29 / 04 / 2024

Yüzbinlerce memur bu haberi bekliyor! İşte Bakan Bilgin'in önündeki teklif

Yüzbinlerce memur bu haberi bekliyor! İşte Bakan Bilgin'in önündeki teklif

Yüzbinlerce memurun yeni haklar elde etmek üzere beklediği teklif bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin'e sunulacak. Memurlar için hayatı öneme sahip teklifte neler var? İşte memurlara yeni haklar kazandıracak teklifteki maddeler...



Memur-Sen, 565 bin sözleşmeli memuru ilgilendiren teklifle ilgili bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ile bir araya gelecek. Memur-Sen'in Bakan Bilgin'e sunacağı teklifte kamuda sözleşmeli istihdamının tamamen kaldırılmasında yer aldığı gelen bilgiler arasında.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve yetkili sendika Memur-Sen'in 565 bin personeli ilgilendiren sözleşmeler konusu bugün masaya yatırılacak. Memur-Sen'in teklifinde en önemli madde ise sözleşmeli istihdamının tamamen kaldırılması yönünde olacak. 

Memur-Sen'in Bakan Bilgin'e sunmak üzere hazırladığı çözüm teklifinde sözleşmeli personeli kadroya geçirilmesi ve de bekleyen hakları madde madde sıralandı. Yeni Şafak'ın haberine göre; sözleşmeli personel kadroya geçmesi ile birlikte kurumuna göre bazı haklar eklenecek. İşte söz konusu haklar... 

Gövevde terfi hakkı

Çalışanların iş güvencesi verilecek, kadroya geçen çalışanlarınn disiplin hükümleri dışında görevine son verilemeyecek. Sadece bazı maaş/aylık kalemleri gelir vergisine dahil olacak. Kademe ve derecede ilerlemesi olacak. Personellere görevde yükselebilmeleri için sınavl hakkı verilecek. Personel böylece sınavlara girerek terfi alma şansı bulacak. 

İsteğe bağlı yer değişikiği yapabilecekler

Personel kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olacaklar. Kurum içi yer değişikliği talebi de uygun kadro bulunması halinde yapılabilecek. Eş, sağlık ve özel durumlara bağlı olarak diğer eş kamu personeli olmasa bile tanınacak. İsteğe bağlı yer değişikliği mümkün kılınacak. Kullanılmayan yıllık izinler bir sonraki yıla devredilebilecek.  657 sayılı kanunda aranan şartlar oluşmuş ise aylıksız izin hakkı verilecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön