14 / 05 / 2024

İkamet tezkeresinin reddolunacağı haller nelerdir

İkamet tezkeresinin reddolunacağı haller nelerdir

Kimler ikamet tezkeresi alamaz? İkamet tezkeresinin reddolunacağı haller nelerdir? Türkiye'de oturduğu müddetçe huzur ve asayişi ihlal eden yabancılara ikamet tezkeresi verilmiyor. İşte ikamet tezkeresinin reddolunacağı durumlar...

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Ücretsiz doğal gaz imkanından yararlanmak isteyenler aman dikkat! Son dakika açıklaması peş peşe geldi!

İkamet ettikleri konumda doğal gaz hattı olan vatandaşlar, mutfakta doğal gaz dönüşümlerini yaparak tam bir sene boyunca her ay ücretsiz 25 metreküp doğal gaz imkanından faydalanabilecek.

Kamet İnşaat Tekstil Ve Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kamet İnşaat Tekstil Ve Turizm Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile M. Majolie Kamaha tarafından kuruldu.

Sitedeki malik sayısı nasıl hesaplanır?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '' İkamet ettiğim sitede 41 bağımsız villa var. Bazı villalar geçerli nedenlerle ortak. Dolayısıyla malik sayısı 48. Ben siteye süs havuzu yaptırırken 41 kişiyi mi hesaba katacağım yoksa 48 kişiyi mi? sorusunu yanıtladı. 

Müteahhitler yönünü yurtdışına çevirdi!

MTSO 14 No'lu İkamet Amaçlı İnşaat Meslek Komitesi Başkanı Özcan Can, konut satışlarının Türkiye genelinde olduğu gibi Mersin'de de ciddi ölçüde düştüğünü belirtti. 

Kamet İnşaat Elektrik Metal Orman Ürüneleri ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kamet İnşaat Elektrik Metal Orman Ürüneleri ve Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Necmettin Cihaner tarafından 10 bin TL sermaye ile 16 Ağustos'ta Maltepe'de kuruldu.

Ankara Kumrular İkamet Sitesi yıkıldı!

Ankara’da 1950’li yılların çağdaş mimari anlayışını yansıtan Kumrular İkamet Sitesi tescil davası devam ederken acımasızca yıkıldı.3 bloktan oluşan ve mavi mozaikli duvarlarıyla dikkatleri çeken yapı yerle bir edildi.

Fethiye'de yabancılara e-ikamet anlatıldı!

Fethiye Kaymakamlığı öncülüğünde Fethiye'de yaşayan Yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik olarak eİkamet konusunda İç İşleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce bilgilendirmelerde bulunuldu.

Balkon nasıl genişletilir?

İkamet ettiği meskende daha büyük balkon olmasını isteyen malikler, yaz aylarının yaklaşması ile balkonlarını genişletmek isteyebiliyor. Peki, bir meskende balkon nasıl genişletilir? Hangi izinler gerekir?

Konut sitelerinde güvenlik yönetimi!

İkamet , klasik insanlık ihtiyaçlarındandır ve mutlaka güvenli alanlarda yapılır.Bir alanın güvenliği ise ölçülmekten ziyade hissedilir. Birçok güvenlik çabası, algılanmamaktan şikayetçidir...Çünkü algı icraat üzerine değil, mesaj üzerinde kuruludur.

Kimler ikamet tezkeresi alamaz?

Kimler ikamet tezkeresi alamaz? İkamet tezkeresinin reddolunacağı haller nelerdir? Türkiye'de oturduğu müddetçe huzur ve asayişi ihlal eden yabancılara ikamet tezkeresi verilmiyor. İşte ikamet tezkeresinin reddolunacağı durumlar...

İkamet tezkeresi müracaat!

Yabancıların Türkiye'de yasal olarak ikamet ettiklerini gösteren ikamet tezkeresini almaları için gittikleri şehrin İl Emniyet Müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekiyor. Peki İkamet tezkeresi müracaatı ne zaman yapılır?

İkamet tezkeresi kaybolursa ne olur?

Peki ikamet tezkeresi kaybolursa ne olur? İkamet tezkeresini kaybettim, ne yapmalıyım? Gibi sorularınızın yanıtı 5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu 'nda açıklanıyor...

İkamet tezkeresinin reddolunacağı haller nelerdir Haberi

İkamet tezkeresinin reddolunacağı haller nelerdir

Kimler ikamet tezkeresi alamaz?

İkamet tezkeresinin reddolunacağı haller, 5683 sayılı Yabancıların Türkiye'de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanununda açıklanıyor. Kanuna göre, Türkiye'de oturduğu müddetçe huzur ve asayişi ihlal eden yabancılara ikamet tezkeresi verilmiyor.


Diğer ikamet tezkeresi reddedilen durumlar kanun kapsamında madde 7'de şu şekilde tanımlanıyor:


İkamet tezkeresinin reddolunacağı haller 

Madde 7 – A) Sırf iş tutmak için gelecek sanat ve meslek erbabı olup da tutacağı iş, kanunlar gereğince Türk 

vatandaşlarına hasredilmiş bulunan; 

B) Türk kanun veya örf ve adetleriyle yahut siyasi icabatla telif edilemiyecek durumda olan veya faaliyette bulunan; 

C) Türkiye'de kalmak istediği müddet zarfında yaşamak için maddi imkanları meşru bir şekilde temin edemiyeceği sabit olan; 

D) Türkiye'ye girmesi memnu olup da her nasılsa girmiş bulunan; 

E) Türkiye'de oturduğu müddetçe huzur ve asayişi ihlal eden; 

 Yabancılara ikamet tezkeresi verilmez. 


İkamet müsaadesinin...