18 / 05 / 2024

ihtiyati haciz harcı

ihtiyati haciz harcı

Haciz işleminden farklı olarak uygulanan ihtiyati haciz nedir, İhtiyati haciz nasıl uygulanır merak ediyorsanız detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Haciz harcı 2021!

Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, haciz başvurularında ne kadar harç ödeniyor? Haciz harcı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Kısıtlı taşınmazlarda mülkiyet tesisine kolaylık geldi!

Hissedarların hissesi üzerinde olan haciz, ihtiyati haciz şerhi ya da ipotek sebebi ile kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesisler artık değerleme raporu ile karşılanacak. 

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Haciz işlemleri kolaylaştı!

Emlak Uzmanı Mustafa Özelmacıklı, "İcra dairelerince kullanılan haciz ve ihtiyati haciz şerhlerinin konulmasına ve kaldırılmasına yönelik talepler UYAP – TAKBİS entegrasyonu ile kolaylaştı" ifadelerini kullandı. 

Raci Şaşmaz’a haciz şoku!

Önemli televizyon dizilerine imza atan Pana Film ile Pana Yapı’nın patronu Raci Şaşmaz’ın Denge Holding’deki hisseleri için haciz kararı çıktı. Raci Şaşmaz’ın hisselerine 3.6 milyon TL’lik ihtiyati haciz konulmasına karara verildi.

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na 50 milyon dolarlık teminat!

Beykoz'daki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'na çarpan geminin ait olduğu şirket ve yalı sahipleri arasında protokol imzalandı. Protokole göre yalının onarımı için 50 milyon dolarlık ihtiyati haciz teminatı yatırıldı.

Haciz harcı 2016!

Haciz talebi, alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, haciz başvurularında ne kadar harç ödemesi yapılır? Haciz harcı 2016 ne kadar?

Haciz harcı 2015!

Alacaklı, borçludan borcunu haciz yolu ile talep edebiliyor. Bunun için alacaklı tarafından İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile yapılıyor. Peki, ne kadar haciz harcı ödenir? İşte haciz harcı 2015..

E-Haciz nasıl uygulanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuruluşunun 168. Yılında E-Haciz Projesi’ni hayata geçiriyor. 21 Mayıs 2015 tarihinden itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhlerinin salt elektronik ortamda tutulması uygulamasına geçiliyor.

E-haciz uygulaması 21 Mayıs'ta başlıyor!

21 Mayıs'tan itibaren icra-i haciz, kamu haczi, ihtiyati haciz şerhleri salt elektronik ortamda tutulacak.. Daha etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde elektronik ortamda sunulmaya devam ediyor.

İhtiyati tedbir talebi!

İhtiyati tedbir, davaya konu olan menkul ve gayrimenkulün dava süresince devir ve temlik edilememesi için tapu kaydına işlenen şerh olarak tanımlanıyor. Peki ihtiyati tedbir talebi nasıl yapılır?

İhtiyati tedbir nedir?

Davaya konu olan bir taşınmazın, dava sırasında başkasına devredilmesini önlemek için, taşınmazın başkasına devrinin yasaklanmasına karar verebiliyor. Bu noktada karşımıza çıkan ihtiyati tedbir nedir? İşte yanıtı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fikirtepe'de müteahhitlerden altyapı harcı alacak!

Kentsel dönüşüme hazırlanan Fikirtepe'nin yeni imar planları askıya çıktı. Planlara eklenen bir maddeyle İBB, müteahhitlerden altyapı harcı alacak. Metrekare başına 330 TL olan harç, 370 milyon TL gelir sağlayacak...

ihtiyati haciz harcı Haberi

ihtiyati haciz harcı

İhtiyati haciz nedir?

Alacaklının borcunun tahsilini sağlamak için İcra Müdürlüğü'ne talepte bulunması ve akabindeki işlemler, haciz işlemi olarak nitelendiriliyor. Haciz işleminde İcra Müdürlüğü, borçluya tebligatta bulunarak belli bir süre içinde borcunu ödemesi gerektiğini aksi takdirde, gayrimenkul ya da menkul mallarına haciz işleminin uygulanacağını bildiriyor. Peki haciz işleminden farklı olarak uygulanan "İhtiyati haciz nedir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi, haciz işlemi için alacaklılar İcra Müdürlüklerine talepte bulunuyor. İhtiyati haciz işlemi için ise, normal hacizden farklı olarak İcra Müdürlüğü'ne değil direkt mahkemeye söz konusu borcun tahsili için talepte bulunuluyor.


İhtiyati haciz nasıl alınır?

Alacaklının, alacağını kanıtlayan bir çek, senet gibi belgesinin olması halinde; borçlunun söz konusu borcu ödememek için kaçma ihtimaline karşın, mahkeme tarafından verilen bir karar ile yapılıyor.


İhtiyati haciz nasıl uygulanır?

İhtiyati...