06 / 05 / 2024

ihtisas serbest bölgeleri

ihtisas serbest bölgeleri

Ticaret Bakanı Pekcan, orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat, yazılım ve bilişim ürünü üretimi alanlarında ihracat odaklı faaliyette bulunmayı amaçlayan yerli ve yabancı firmaları, "ihtisas serbest bölgeleri"ne yatırıma davet etti.

Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerindeki yatırımcılara kira ve faiz desteği!

İhtisas Serbest Bölgeleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, "Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerinde kiralanan arazi ve binalar için 75 bin dolara kadar kira harcamalarının yarısı karşılanacak." dedi.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31282 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Firmalara ihtisas serbest bölgelerine yatırım daveti!

Ticaret Bakanı Pekcan, orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat, yazılım ve bilişim ürünü üretimi alanlarında ihracat odaklı faaliyette bulunmayı amaçlayan yerli ve yabancı firmaları, "ihtisas serbest bölgeleri"ne yatırıma davet etti.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31174 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ruhsar Pekcan'dan yatırımcılara destek müjdesi!

Ticaret Bakanı Pekcan, ihtisas serbest bölgeleri kuracak şirketler ile yüksek teknoloji ihracatına katkı sağlayacak firmalara sağlanacak destekleri açıkladı.

İhtisas Serbest Bölgesi modeli hayata geçirildi!

İhtisas Serbest Bölgesi modelini hayata geçirdiklerini hayata geçiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ülkemizin Ar-Ge yoğun, yüksek teknoloji ve katma değerli ihracat hedeflerine katkı sağlayacak firmalara kira, nitelikli istihdam gibi desteklerin yanı sıra, gelir, kurumlar ve gümrük vergisi gibi bir

İzmir'de kurulması planlanan ihtisas organize sanayi bölgeleri TBMM'de!

İzmir ilinde kurulması planlanan su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Batı Anadolu Serbest Bölgesi 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ege Serbest Bölgesi Kurucu ve İşleticisi AŞ Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, İzmir Bergama'da inşa edilecek Batı Anadolu Serbest Bölgesi ile 20 bin kişiye yeni iş sahası sunulacağını açıkladı.

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Mersin Serbest Bölgesi'ndeki bazı taşınmazlar için teklif toplanacak!

Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Mersin Serbest Bölgesi'ndeki taşınmazların faaliyet ruhsatı süresince kullanıma verilmesine yönelik teklif toplanacak.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31101 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı değişti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararlara göre İstanbul Atatürk Havalimanı Serbest Bölgesi'nin adı "İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi" olarak değiştirildi.

Yeni nesil serbest bölgeler tasarısı TBMM'nin gündeminde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, ekonomi yasalarını gündemine alacak. Serbest Bölgeler Kanun Tasarısı ile Ahilik Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemelerin bu hafta yasalaşması bekleniyor...

ihtisas serbest bölgeleri Haberi

ihtisas serbest bölgeleri

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın yaptığı açıklamada, ihtisas serbest bölgelerine ilişkin yasal altyapı hazırlama çalışmalarının tamamlandığını belirterek, yeni yatırım projelerinin değerlendirilmesine ve İstanbul İhtisas Serbest Bölgesi'nde faaliyet göstermek isteyen firmaların kabulüne başlandığı kaydedildi. 

Dünya'da yer alan habere göre; Ticaret Bakanlığının, Cumhurbaşkanlığı İcraat Programı kapsamında başlattığı İhtisas Serbest Bölgeleri Projesi'nin, orta yüksek ve yüksek teknolojili mal ve hizmet üretimi faaliyetlerinin, devlet destekleriyle ihracat hedefinde ivmelendirilmesini amaçladığından bahseden Pekcan, bu kapsamda imalat, yazılım ve bilişim sektörlerinin küme mantığıyla bir araya getirilerek iş birliği imkanlarının artırılmasının ve firmaların küresel ticaretten çok daha fazla pay almalarının sağlanmasının amaçlandığını kaydetti. 

İhtisas Serbest Bölgeleri Projesi'nin hayata geçirilmesi için 9 Haziran tarihinde İhtisas Serbest Bölgelerinde Sağlanacak Destekler Hakkında Karar'ın Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatan Pekcan, şu açıklamalarda bulundu:

“Söz konusu Cumhurbaşkanlığı...