13 / 05 / 2024

İhtiyati haciz şartları

İhtiyati haciz şartları

İhtiyati haciz işleminde, normal hacizden farklı olarak söz konusu borcun tahsili için İcra Müdürlüğü'ne değil direkt mahkemeye talepte bulunuluyor. Peki ihtiyati haciz şartları nelerdir?

2b arazi başvuru şartları!

2b arazi satış işlemleri için deftarlıklara ya da il müdürlüklerine başvuruda bulunulması gerekiyor. Ancak 2b arazi başvurusu için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Peki, 2b arazi başvuru şartları neler?

İpotek finansmanı kuruluşlarında aranan şartlar!

İlgili tebliğte yer alan faaliyetlerin yerine getirilmesi amacıyla anonim şirket şeklinde kurulmuş olan sermaye piyasası kurumu olan ipotek finansmanı kuruluşlarında aranan şartlar nelerdir? İpotek finansmanı kuruluş başvurusu nasıl yapılır?

İskan ruhsatı alma şartları!

Belediyelerden inşaat bitince alınabilen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatında tapu kaydı, bağımsız bölümlerin cinsleri, yer alıyor. İskan ruhsatı almak için bazı şartlara uyulması gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı alma şartları!

Tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları!

Taraflar arasında kiracının bulunduğu gayrimenkulü tahliye etme şartlarının kesin olarak belirlendiği belgeye tahliye taahhütnamesi deniyor. Belgenin geçerli sayılabilmesi için bazı şartlar gerekiyor. İşte, tahliye taahhütnamesi geçerlilik şartları!

Riskli yapı lisans belgesi alma şartları nelerdir?

Riskli yapı tespiti yapan kurum ve kuruluşların bakanlık tarafından lisans belgesi alması gerekiyor. Riskli yapıların tespitini ancak lisans belgesi olan kurumlar yapabiliyor. Peki, riskli yapı lisans belgesi alma şartları nelerdir?

Dosya masrafı konut kredisi geri alma şartları!

Bugüne kadar konut kredisi dosya masrafı ödeyen kişiler ödedikleri masrafları geri alınabiliyor. Ödenen tutarların geri iadesi için bankaya başvuru yapılması gerekiyor. Peki, dosya masrafı konut kredisi geri alma şartları neler?

Konut kredisi alma şartları nelerdir?

Konut kredisi, banka tarafından konutun ipotek altına alınarak, konutun değerine göre verilen bir kredi türü olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Konut kredisi alma şartları nelerdir?

Yapı kullanma izni alma şartları!

Yapı kullanma izni belgesi bina bitmiş ise ve binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanmışsa alınabiliyor. Yapı kullanma izni alabilmek için bazı şartlar söz konusu oluyor. İşte, yapı kullanma izni alma şartları!

Cins değişikliği şartları!

Cins değişikliği, bir taşınmazın durumunu dönüştürmek için paftasında ve tapu sicilinde yapılan işleme deniyor. Peki tapuda cins değişikliği nasıl yapılır? İşte tapu cins değişikliği şartları...

Geliştirme alanlarında yapı ruhsatı şartları!

İmar Kanunu gereğince yapı ruhsat alma şartları, yapının inşa edileceği parselin yer aldığı alana ve yapılmak istenen yapıya göre değişkenlik gösteriyor. Peki, geliştirme alanlarında yapı ruhsatı şartları nelerdir?

Apartman yönetim kuruluna seçilme şartları!

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulde sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması halinde apartmana bir yönetici seçilmesi gerekiyor ve apartman yönetim kurulu oluşturulması gerekiyor. Peki, Apartman yönetim kuruluna seçilme şartları nelerdir?

Site yönetim kuruluna seçilme şartları!

Birden fazla konut bloğunu içinde barındıran konut sitelerini yöneticiler tarafından yönetiliyor. Yöneticilerin kat malikleri kurulu toplantısı düzenleme yetkisi oluyor. Site yönetim kuruluna seçilme şartları nelerdir?

Tapu iptalinin şartları!

Tapu sicilindeki tescilin düzeltilmesi için Asliye Hukuk Mahkemesine dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Ancak davayı açabilmek için bazı şartların olması gerekiyor. Peki, tapu iptalinin şartları nelerdir?

İhtiyati haciz şartları Haberi

İhtiyati haciz şartları

İhtiyati haciz şartları!

İhtiyati haciz işleminde, normal hacizden farklı olarak söz konusu borcun tahsili için İcra Müdürlüğü'ne değil direkt mahkemeye talepte bulunuluyor. Peki ihtiyati haciz şartları nelerdir?


İhtiyati haciz şartları..

Rehinle temin edilmemiş ve vadesi gelmiş bir para borcunun alacaklısı, borçlunun yedinde veya üçüncü şahısta olan taşınır ve taşınmaz mallarını ve alacaklariyle diğer haklarını ihtiyaten haczettirebilir.

Vadesi gelmemiş borçtan dolayı yalnız aşağıdaki hallerde ihtiyati haciz istenebilir: 

 1 – Borçlunun muayyen yerleşim yeri yoksa; 

 2 – Borçlu taahhütlerinden kurtulmak maksadiyle mallarını gizlemeğe, kaçırmağa veya kendisi kaçmağa hazırlanır yahut kaçar ya da bu maksatla alacaklının haklarını ihlâl eden hileli işlemlerde bulunursa;

Bu suretle ihtiyati haciz konulursa borç yalnız borçlu hakkında muacceliyet kesbeder. 

İhtiyati haciz kararı..

İhtiyati hacze 50 nci maddeye göre yetkili mahkeme tarafından karar verilir. Alacaklı alacağı ve 

icabında haciz...