyonların beklediği asgari ücret ile ilgili duyuru yaptı. Aralık ayında başlayacak olan asgari ücret görüşmelerinin ay sonuna kadar uzatılmayacağını ve 1-2 hafta içinde tamamlanacağını duyurdu.

Ayk Bilgin Harita İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Ayk Bilgin Harita İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Ayk Bilgin Harita İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Ümraniye’de yapıldı.

3600 ek gösterge konusunda flaş açıklama geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memurların büyük bir merakla beklediği 3600 ek gösterge sorununu sözleşmeyle kayıt altına aldıklarını belirterek flaş açıklamalarda bulundu...

ihsan bilgin Mimarın Soluğu kitabı yayımlandı mı Haberi

ihsan bilgin Mimarın Soluğu kitabı yayımlandı mı

Masumiyet Müzesi, Okur Yalısı restorasyonu, Osmanlı Bankası Müzesi başta olmak üzere çok sayıda uygulanmış mimari tasarımı bulunan İhsan Bilgin’in yeni yayımlanan kitabı “Mimarın Soluğu” mimarlık tarihi ile mimarinin sosyolojisini de felsefesini de yapıyor. Muhakkak okuyun isterim.

“Düşman”da [Enemy/ Denis Villeneuve, 2013] arka plânda birbirinin aynısı, seri inşa edilmiş onlarca apartman katı, gökdelen katı var da, bir insandan iki adet aynı diye niye bu kadar şaşırtıcı oluyor? Film boyunca tüm suçlu, bu gökdelenler, bu çok katlı binalarmış gibi sık sık bu fazla modern büyükşehir arka plânıyla yüzleştiriliyoruz. Bu iki karbon kopya adam, Apple bilgisayarlardan birbirlerini googlelarlarken üniversite kampusunda bile karşımıza çıkan bu modern mimari fazladan bir şeyler söylüyor. Fordist, sade- basit ama “aynı”yı çoklaştırıcı bu mimari ile örümceği birarada düşünmemiz gerekebilir.

“Polytechnique”te...