09 / 05 / 2024

İhya edilen gayrimenkuller

İhya edilen gayrimenkuller

3402 sayılı Kanununun 14 üncü maddesindeki şartların gerçekleşmesi halinde imar ve ihya edenler veya halefleri adına tespit ediliyor. İşte yönetmelik kapsamındaki ihya edilen taşınmaz malların tespiti hükümleri...

Timur Gayrimenkul'ün ihraç edilen tahvillerinin satışı yapıldı!

Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş'nin 100 milyon TL nominal değerli, 2 yıl vadeli, nitelikli yatırımcılara satış yöntemiyle ihraç edilen tahvillerinin satışı dün gerçekleşmişti.

Yeni ev alanlar Emlak Vergisi'ni daha az mı ödüyor?

Ülkemizde gayrimenkuller üzerinden birçok vergi ve harç alınıyor. Gayrimenkulün alım satımı esnasında ödenen harçlar, r ve gayrimenkulün kiraya verilmesi halinde elde edilen gelirler üzerinden alınan vergi bunların başlıcaları..

Restore edilen Şehreküstü Konakları törenle açıldı!

Şahinbey Belediyesi tarafından sokak sağlıklaştırması çalışması kapsamında restore edilen Şehreküstü Konakları, Şehreküstü semtinde 7 km’lik bir alanda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından görkemli bir törenle açıldı.

Ofis projelerinde tercih edilen bölgeler!

Gayrimenkul sektöründe yatırımcıların yüzünü güldüren sadece konut projeleri değil. Son yıllarda ard arda inşa edilen ofis projeleri yabancı yatırımcılarında ilgi odağı haline geldi.

Yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi!

Emlak vergisi, taşınmazın türüne göre belirlenen oranlarda hesaplanıyor. Peki, evinizin bulunduğu binanın yıkılarak yeniden inşa edileceğini düşünelim. Bu durumda yeniden inşa edilen binaların emlak vergisi nasıl ödenecek?

Markalı projelerde en çok tercih edilen konut tipi hangisi?

REIDIN 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2015 Mart Ayı Sonuçlarını yayınladı. Peki Markalı projelerde en çok tercih edilen konut tipi hangisi?

1996 yılında Türk Eğitim Vakfı'na ait bazı gayrimenkuller satılacakmış!

Reşat Altın'ın 7 milyon 464 bin liraya satıldığı 1996 yılında, TEV'e ait gayrimenkuller açık artırma ile satılacakmış. Beykoz'da 407 metrekarelik arsanın 1/8 hissesi 101 milyar 750 milyon lira asgari bedelle satılacakmış.

Pendik Batı Mahallesi'nde riskli ilan edilen alan ne olacak?

Bakanlar Kurulu kararı ile 'Riskli Alan' ilan edilen ve Pendik Belediyesi'nin hazırladığı raporlarda "ilçenin en prestijli alanlarından biri" olarak gösterilen Batı Mahallesi'nde oturanlar, yeni yapılacak konutlarının küçülmesi, yerlerinden edilme endişes

Evlililik sözleşmesinde gayrimenkuller nasıl paylaşılır?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Evlililik sözleşmesinde gayrimenkuller nasıl paylaşılır sorusuna yanıt verdi..

1988 yılında Boğaz'da inşa edilen villalara alıcı çıkmıyormuş!

1989 yılında İstanbul Boğazı'nda inşa edilen villalara alıcı çıkmıyormuş. İstanbul'da zenginden çok, Boğaz'a villa yapılması villalara talebi azaltmış. İnşası devam eden bin 335 villayı satabilmek için firmalar büyük kampanya başlatmışlar.

Elmalı Belediyesi'nden tahsis edilen arsaya asfalt plent tesisi inşa edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Belediyesi tarafından tahsis edilen 275 ada 1 parsel üzerine kurulan Batı ilçelerine hizmet verecek olan asfalt plent tesisi üretime başladı.

Antalya OSB, istihdam edilen kişi sayısını 18 bine çıkaracak!

Halen 150 firmanın sanayi parseli beklediği Antalya OSB, genişleme bölgesini yatırıma açarak istihdam edilen kişi sayısını 12 binden 18 bine çıkarmayı hedefliyor.

Yeni inşa edilen binalara internet zorunluluğu geliyor!

Yeni inşa edilen binalarda bina içi sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Genişbant internet altyapısının binalarda kurulumunu zorunlu kılacak teknik şartname ve yönetmelikler hayata geçirilecek ve bu uygulama denetlenece

İhya edilen gayrimenkuller Haberi

İhya edilen gayrimenkuller

İhya edilen taşınmaz malların tespiti!

Taşınmaz malların sınırlandırma, tespit ve kontrol işleri yönetmeliği hükümlerine göre, imar ve ihya nedeniyle yapılan tespitler ile belgesiz olarak yapılan tespitlerin yüz ölçümü toplamları bir çalışma alanı içerisinde sulu arazide 40, kuru arazide 100 dönümü geçemiyor.


İl, ilçe ve kasabaların imar planının kapsadığı alanlar dışında olup da, kamuya ait orta malları, hizmet malları, ormanlar ve bir kamu hizmetine tahsis edilen yerler ile özel kanunları uyarınca Devlete kalan taşınmaz malların dışında kalan araziden, masraf ve emek sarfı ile imar ve ihya edilerek tarıma elverişli hale getirilen taşınmaz mallar, 3402 sayılı Kanununun 14 üncü maddesindeki şartların gerçekleşmesi halinde imar ve ihya edenler veya halefleri adına tespit ediliyor.


Kayıt ve belgelerin kapsamının tayini

Madde 14 - Tapu kayıtları ile diğer belgelerin...