12 / 05 / 2024

ihtiyati tedbir nasıl kalkar

ihtiyati tedbir nasıl kalkar

Aleyhine ihtiyati tedbir kararı verilen veya hakkında bu tedbir kararı uygulanan kişi, mahkemeye yapacağı müracaat ile ihtiyati tedbir kararını kaldırabiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararı nasıl kalkar?

Kira artışında yüzde 25 sınırı nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan kira zammı anlaşmazlığına yeni bir tedbir getirildi. Yeni kira düzenlemesine göre 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kira zammında yüzde 25'lik bir sınır olacak. Peki, kira artışında yüzde 25 sınır nasıl uygulanacak? Geriye dönük kiralar için geçerli olacak mı?

Yeni Ekonomi Programı'nda kira zammı nasıl hesaplanacak?

Yeni Ekonomi Programı kapsamında yer alan tedbir maddesi ile kira zammı üst sınırı ÜFE ile değil, TÜFE ile belirlenecek. Peki, yeni düzenlemedeki bu değişiklik kira zamlarını nasıl etkileyecek?

Caner Erkin'in mal varlıklarına ihtiyati tedbir!

Yıldız futbolcu Caner Erkin’in, Şişli ve Balıkesir’deki 3 gayrimenkulu ile 3 lüks aracının üzerinde ihtiyati tedbir kararı olduğu ortaya çıktı.

Boşanmada ihtiyati tedbir talebi!

İhtiyati tedbir ile, karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önlenebiliyor. Peki, boşanmada ihtiyati tedbir talebi nasıl yapılır? İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir satışa engel mi?

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor. Peki, ihtiyati tedbir satışa engel mi?

İhtiyati tedbir tazminat davası nasıl açılır?

Lehine ihtiyati tedbir kararı verilen taraf ihtiyati tedbir talebinde bulunduğu anda haksız olduğu anlaşılır yahut tedbir kararı ya kendiliğinden kalkıyor ya da itiraz üzerine kaldırılıyor. Peki, ihtiyati tedbir tazminat davası nasıl açılır?

İhtiyati tedbir kararı nasıl kalkar?

Aleyhine ihtiyati tedbir kararı verilen veya hakkında bu tedbir kararı uygulanan kişi, mahkemeye yapacağı müracaat ile ihtiyati tedbir kararını kaldırabiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararı nasıl kalkar?

İhtiyati tedbir kararına itiraz!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep edilebiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararına itiraz edilir mi?

İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir ile, karşı tarafça dava konusu mal varlığının dava süresince üçüncü bir kişiye devri önleniyor. Peki, ihtiyati tedbir nasıl koyulur? İhtiyati tedbir kararı nasıl alınır?

İhtiyati tedbir dilekçesi!

İhtiyati tedbir, dava açılmadan önce, esas hakkında görevli ve yetkili olan mahkemeden; dava açıldıktan sonra ise ancak asıl davanın görüldüğü mahkemeden talep ediliyor. İşte ihtiyati tedbir dilekçesi örneği..

Tapuda satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

Tapu kütüğüne konulabilen şerhler arasında "satılamaz" şerhi de yer alıyor. İhtiyati tedbir olarak nitelendirilen bu şerh ile söz konusu taşınmazın başkasına devri yasaklanıyor. Peki, tapuda satılamaz şerhi nasıl kaldırılır?

İhtiyati tedbir kararına nasıl itiraz edilir?

Mahkeme konusu olan menkul ve gayrimenkulün dava süresince devir ve temlik edilememesi için tapu kaydına ihtiyati tedbir şerhi konulabiliyor. Peki, ihtiyati tedbir kararına nasıl itiraz edilir?

İhtiyati tedbir talebi!

İhtiyati tedbir, davaya konu olan menkul ve gayrimenkulün dava süresince devir ve temlik edilememesi için tapu kaydına işlenen şerh olarak tanımlanıyor. Peki ihtiyati tedbir talebi nasıl yapılır?

ihtiyati tedbir nasıl kalkar Haberi

ihtiyati tedbir nasıl kalkar

İhtiyati tedbir kararı nasıl kalkar?

İhtiyati tedbir kararına karşı taraf bir dilekçe ile itiraz edebiliyor. Aleyhine ihtiyati tedbir kararı verilen veya hakkında bu tedbir kararı uygulanan kişi, mahkemece kabul edilecek teminatı gösterirse, mahkeme, duruma göre tedbirin değiştirilmesine veya kaldırılmasına karar verebilir.


Teminatın tutarı, tedbirin değiştirilmesi veya kaldırılmasına göre; türü ise 87 nci maddeye göre tayin edilir. İtiraza ilişkin 394 üncü maddenin üçüncü ve dördüncü fıkrası, kıyas yoluyla uygulanır.


Dilekçe örneği:

........ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİ'NE

  

Dosya Esas: .../…

İHTİYATİ TEDBİRE

İTİRAZ EDEN : Adı ve Soyadı, (T.C. Kimlik No)

Adres

KARŞI TARAF : Adı ve Soyadı

Adres

TALEP KONUSU : İhtiyati tedbir kararına itiraz istemi

AÇIKLAMALAR :

1- ..... ... Asliye Hukuk Mahkemesinin …/…/… tarih ve …/… Esas Değişik İş, …/… Karar Değişik İş sayılı kararı ile ihtiyati tedbir kararı verilmiş,...