06 / 08 / 2024

ihtisas bankası inşaat sektörünü etkiler mi

ihtisas bankası inşaat sektörünü etkiler mi

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, SABAH gazetesinin düzenlediği toplantıda sektörün finans sıkıntısının çözülmesi için bir ihtisas bankasının kurulmasını önerdi. Çağlar, "Bu banka hem faizli hem faizsiz yöntemle hizmet verebilir. Yatırımların önü açılır" dedi.

İller Bankası Genel Müdürlüğü binasının inşaatı 488 milyon TL'ye mal oldu!

Ankara’da İller Bankası Genel Müdürlük binasının inşaat ve tadilat maliyeti gündeme düştü. Binanın yapımına ve tadilatına ödenen toplam tutar 488 milyon TL’ye ulaştı.

1954 yılında Levent Mahallesi 3. kısım evleri için inşaat çalışmaları başlamış!

1954 yılında Türkiye Emlak Kredi Bankası tarafından yapılan duyuruda Levent Mahallesi 3. kısım evlerinin inşaat çalışmalarının başladığı belirtilmiş.

Dolar fırladı, inşaat demir fiyatları uçtu! Demir fiyatlarına zam geldi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar kuru zirveyi test etti. Dolardaki yükseliş piyasalara yansımaya başladı. En büyük örneği ise inşaat demirinde görüldü. Demir fiyatlarına zam geldi. Demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

İnşaat maliyetlerindeki yükseliş durdurulamıyor! Veriler şaşırttı!

Merkez Bankası tarafından açıklanan konut Fiyat Endeksi'yle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunan Gayrimenkul değerleme uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, “Ocak ayının bitmesiyle inşaat maliyetlerindeki artışı yüzde 80 olarak hesaplıyoruz” diye konuştu. 

Ziraat Bankası'nın 114 inşaat şirketinden 2.1 milyar TL'lik alacağı var!

Ziraat Bankası'nın hesaplarında incemeler yapan Sayıştay, bankanın 114 inşaat şirketinden toplam 2.1 milyar TL'lik kredi alacağı bulunduğunu ortaya koydu.

Konut kredisi faiz indirimi inşaat sektörüne yarayacak!

3 kamu bankası tarafından konut kredisi faizlerinde indirime gidildi. İktisatçı Prof. Dr. Yalçın Karatepe, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Karatepe, “Kimlerin faydalanacağı belli, inşaat sektörü” diye konuştu.

İnşaat sektörü faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası faizlerde 200 baz puan indirime gitti. Peki inşaat sektörü Merkez Bankası'nın bu faiz kararından nasıl etkilenecek?

Çin'de inşaat sektörü değer kaybetti!

Çin'de inşaat sektörü hisselerinin merkez bankasının Evergrande ile ilgili açıklamalarına karşın eksiye düştü. Çin’in inşaat sektörü yavaşlama sebebiyle değer kaybı yaşadı.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

İnşaatı 30 yıldır tamamlanamayan otele Alman bankası el koydu!

1991'de Ankara'da inşa edilmeye başlanan fakat kredi borcu nedeniyle yarım kalan 35 katlı otel ve alışveriş merkezinin inşaatına kredi sağlayan Alman bankası el koydu.

ABD inşaat sektöründe istihdam arttı!

ABD Merkez Bankası tarafından hazırlanan "Bej Kitap" raporunda istihdam artışının hızının endüstriye göre değişiklik gösterdiği, genellikle imalat, inşaat, eğlence ve konaklama sektörlerinde güçlü artışlar gözlendiği belirtildi.

ihtisas bankası inşaat sektörünü etkiler mi Haberi

ihtisas bankası inşaat sektörünü etkiler mi

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, SABAH gazetesinin düzenlediği toplantıda sektörün finans sıkıntısının çözülmesi için bir ihtisas bankasının kurulmasını önerdi. Çağlar, "Bu banka hem faizli hem faizsiz yöntemle hizmet verebilir. Yatırımların önü açılır" dedi.


 İTO'NUN SABAH gazetesinin düzenlediği inşaat sektörünün sorunlarının ele alındığı toplantıda İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, ihtisas bankası önerisini dile getirdi. İTO üyelerinin yurtdışında katıldığı fuarların milli katılım kapsamına alınmasını isteyen Çağlar, ayrıca sektörün gelişebilmesi için ayrı bir finans yapısının kurgulanması gerektiğini söyledi. Çağlar, "Sektörle aynı dili konuşacak bir ihtisas bankacılığının olması gerekiyor. Bizim dilimizi anlayacak hem faizli hem faizsiz sistemi birlikte yürütebilecek bir finans sistemine ihtiyacımız var" dedi. 


İTO, ihtisas bankacılığı ile inşaat sektörünün sorunlarından kurtulması için daha önce de bir rapor çalışması yapmıştı. 10 bin saatlik...