02 / 05 / 2024

ikamet tezkeresi harç bedeli 2014

ikamet tezkeresi harç bedeli 2014

Türkiye'de ikamet edecek olan yabancıların gittikleri şehrin İl Emniyet Müdürlüğü'nden ikamet tezkere belgesini almaları gerekiyor. Peki ikamet tezkeresi ne kadar? İşte ikamet tezkeresi harçları 2014...

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında kişinin kendisinin ikamet etmesi amacıyla satın aldığı konutlarda hanedeki ebeveyn başına 300 bin, çocuk başına ise 150 bin TL'lik kısmın tapu harcından muaf tutulması amaçlanıyor...

O kişiler ikamet harcından muaf sayılacak!

TBMM'ye sunulan 492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile iltica başvurusu yapanların ikamet harcından muaf tutulmaları amaçlanıyor...

492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

492 Sayılı Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iltica başvurusu yapanların ikamet harcından muaf tutulmaları amaçlanıyor.

Tapu bağış harç oranı 2015!

Bir taşınmaz malın mülkiyet hakkının kimde olduğunu gösteren tapuların devir işlemleri Tapu Müdürlüğünde yapılıyor. Devir işlemi satış yoluyla yapılabildiği gibi hibe (bağış) yolu ile de yapılabiliyor. İşte tapu bağış harç oranı 2015...

3. havalimanına ilk harç atıldı!

İstanbul'da yapımı devam eden üçüncü havalimanı projesinde, ilk harç, ilk beton ve temel atma çalışmaları, SABAH tarafından görüntülendi. 2017'de tamamlanması planlanan havalimanı, dünyanın en büyüğü olacak

Kadastro harçları 2015 ne kadar?

Kadastro ve tapulama işlemleri sonucunda tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden belli oranlarda harçlar alınıyor. Peki, kadastro harçları 2015 ne kadar?

Emlak vergisi harç oranları 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mallar için belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Bu vergiyi her sene taşınmaz mal sahipleri ödüyor. Peki, emlak vergisi harç oranları 2015 ne kadar?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımlarına yapılacak başvurular 2015 yılı Kira Yardımı Uygulamaları Kılavuzuna göre değerlendiriliyor. Buna göre yardım için ikamet şartı aranıyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı 2015!

Kentsel dönüşüm kira yardımı, riskli binada yer alan tüm taşınmazların sahipleri tarafından alınabiliyordu. Ancak 01.01.2015 tarihinden itibaren geçerli olan uygulama ile kentsel dönüşüm kira yardımı ikamet şartı geldi..

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası harç bedeli 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında "ihtiyaç" haklı tahliye nedeni olup, ihtiyaç durumunda dava açılarak kiracıdan tahliyesi istenebiliyor. Peki, dava nasıl açılır? İhtiyaç nedeniyle tahliye davası harç bedeli 2015 ne kadar?

Esenyurt Seyithan İzsiz İlkokulu'na ilk harç döküldü!

İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından ilçede yeni bir eğitim yuvasının daha temeli atıldı. Başkan Kadıoğlu, Seyithan İzsiz İlkokulu 'nun temeline ilk harçı döktü.

Taşınmaz satış harçları 2015!

Taşınmaz mal satış işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Devir işlemi yapılacak taşınmaz mallar için tapu dairesine harç ödemeleri yapılıyor. İşte taşınmaz satış harçları 2015...

İnşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

Kimi belediyeler inşaata başlama sürecinde ruhsatın yanı sıra temel tezkeresi veya temel vizesi gibi isimler altında bir başka izni de talep ediyor. Peki, inşaatta temel tezkeresi zorunlu mu?

ikamet tezkeresi harç bedeli 2014 Haberi

ikamet tezkeresi harç bedeli 2014

İkamet tezkeresi harçları 2014!

İkamet Tezkeresi, gidilen şehrin İl Emniyet Müdürlüğü'nden temin ediliyor. Bilindiği üzere ikamet tezkeresi; Yabancıların Türkiye'de yasal olarak ikamet edildiğini gösteren belge oluyor.


Bu belgeye sahip olan yabancıların, ikamet ettikleri yeri değiştirdiklerinde durumu 48 saat içinde çıktıkları ve gittikleri yerin polis ve jandarma karakoluna bildirmeleri gerekiyor.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi ikamet tezkeresi, ehrin İl Emniyet Müdürlüğü'nden alınıyor. Ayrıca, ikamet tezkeresi için harç bedelinin de ödenmesi gerekiyor. Peki, ikamet tezkeresi harçları 2014 ne kadar?


Yabancılara verilecek ikamet tezkeresi harçları 2014:

1. İkamet tezkeresi (5035 sayılı Kanunun 37 nci maddesi ile değişen bent.Yürürlük:1/1/2004) 


1 aya kadar her gün için  (Bu tutar ilk ay için tezkere başına (22,60 TL)’den az, (115,10 TL)’den çok olamaz.) 12,10


1 aydan sonraki her ay için  76,50


İlk aydan sonraki aylara...